Форум

Інформаційний ресурс

спадщина

Номер повідомлення:#1

Повідомлення OksanaS » 15 жовтня 2009, 23:03

Шановні колеги! Поділіться, будь-ласка, думками по такій ситуації. Жили дід та баба. Мали свою хату, право власності на яку не було оформлено. Баба помирає в січні 2007р., але за життя зробила заповіт на свою частку хати, не виділивши її і не маючи ніяких документів, на племінницю К. Дід в серпні 2007р. оформляє документи на будинок і отримує свідоцтво про право власності. Дід помирає в листопаді 2007р., але за життя зробив заповіт на все майно,на сестру О. Племінниця К., отримавши консультацію в державній конторі, де їй роз/[qoute]яснили, що вона не може отримати свідоцтво про право на спадщину, звернулася до суду з позовом про визнання права власності на 1/2 част. будинку. Рішеня суду (не дослівно, але суть та ж)- визнати заповіт баби недійсним в частині 1/4 будинку (тобто 1/2 половини - бабина, а 1/2 половини - обов/[qoute]язкова частка діда після смерті баби), а 3/4 част. будинку сестра О. може оформити в держ. нотаріуса. Тепер сестра О.звернулася до держ. нотаріуса за видачею свідоцтва. Дії держ. нотаріуса: видати свідоцтво на цілий будинок чи на 3/4?
OksanaS

Номер повідомлення:#2

Повідомлення мудрий » 15 жовтня 2009, 23:15

Я такий же державний нотаріус як і ви, моя думка - на цілий будинок.
мудрий

Номер повідомлення:#3

Повідомлення OksanaS » 15 жовтня 2009, 23:58

Дякую Мудрий! Моя думка така ж, але немає стовідсоткової впевненості в її правильності. Почекаю і почитаю ще думки колег.
OksanaS

Номер повідомлення:#4

Повідомлення MG » 16 жовтня 2009, 00:21

[B]OksanaS, мудрий[/B], користутесь Малим форумом (якщо Ви - нотаріуси). (бо так і будете удвох спілкуватись :))))
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення OksanaS » 16 жовтня 2009, 01:39

Я спробую зареєструватись, але думаю на таку тему можна і тут поспілкуватись. Да й бажаючим стати нотаріусом не завадить, це не задача на іспиті, це - наша реальна робота.
OksanaS

Номер повідомлення:#6

Повідомлення notaOV » 16 жовтня 2009, 02:10

[QUOTE] це - наша реальна робота.[/QUOTE] ?????OksanaSВы нотариус, и задаёте вопрос ( и сами на него отвечаете), что надо игнорировать решение суда????Нравится оно вам, или не нравится, вы его обязаны выполнить, или написать наследнику мотивированное постановление об отказе. Иначе могут быть последствия лично для вас, как для специалиста (((((((((((((
notaOV

Повідомлення: 1378
Дякував (ла): 596 раз.
Подякували: 502 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Греми » 16 жовтня 2009, 13:09

[QUOTE]Рішеня суду (не дослівно, але суть та ж)- визнати заповіт баби недійсним в частині 1/4 будинку (тобто 1/2 половини - бабина, а 1/2 половини - обов[qoute]язкова частка діда після смерті баби)[/QUOTE] - вот это я вобще не поняла? Только при наличии завещания может идти речь об обязательной доле! А как насчет правоустанавливающего на имущество умершей бабушки? Или суд определил, что признать за ней такую-то долю имущества, право общей совместной собственности на которое возникло после ее смерти????
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Греми » 16 жовтня 2009, 13:22

И еще, если после смерти бабушки все-таки есть живые наследники, которые наследство приняли и могут его оформить, то должно быть два наследственных дела - одно после бабушки и одно после дедушки!
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Юлька-шпулька » 16 жовтня 2009, 13:46

Выходит, что суд не признал за бабушкой части в доме, да еще и завещание признал недействительным только забыл упомянуть в решении как бы между прочим о судьбе 1/4 части дома при этом 1/4 в пользу деда как обязательную долю оставил... Думаю, надо в мотивировочной части почитать, считает ли суд этот дом совместной собственностью бабы и деда. Думаю, вы не имеете право делать по такому решению самостоятельные выводы! необходимо сделать запрос в суд о толковании решения, и запрос выписать так (с обоснованием) как вам хотелось бы видеть, чтоб вы приняли! только незнаю нюансов, достаточно вашего запроса или само заинтресованное лицо должно обратиться через адвоката.
Слава Україні! Героям слава! Донбас - це Україна!
Юлька-шпулька

Повідомлення: 7027
Дякував (ла): 3598 раз.
Подякували: 11513 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення СКІФ » 16 жовтня 2009, 14:53

Вважаю за правильне видати на 3/4. Рішення суду - безтолкове !
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Мисс Марпл » 16 жовтня 2009, 19:19

А что по этому поводу пишет БТИ в своем вытяге? Если суд признал право собственности в порядке наследования на часть дома, то это решение как правоустанавливающий документ наследник бабушки должен был зарегистрировать в БТИ. ИлиВы собираетесь выдавать свидетельство о праве на наследство без вытяга БТИ?
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#12

Повідомлення OksanaS » 16 жовтня 2009, 23:09

На №6. Якби я ігнорувала рішення суду, видала спокійно свідоцтво про право на спадщину на весь будинок (свідоцтво про право власності на цілий будинок - на діду, отримано ним було після смерті баби - особиста власність, в рішенні суду - мова тільки про бабин заповіт, ніякого визнання право власності на будь-яку частину будинку і т.д.), але саме як спеціаліст я хочу знайти правильне рішення в даній ситуації.На №11. Якби ж рішення суду було про визнання права власності на 1/4 част. будинку, то не було б проблеми. В БТІ цілий будинок зареєстрований за померлим. Юлька-шпулька, дякую. Я спробую дати запит в суд.
OksanaS

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Дерек » 17 жовтня 2009, 03:09

Блін, дайте рішення судууууу! Шо можна думать, н6е бачачи документів?
Дерек

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів