Форум

Інформаційний ресурс

Договір купівлі продажу

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Челесто » 17 грудня 2009, 00:16

Я в 2005 році купила квартиру в двохквартирному будинку. Мій сусід помер, залишивши свою квартиру своєму синові. Тепер син подає в суд на визнання договору купівлі-продажу недійсним, так як попередні власники моєї квартири мали запропонувати впершу чергу його батькові придбати совю квартиру, тай щей говорить, що ця пропозиція мала бути письмовою. Попередні власники моєї квартири кажуть, що вони йому пропонували але усно, він немав грошей. Скажіть будь-ласка, які мої права, і чи має право син сусіда подавати позов, бо якщо наприклад з купівлею не був згідний його батько, то чому він не подавава до суду, коли був живий?
Челесто

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Max » 17 грудня 2009, 15:13

Поняття власності і право розпоряджатися власністю на свій розсуд не обмежено та не передбачає ніякої черговості, якщо інше не обумовлено якимись договорами чи іншими зобов[qoute]язаннями. Якщо документи правильно оформлені ( договором купівлі продажу, засвідченні нотаріусом ), продаж дійсний.
Max

Номер повідомлення:#3

Повідомлення VITAminka » 17 грудня 2009, 15:18

скажите этому шибко умному наследнику,что право первоочередной покупки(предложить купить) есть ТОЛЬКО У ЛИЦ, у которых имущестов находиться в СОВМЕСТНОЙ 9по украински - спільна) собственности.а у вас (как и у него впрочем) ЧАСТНАЯ собственность.это значит,что распоряжаетесь ею свободно ни у кого ничего не спрашивая.а то что дом двухквартирный ничего не значит (хоть двух,хоть пяти квартирный).так что пусть подает - всем судом над ним поржут
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Marysia. » 17 грудня 2009, 15:20

сори, макс, если двухквартирный дом был оформлен как часткова собственность, если право преимущественной покупки сособственником было упущено, то соседский сыночек ох как прав и может вполне отменить сделку.А подавать иск по нарушенному праву, человек может с того момента как узнал о нарушенном своем праве. правда тут есть одна заковыка, кто будет подавать исковое? от имени и в интересах кого? Тут надо видеть правоустанавливающие документы. Если же квартиры абсолютно самостоятельные и в документах оформлено право личной собственности, то это самый сыночек [qoute]курит бамбук[qoute]
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення OLNIK » 17 грудня 2009, 15:22

НА сообщ.1А сын Вашего соседа не хочет заодно подать иск в суд ко всем владельцам квартир в Вашем квартале?Его фамилия не Абрамович-ли случайно? Если да- то конечно, нечего там по кварталу, где он изволил проживать, [qoute]всяким[qoute] шастать))
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення S.Wetochka » 17 грудня 2009, 15:33

До мене звертались клієнти з документами на двохквартирний будинок - це котедж з двома квартирами, але в правовстановлюєму документі було написано : 25/100 частин будинку і тут же -квартира №1згоду співласника я б брала
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Marysia. » 17 грудня 2009, 15:37

надо видеть документы, иначе все советы впустую
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення VITAminka » 17 грудня 2009, 15:37

а разница сколько там частей написано если это,к примеру, относится к техническим характеристикам?главное читать что написано в графе какая собственность - частная или совместная.
VITAminka

Номер повідомлення:#9

Повідомлення VITAminka » 17 грудня 2009, 16:15

кстати и это тоже:я не уверена на 100%,но думаю,что не может.т.к. собственник второй квартиры на момент продажи первой иск не предъявлял, а такое право по-моему не наследуется
VITAminka

Номер повідомлення:#10

Повідомлення VITAminka » 17 грудня 2009, 16:19

[QUOTE]А подавать иск по нарушенному праву, человек может с того момента как узнал о нарушенном своем праве[/QUOTE] а его (наследника) право и не было нарушено:даже если там была совместная,право имел [B]умерший[/B],а он три года - исковую давность пропустил(если конечно смерть была не раньше 2008)
VITAminka

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Челесто » 17 грудня 2009, 18:14

Я читаю свій договір купівлі-продажу Продавці продали, а Покупець купив квартиру за №1 в будинку №2, що належить продавцям на праві спільної часткової власності. В свою чергу продавці це : дружина, чоловік та їхні двоє дітей, сусіда там немає.В рішенні про право власності на нерухоме майно написано: Тип обєкта- квартира, форма власності- приватна, частка- 1/1. І технічний паспорт лише на мою площу квартири, а не на цілий будинок.
Челесто

Номер повідомлення:#12

Повідомлення S.Wetochka » 17 грудня 2009, 18:24

Тоді спіть спокійно, нехай синок бігає ........подальше
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів