Форум

Інформаційний ресурс

ЗЕМЕЛЬНІ ПРИКОЛИ

Номер повідомлення:#1

Повідомлення FINA. » 18 листопада 2009, 01:48

Вже багато разів приходили громадяни консультуватись : поки оформляв спадщину на землю, хто рік, хто два, орендар землею користувався. Чи повинен спадкоємцю орендодавця повернути орендну плату за цей період. Я думаю, що повинен. Спадкоємці орендодавця - От і адвокати нам говорять, що повинен, ми звернулись до орендаря, а він показує УВАГА! договір оренди з адміністрацією, зареєстрований в земресурсах і з виготовленою карткою реєстрації... Я питаю - причому тут адміністрація до приватної землі? А от поки спадщина не оформлена, весь район у нас укладає договори з адміністрацією, бо за цей період земля нічия. Сьогодні приходив такий орендар знову за консультацією, з тим питанням, що він тепер платить двічі адміністрації і деяким розумним спадкоємцям. Я от думаю ... не могла адміністрація з пустого міста так вичудити.. мабуть існує якийсь законодавчий *перл*. Хто знає, просвітіть.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Арина » 18 листопада 2009, 11:08

Це самодіяльність адміністрації і таки на рівному місці. Земля - приватна власність. Якщо не переоформлена спадщина, то ні з ким було укласти договір оренди, користування землею було незаконним. Не мав права ніхто, крім власника землі, працювати на ній. В нас взагалі дійшли до того, що надсилали людям повідомлення, що в разі не переоформлення спадщини на земельну ділянку, її буде примусово повернуто у ... с/раду :(. І люди були захвилювалися, жвавіше стали ходити до нотаріуса.
Арина

Повідомлення: 226
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ірин@ » 18 листопада 2009, 12:03

Если А. умер 01.01.2004 года, а Б. оформил наследство в 2008 году, то:задолженность по арендной плате перед А. выплачивается арендатором Б., а за период с 2004 года по 2009 год - аренда насчитывается, но выплачиваеться при предъявлении Б. свидительства о праве на наследство. Почему? Наслественное имущество считается принадлежащим наследнику, принявшему наследство, с даты открытия наследства (см. ЦК). Это в том случае, если действует договор аренды. Если договор аренды закончил свое действие за так называемое время неоформленного наследства, то надо смотреть пункты о пролонгации действия договора аренды, как правило при отсутсвии возражений со стороны арендодателя за месяц до окончание строка договора, договор считается продоллженным на аналогочный строк и условиях.К этому следует добавить, что органы местного самоуправления могут распоряжатся наследством, только в случае признания его выморочным в судебном порядке и администрация тут вообще не в удел.Так что описываемая Вами ситуация - хорошее поле для работы адвоката.
Ірин@

Повідомлення: 12588
Дякував (ла): 12458 раз.
Подякували: 16626 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення MG » 18 листопада 2009, 12:43

нагле привласнення адміністрацією коштів наслідок, як мінімум, скарги спадкоємців прокурору...
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення FINA. » 19 листопада 2009, 16:27

Сьогодны був юрист одного с-г ТОВ ыз сусіднього оайону, в них діэться те ж саме, говорю, можливо є якийсь указ , він говорить - поповнення місцевого бюджету - от їх указ.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів