Номер повідомлення:#6
912
» 27 червня 2007, 01:01
Радий що підтримали мене. Дякую. Але справа в тому, що податкова при перевірці банку (орендаря) зазначила їм як порушення те, що договір у них укладено ніби-то з фізичною особою, і вони мами б утримувати з неї при виплаті доходу прибутковий податок. От якби особа - орендодавець була чітко зазначена в преамбуді договору як СПД- фіз. особа, було б все ок, а оскільки відомості про те, що особа зареєстрована як СПД зазначені вкінці договору, то це не означає, що договір укладений з підприємцем. Банк наїжає на мене щоб я зробив виправлення в договорі і зазначив в преамбулі сторону орендодавця як СПД-фіз. особу. Звичайно я не вважаю, що повинен якимось чином спростовуваи чи пояснювати позицію податкової, і виправлення робити не збираюсь, але водночас і не знаходжу конкретних пояснень в обгрнтування своєї позиції. Тому у мене питання взагалі конкретизується до наступного: чи можна посвідчувати договір, в якому стороною зазначати СПД-фіз. собу. Я все ж таки думаю що ні, тому що, наприклад, як бути у випадку, коли СПД припинить свою підприємницьку діяльність. Що, договір тоді припинятиме свою дію? Доречі, деякі підприємці таки наполягають на посвідченні договорів за їх участю саме як від імені СПД, так як, наприклад, при купівлі-продажі вони можуть відшкодовувати собі ПДВ. І я бачив витяг про реєстрацію в РПВН, де власник був зазначений як СПД-фіз особа. Чи правильно це взагалі, не впевнений.