Форум

Інформаційний ресурс

і знову про договір про сплату аліментів на дитину

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Patron » 18 липня 2007, 21:52

Шановні колеги, прошу термінової допомоги. Батько хоче сплатити одноразово ..нну суму аліментів на утримання малолітньої дитини (до 18-річчя) Питання - рішення опікунської ради потрібно брати чи ні ? і чи можлива сплата одноразової виплати?В нас колег (на місці) думки розійшлися, управа взагалі мовчить... Заздалегідь дякую всім за відгуки.
Patron

Повідомлення: 353
Дякував (ла): 518 раз.
Подякували: 346 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення myr » 19 липня 2007, 01:57

Не потрібно, правочин вчиняють батки, а не дитина. Ст.32 Цивільного кодексу
myr

Повідомлення: 873
Дякував (ла): 656 раз.
Подякували: 154 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Чайка » 19 липня 2007, 13:48

В ст. 181 СК предусмотрена возможность взыскания алиментов за весь срок до совершеннолетия только при выезде родителя-платильщика за границу на ПМЖ в страну с которой Украина не имеет договора о правовой помощи в порядке, установленом КМ (ПОРЯДОК стягнення аліментів на дитину (дітей) у разі виїзду одного з батьків для постійного проживання в іноземній державі, з якою не укладено договір про подання правової допомоги). В случае, если родитель-платильщик продолжает жить в Украине, судом может быть установлено периодическое взыскание алиментов с учетом уплаченной суммы. Т. е., я думаю, что в оформлять в случае, если родитель не собирается выезжать нельзя. По поводу решения опекунского - я бы взяла, по аналогии со ст. 190 (прекращение права на алименты в связи с приобретением права на недвижимое имущество), ну, и в качестве перестраховки.
Чайка

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Nonna » 19 липня 2007, 13:54

А меня , как и L интересует , какой это договор будет?
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Чайка » 19 липня 2007, 20:34

"Цитата из указанного мной Порядка :""У разі виїзду одного з батьків, який є громадяниномУкраїни, для постійного проживання в іноземній державі, з якоюУкраїна не має договору про подання правової допомоги (далі -постійне проживання за кордоном), він повинен виконати аліментнізобов'язання з утримання дитини (дітей) до досягнення неюповноліття (далі - аліментні зобов'язання), ЯКІ ОФОРМЛЯЮТЬСЯДОГОВОРОМ МІЖ ЦІЄЮ ОСОБОЮ ТА ОДНИМ З БАТЬКІВ, з яким залишаєтьсядитина (діти), або її опікуном, піклувальником (далі - одержувачаліментів), АБО ДОГОВОРОМ ПРО ПРИПИНЕННЯ ПРАВА НА АЛІМЕНТИ ДЛЯДИТИНИ (ДІТЕЙ) У ЗВ'ЯЗКУ З ПЕРЕДАЧЕЮ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМЕМАЙНО (житловий будинок, квартиру, земельну ділянку тощо)."""
Чайка

Номер повідомлення:#7

Повідомлення S.Wetochka » 17 березня 2009, 20:13

Patron, скажіть як у вас вирішилось це питання по договору зі сплатою одразу всієї суми?У мене зараз таке ж питання і я, читаючи сімейний кодекс прийшла до висновку, що не можу їм таке зробити, тому що батько залишається в Україні і треба в договорі писати про сплату аліментів щомісяця
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів