Номер повідомлення:#15
Marysia.
» 31 жовтня 2009, 13:42
[QUOTE]формулировка [qoute]спадкоємців померлого[qoute] дурацкая[/QUOTE] но тем ні менєє спадкоємцями є всі нащадки померлого.І ті хто отримає спадщину у вигляді квартири і той,хто отримає добру фамілію померлого. Хто отримає спадщину- то те діло друге, адже як сторона, яка є спадкоємцем за законом(особливо якщо їх забагато), узнає чи є заповіт взагалі? вважаю, що якщо з поданих нотаріусу разом з письмовим запитом та свідоцтвом про смерть документів вбачається родинний зв'язок з померлим , нотаріус не має права не видати витяг з реєстру заповітів. Тим він не розголошує тайну, а лише охороняє права громадян, в тому числі всіх, хто може бути нащадком померлого.Спадкоємець не тільки той, хто отримав матеріальне втілення (спадкове майно), а й той,хто носить фамілію, ім'я, родинний зв'язок та є носієм пам'яти спадкодавця. Якщо ви вважаєте інакше- перепрошую, це моя особиста думка. Ми, но таріуси, особисто близько знайомі з сітуаціями, коли рідні люди лише пост фактум дізнаються про те, що хтось введенням в оману людини похилого віку відвбрав в нього все, не зважаючи ані на інвалідів, які може й не могли реально бути рядом з померлим, але мають право на частку в спадщині, ані стареньки матері, які частіше за все знаходяться в глушь-таракані, та іноді і не знають що сталося з їх дитинкою, яка померла. Давайте будемо поважати одне одного і якщо ми маємо досвід та честь вчиняти таки дії, то будемо допомогати людям , сумлінно виконуючи свій обов'язок та виконуючи Закон, а не гоняти їх по кругу: [qoute]піди тулди - не знаю куди, знайди то- не знаю що[qoute]. Не факт що через який небудь час ми не будемо в їх рядах.ЗІ: тим більше що тайною заповіт є тільки тоді, коли живий заповідач, а після його смерті, - [qoute]спадщина ВІКРИВАЄТЬСЯ[qoute]! - даже термін такий ,що вказує на відкритий характер цієї дії. Не даром в інших країнах є вікова традиція зачитувати заповіт, щоб всі хто мав би знати про цей заповіт, були обізнані щодо його тексту на сподівань від померлого. І ще:Ми ж не пишемо в об'яві про виклик нащадків, щоб приходили тільки ти , хто Іванов (після смерті Іванова) а викликаємо всіх хто має вважати себе спадкоємцем того Іванова.вибачаюсь за емоції. якщо хтось образився особисто, я не мала ні кого на увазі. Це взагалі для всіх.
Никогда не говори "никогда"!