Форум

Інформаційний ресурс

Cпадщина

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Явва » 20 березня 2007, 22:33

А син прийняв спадщину (чи фактично чи заявою)?По спадкуванню неризидент сплачує 15% за будь-який об'єкт, але якщо звернеться в ДПІ за присвоєнням йому ІН і напише їм заяву про визнання його резидентом, і буде ним визнаний, то податки зможе сплачувати як резидент (5%)
Явва

Повідомлення: 211
Дякував (ла): 29 раз.
Подякували: 10 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Явва » 20 березня 2007, 22:44

"Як це ""...більше всього не зміг..""""? Мала на увазі до місцевої ДПА. Цей спадкоємець все одно ж буде отримувати код? Хоча це його проблеми: 15% чи 5%. Я думаю за цю пораду Вам він ще має бути вдячний."
Явва

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Явва » 22 березня 2007, 22:13

"Спочатку треба довести, що син прийняв спадщину. Якщо немає ощад книжок, тех паспорту на машину чи ін., то я б прийняла довідку про те, що платив комунальні платежі за будинок або податок за присадибну ділянку (що було б доказом прийняття спадщини по факту, управління нею). Ну а якщо не платив, то можна було б і правовстановлюючими на будинок.Заяву я написала б так: ""...Після його смерті залишилась спадщина: квартира №.. тратата, житловий будинок з господарськими будівлями і спорудами № тратата, що належав покійному батьку спадкодавця – ОООО, який помер 00 0000 2002 року, спадщину після якої він фактично прийняв, але не оформив своїх спадкових прав..."". Службова відмітка на заяві: ""Факт прийняття спадщини громадянином № після громадянина (його батько) підтверджується довідкою....(чи правовстановлюючим). А свідоцтво по формі 6.Я так роблю.Але виясніть чи є будинок батька спільною сумісною власністю - де дружина?"
Явва

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Явва » 22 березня 2007, 22:15

І ще: в таких випадках перевіряю по спадковому реєєстру наявність/відсутність заповіту та С/с на батька і в останній час і витяги про це вже беру.Виходить так, що дві спадкових справи в одній.
Явва

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів