Форум

Інформаційний ресурс

Недострой

Номер повідомлення:#4

Повідомлення elena-s » 12 липня 2007, 17:56

я бы тоже хотела задать вопросик по недосторою. Ситуация такая. Объект незавершенного строительства зарегистрирован в БТИ на основании договора аренды земли. Сегодня есть решение, принятое горсоветом о том, что с данный договор аренды утрачивает силу с момента регистрации нового договора аренды. Недострой передали в ипотеку. Нужно ли еще раз регистрировать право собственности?
elena-s

Номер повідомлення:#5

Повідомлення tessa » 12 липня 2007, 18:41

По сути меняется правовстановчий документ, я думаю, что надо, а потом сделать доп.договор к ипотеке о замене праввст документов
tessa

Повідомлення: 565
Дякував (ла): 398 раз.
Подякували: 267 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення elena-s » 12 липня 2007, 18:54

а новый вытяг из реестра прав собственности тоже нужно брать?
elena-s

Номер повідомлення:#7

Повідомлення tessa » 12 липня 2007, 19:07

Конечно, меняется правоустанавливающий, он д.б. зарегистрирован в Реєстре и новый Витяг з Реєстру для дод.договору
tessa

Повідомлення: 565
Дякував (ла): 398 раз.
Подякували: 267 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення elena-s » 12 липня 2007, 19:15

Спасибо за помощь, я именно так и думала. Пыталась добиться чего-то от БТИ. Как обычно безрезультатно!!!
elena-s

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Milla » 12 липня 2007, 20:22

у мене інша ситуація: громадянин збудував будинок (коробку) на зем. ділянці яка була виділена йому під будівництво але не здав його в експлуатацію бо невистачило грошей щоб завершити будівництво... він хоче його продати але земля не у його власності (приватизувати він її неможе бо вже використав своє право на безкоштовну приватизацію, на викуп немає грошей), БТІ для реєстрації незав. буд-ва вимагає купу документів (актів, експертиз) які він не може оплатити, як він може продати це незавершене будівництво? і що при цьому буде правовстановлюючим документом?
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення тая » 12 липня 2007, 20:30

В данному випадку оптімальним рішенням буде- суд,ріщення суду і буде правовстановлюючим документом.
тая

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Per se » 12 липня 2007, 22:22

Тая, Решение суда с момента внесения в изменений в ЦК – не является документом, подтверждающим право собственности.Стаття 331 ЦК ….. Особа, яка виготовила (створила) річ зі своїх матеріалів напідставі договору, є власником цієї речі.....3. …. У разі необхідності особа, зазначена в абзаці першому цієїчастини, може укласти договір щодо об'єкта незавершеногобудівництва, право власності на який реєструється органом, щоздійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно на підставідокументів, що підтверджують право власності або користуванняземельною ділянкою для створення об'єкта нерухомого майна,проектно-кошторисної документації, а також документів, що містятьопис об'єкта незавершеного будівництва. ( Частину третю статті 331доповнено абзацом другим згідно із Законом N 3201-IV ( 3201-15 )від 15.12.2005 ) ( Частину четверту статті 331 виключено на підставі ЗаконуN 3201-IV ( 3201-15 ) від 15.12.2005 )Milla, Не вижу проблем в вашей ситуации, ведь человек не самовольно построил коробку на земле, ведь были и проектные документации и отвод земли для этого строительства.БТИ выдает на основании указанных в ст. 331 ЦК витяг про регистрацию недостроенного дома и вытяг из реестра для отчуждения, с указанием процента готовности.
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів