Форум

Інформаційний ресурс

витяг з реєстру іпотек

Номер повідомлення:#1

Повідомлення =L.M= » 29 травня 2007, 17:27

Шановні колеги, прочитала на сайті УНП, що при посвідченні договору купівлі-продажу потрібно брати витяг з реєстру іпотек, особисто я перевіряю для впевненості, але витяг не видруковую. Поділіться, яка практика у Вас, може дійсно треба брати.
=L.M=

Повідомлення: 559
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 63 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Риба-Рак » 29 травня 2007, 17:30

роблю так як ви, а по іншому не чула
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Олена » 29 травня 2007, 17:37

"Згідно зі ст.4 закону України ""Про іпотеку"": Обтяження нерухомого майна іпотекою, яка виникає відповідно до закону або рішення суду (включаючи податкову заставу, предметомякої є нерухоме майно), підлягають реєстрації відповідно до законодавства у тому ж реєстрі, в якому реєструються обтяження нерухомого майна іпотекою, яка виникла відповідно до договору.( Статтю 4 доповнено частиною четвертою згідно із ЗакономN 3273-IV ( 3273-15 ) від 22.12.2005 )Тобто: перевірити чи є податкова застава на нерухоме майно Ви можете лише за реєстром іпотек"
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Берн » 29 травня 2007, 17:56

Коли Ви берети витяг з реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, при підготовці витягу реєстр відображає всі заборони і іпотеки на дане майно і Ви їх бачите. Потім Ви вибираєте вид витягу, який Вам потрібно і система видає його
Берн

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Олена » 29 травня 2007, 18:30

Вам же необхідно не тільки відсутність заборони перевірити, а згідно з інструкцією перевірити відсутність податкової застави. У випадку з нерухомістю перевірити це ви можете лише за реєстром іпотек. Витяг не роздрукуєте - як потім доведете, що взагалі перевіряли?А взагалі-то кожен з Вас несе особисту відповідальність: хочете перевіряйте - хочете - ні.
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Берн » 29 травня 2007, 19:36

наталія, як це не побачите? Спробуйте взяти любий Ваш договір іпотеки, і перевірте це майно в реєстрі заборон і побачите свою іпотеку
Берн

Номер повідомлення:#10

Повідомлення VB » 29 травня 2007, 19:36

Реестр заборон включает все забороны, но не включает ипотеку Донецкая область - беру обязательно витяг з Реєстру іпотек
VB

Повідомлення: 594
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Берн » 29 травня 2007, 19:42

VB, а у Вас на комп'ютері є окремий реєстр заборон і окремий реєстр іпотек? В мене є тільки реєстр обтяжень, і я перевіряю майно і він мені показує знайдено 0 обтяжень чи там знайдено 2 чи 10 обтяжень, натискаю кнопку ОК і бачу всі обтяження, передивляюся їх, потім натискаю прийняти і система запитує який витяг мені потрібно : з реєстру іпотек, з реєстру зоборон, про податкові застави, про обтяження рухомого майна і т.д. Але ж бачу то я всі обтяження (якщо є РПВН для пошуку в реєстрі іпотек)
Берн

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Берн » 29 травня 2007, 19:48

Р.S. Коли Ви заходите в реєстр обтяжень і натискаєте кнопку витяг з реєстру, там в самому верху є вибір:реєстр іпотекреєстр обтяжень рухомого майнареєстр забороні три галочки - навпроти кожного реєстру якщо здійснюєте перевірку з усіма трьома галочками то шукає у всіх реєстрах, а якщо якісь галочки знімаєте, то звісно ті реєстри при пошуку ігноруються
Берн

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Берн » 29 травня 2007, 19:50

Ой YARIK, повторила за вами. Поки надрукую, то вже десять чоловік встигне відповідь дати, а я ще на півдорозі :-)
Берн

Номер повідомлення:#15

Повідомлення ТТК. » 29 травня 2007, 20:23

дорогие существует расширенный пошу проверки,где ви можете увидеть всю регистрацию запретов в том числе и ипотека.удачи вам.
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення VB » 29 травня 2007, 21:47

"Да я знаю, понимаю, сама беру витяги. Только вопрос-то -- будет ли у Вас витяг в документах или нет Никому ни про какие галочки не расскажете. Нет витяга з Реєстру іпотек - значит не проверяли наличие заставних Нет витягу з Реєстру обтяжень рухомого майна - не перевірили наявність податкових застав И реестры разные у всех - Єдиний реєстр заборон відчуження обєктів нерухомого майна, Державний реєстр іпотек, Реєстр обтяжень рухомого майна Тільки це в программі Інформюста - загальна назва ""Реєстр обтяжень"" Інформація по кожному формується окремо. Надо увидеть и получить документ"
VB

Повідомлення: 594
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Irina В » 30 травня 2007, 00:17

Тrew, так Инструкцию изменили, убрали пункт о заставной
Irina В

Повідомлення: 293
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 44 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Liza » 30 травня 2007, 01:40

беру витяг, так спокійніше.
Liza

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Irina В » 30 травня 2007, 02:57

Звичайно, спокійніше. Спочатку сами робимо, що не передбачено законами та інструкцією (то зайві витяги, то реєстрація дарування в Реєстрі правочинів, то перевірка по коду другого з подружжя, а потім дивуємось зауваженням при перевірках - така практика!)
Irina В

Повідомлення: 293
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 44 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Passer » 30 травня 2007, 12:35

"Абсолютно согласен с sonya.А вот по поводу вопроса, почему коллеги (некоторые) всеж таки берут выписки из реестра Ипотек.(не считая случаев, когда о необходимости такой выписки просит сторона). У меня такре мнение : НЕЗНАНИЕ - ПОРАЖДАЕТ СТРХ, А СТРАХ - ПОРАЖДАЕТ ЖЕЛАНИЕ ПЕРЕКРЕСТИТЬСЯ (В нашем случае перестраховаться лишней справкой). ВВОД - ""Учиться, Учиться и еще раз Учиться "" (В.И. Ульянов (Ленин))"
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення тая » 30 травня 2007, 14:08

Не совсем согласна,иногда бывают такие ситуации,когда лучше перестраховатся.
тая

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Vолодимир » 30 травня 2007, 15:17

Питання не у перестрахуванні Питання в тому що іпотека обмежує і ця іпотека може зявитися у той же день а то і раніше ( ІЦ це уміє робити ) Тому необхідність отримувати продиктовано логікою діючого законодавства а далі хто як практикує А нашу інструкцію вже давно страшно читати і її потрібно відміняти Не дай бог щоб вони написали нову УЯВЛЯЄТЕ що вони там понаписують
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення да » 02 червня 2007, 16:02

А вот так сделала договор ипотеки - нет податкової застави, делала через 2 недели - наступну ипотеку, податкова застава є, дата та же, а время на 1.06 хвилин раніше ніж я зробила договір
да

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів