Форум

Інформаційний ресурс

скасування свідоцтва

Номер повідомлення:#1

Повідомлення мудрий » 09 листопада 2009, 23:30

Є рішення суду, яким визначено, що попереднє свідоцтво про право на спадщину видано невірно та встановлюється право власності за іншою особою ніж у свідоцтві, цим же рішенням зобов`язано нотаріальну контору видати нове свідоцтво, скасувати старе та скасувати в спадковому реєстрі старе. Якщо хто знає, яким чином це робити, ніколи ще не було такого, я вагаюсь. До того ж це свідоцтво потрібно видати на неповнолітнього.
мудрий

Номер повідомлення:#2

Повідомлення OLNIK » 09 листопада 2009, 23:54

На пов.1[QUOTE]встановлюється право власності за іншою особою ніж у свідоцтв[/QUOTE]Хай та інша особа йде в БТІ, банк, чи там, куди треба і надає документ (рішення суду) про визнання за нею права власності.А всі інші особи, які поза рішенням суду, хай оскаржують це рішення, або теж оскаржують свідоцтва про право на спадщину, і у них теж є шанс- щоб і за ними визнали право власності.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25380 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення MG » 10 листопада 2009, 00:00

там (в рішенні) щось одне: або визнати свідоцтва недійсними та визнання права власності або ж визнати недійсними та зобовязати ДНК видати нові ? Мудрий Ви наш, коліться, що в рішенні !
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення НАФАНЯ » 10 листопада 2009, 00:02

Мудрий, посмотрите внимательно решение суда, возможно формулировка не [qoute]встановити право власності за ...[qoute] , а [qoute]признать наследником такого-то[qoute]. В этом случае суд признает ранее выданные свидоцтва недійсними, и обязывает нотариуса выдать новые. Если же суд признал право власности за конкретным человеком, то нужно просто зарегистрировать это решение в БТИ.
НАФАНЯ

Номер повідомлення:#5

Повідомлення мудрий » 10 листопада 2009, 00:52

В том-то и дело, что суд именно так в своем решении все и прописал, а БТИ отказывается регистрировать, из-за такой формулировки решения, хочет чтобы я выдал свидетельство. К тому же в интересах несовершеннолетнего иск подавала прокуратура, поэтому что-то все-таки мне с этим решением прийдется делать. Я склоняюсь к тому, чтобы отменить предыдущее свидетельство и выдать новое, только как это технически сделать, что именно и где нужно прописывать, указывать т т.д.?
мудрий

Номер повідомлення:#6

Повідомлення MG » 10 листопада 2009, 01:36

а я б вимагала додаткове рішення... бо через двозначність рішення хто-кого нагне (БТІ нотаріуса або навпаки...)а [qoute]технически[qoute] не складно:1.Повернення свідоцтв.2.Заяви про видачу (згідно до ст.1296, 1300 ЦК).3.Перевірка заборон по реєстрам (як завжди).4.Скасування виданих свідоцтв в СР.5.Видача нових свідоцтв і реєстрація їх в СР.6.Лист в орган опіки з копією свідоцтва (на непонолітнього).
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення sello » 10 листопада 2009, 04:57

На мій погляд, суддя вирішив таким викладенням рішення посилити акцент на праві неповнолітнього. Здається, достатньо було виписати у рішенні про скасування вже виданого свідоцтва про право на спадщину. Отже попереднє свідоцтво - недійсне і завдяки цьому у неповнолітнього спадкоємця з[qoute]являється право отримати свідоцтво про право на спадщину. Все в руслі Пленума ВС по спадщині [QUOTE]Свідоцтво про право на спадщину видається за письмовою заявою спадкоємців, які прийняли спадщину в порядку, установленому цивільним законодавством. За наявності умов для одержання в нотаріальній конторі свідоцтва про право на спадщину вимоги про визнання права на спадщину судовому розглядові не підлягають. [/QUOTE] Перепони для отримання спадщини неповнолітнім судом усунуті, тож треба йти до нотаріуса і отримати свідоцтво. Технічно як це зробити, вже рекомендації надані (подивитися пункти Інструкції про скасування нотаріальної дії), нагадаю тільки про піклувальника неповнолітнього.
sello

Повідомлення: 14267
Дякував (ла): 27408 раз.
Подякували: 33427 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Сана » 10 листопада 2009, 05:24

А я-то по названию темы думала, что речь идет о свидетельстве нотариуса.:-)
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення sello » 10 листопада 2009, 05:26

А тема лишения нотариуса свидетельства со всеми темами присутствует)))
sello

Повідомлення: 14267
Дякував (ла): 27408 раз.
Подякували: 33427 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Сана » 10 листопада 2009, 05:44

Ага... :-)))
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення мудрий » 10 листопада 2009, 21:33

Спасибо всем!!!
мудрий

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Netland » 14 листопада 2009, 18:23

Незрозуміле рішення суду -якщо нотконтору зобов'язують скасувати старе свідоцтво про право на спадщину і видати нове свідоцтво на іншу особу,то для чого ж суд прописує [qoute]визнати право власності на іншу особу[qoute]-виходить у цієї іншої особи буде 2 праваоустановчих- свідоцтво на спадщину і рішення суду ? Якийся абсурд.
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів