Форум

Інформаційний ресурс

заміна іпотекодержателя.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ШОКОЛАДКА » 29 травня 2007, 16:41

Шановні колеги, хто стикався на практиці з заміною іпотекодержателя в договорі іпотеки? Дуже терміново.
ШОКОЛАДКА

Повідомлення: 634
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення ва » 29 травня 2007, 17:06

"В мене була схожа ситуація то вийшли таким способом:Клієнт погасив зобов""язання в попередньому банку, зняли заборону і в той самий день отримав кредит в іншому і відповідно новий договір іпотеки посвідчили.Як на мене, це простіший спосіб, але не кожному підходить. "
ва

Повідомлення: 59
Дякував (ла): 14 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення МАГнолія » 29 травня 2007, 17:27

Можна ще зробити наступну іпотеку, за згодою попереднього Іпотекодержателя. Але також практикую як ВА.
МАГнолія

Повідомлення: 1702
Дякував (ла): 57 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Риба-Рак » 29 травня 2007, 18:45

І я підтримую ва
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Passer » 29 травня 2007, 18:52

Стандартный договор уступки требования,.Между двумя ипотекодержателями (новым и старым) с последующим уведомлением ипотекодателя.
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ШОКОЛАДКА » 29 травня 2007, 19:19

Маю наувазі п) 3 ст. 512 ЦК винонання обовязку боржника поручителем або заставодавцем. Чи можливо це зробити шляхом внесення змін в основний договір іпотеки?
ШОКОЛАДКА

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Passer » 29 травня 2007, 19:49

wekалгоритм таков:1. Договор уступки требования Между двумя ипотекодержателями (новым и старым) (новый становится полным правоприемником по договорам кредита/займа и ипотеки, т.е. каких бы то изменений в договор ипотеки вносить не надо)2. на основании этого договора вносите соответствующие изменения в реестрах ()3. Писимо к ипотекодателю от нового ипотекодержателя про переход к нему права требования. 4. и вот только теперь (после прохождения шагов 1,2,3) письмо ипотекодержателя к ипотекодателю с предложением о внесение изменений в договор ипотеки (но я очень сомневаюсь в такой необходимости)
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення ШОКОЛАДКА » 29 травня 2007, 21:02

Passer якщо у Вас є зразок договору відступлення права вимоги чи не могли б Ви мені відправти на електронну адресу - uvnot@mail.ruБУДУ ДУЖЕ ВДЯЧНА
ШОКОЛАДКА

Номер повідомлення:#9

Повідомлення наивная дура » 29 травня 2007, 21:24

"Хочу еще обратить внимание на ст. 24 Закона ""Об ипотеке"". Відступлення прав за іпотечним договором здійснюється без необхідності отримання згоди іпотекодавця, якщо інше не встановлено іпотечним договором, і за умови, що ОДНОЧАСНО здійснюється відступлення права вимоги за ОСНОВНИМ ЗОБОВ""ЯЗАННЯМ. Якщо не буде доведено інше, відступлення прав за іпотечним договором свідчить про відступлення права вимоги за основним зобов'язанням. "
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Доктор ZAZ » 29 травня 2007, 21:35

PasserТо редкий случай, когда я с Вами не согласен. Причины в сообщении OL ena. Ипотека производна от основного обязательства - кредит. договора. Он у Вас другой с другим лицом. Что банк банку уступил? Если договор уступки и может быть то только по первому кредитному! Но думаю второй банк предложит совой кредитный на новый срок с новыми условиям и т.д. Как на такой договор (основное обязательство) натянуть старую ипотеку?
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення да » 29 травня 2007, 21:59

"Не можна робити заміну (переуступку) Сторони по Договору, якщо зобов""язання по Договору виконані (Пленум ВР)."
да

Номер повідомлення:#12

Повідомлення ШОКОЛАДКА » 29 травня 2007, 22:58

"Шановні колеги повертаюсь до запитання:Договір кредитний та іпотеки укладений між банком та юр.особою №1, яка передала в іпотеку належне їй майно. Термін договору іпотеки не закінчений. При укладенні кредитного договору існувала юр. особа№2, яка на баження банку виступила поручителем (не майновим) за зобов""язаннями юр.особи №1.Зараз юр.особа № 2 за згодою з БАНКОМ та юр.особою №1 погашає всі зобовязання юр.особи №1і юр особа № 2 бажає стати кредитором юр.особи №1, перебравши на себе права кредитора.514Ст- До нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобовязанні в обсязі та на умовах, що існували на момент переходу цих прав.Сумніви викликає те, що юр особа № 2 не є фінансовою установою тобто чи буде законна передача прав вимоги по кредитному договору Банком іншій юр.особі. "
ШОКОЛАДКА

Номер повідомлення:#13

Повідомлення ШОКОЛАДКА » 30 травня 2007, 00:24

"А якщо так : якщо за кредитним договором банк або інша фін. установа зобовязується надати кошти... , в той же час коли за договором позики одна сторона(позикодавець) передає у власність другій стороні(позичальникові) грошові кошти....Оскільки позика - це типова договірно-правова форма кредиту для всіх форм кредитування. Вимоги до позичкодавця - банк, чи фін. установа немає.-Ст.512 п3) кредитор може бути замінений...внаслідок виконання обовязку боржника поручителем, чи п 4) навіть - виконання обов""язку боржника третьою особою - А далі за ст. 513 ЦК правочин щодо заміни кредитора у зобовязанні вчиняється у такій самій формі, що й правочин на підставі якого виникло зобов""язання, право вимоги за яким передається новому кредитору.Договір про відступлення права вимоги - в простій письмовій формі стосовно ст. 516 - заміна кредитора без згоди боржника... в моєму випадку всі згідні ... закріпимо письмово, ще зміни в реєстри...Нда, поки писала сама зрозуміла.Passer я зрозуміла ваш алгоритм.ДЯКУЮ. "
ШОКОЛАДКА

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів