Форум

Інформаційний ресурс

Знову про поділ, цікавий момент

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Alla » 13 серпня 2007, 21:04

Як ви думаєте, чи має право власник однієї нежитлової будівлі (готель)спочатку провести поділ цієї будівлі на два об'єкти власності, зареєструвати їх, мабуть, отримати замість свого правовстановлюючого два свідоцтва про право власності, видані виконкомом, а потім продати частину готелю вже як окремий об'єкт власності? Чи може легше зробити зразу купівлю-продаж відповідної частки, зареєструвати в БТІ , а потім договір поділу? Клієнт, який звернувся до мене, хоче, щоб поділ відбувся під час купівлі-продажу, але я думаю, що це нереально. Навіть, якщо до цього він отримає Висновок щодо технічної можливості поділу. Які ваші думки з цього питання?
Alla

Повідомлення: 623
Дякував (ла): 2228 раз.
Подякували: 893 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Per se » 13 серпня 2007, 21:28

"Якщо я не помиляюся, то за заявою власника - поділ одного об’єкта нерухомого майна на декілька окремих об’єктів можливий, але за наявності технічної можливості.Виконком приймає рішення , а УЖКГ видає на підставі таких рішень свідоцтва , що реєструються в БТІ ( з присвоєнням кожному об’єкту РПВН та (можливо) адреси)) Дійсно, проводити поділ цього майна , під час укладання договору купівлі-продажу нереально, бо договір про поділ укладається між власниками майна (співвласниками).Алла, як краще – то нехай вирішують клієнти самотужки. Ви тільки повинні їм роз’яснити правові наслідки їх дій, щоб юридична необізнаність…. Запропонувати усі можливі варіанти виходу з їх ситуації. Але ні в якому разі не казати «зробіть ось так – бо так краще, швидше, дешевше». В них між собою виникніть якийсь конфлікт, а винною завжди будете – Ви."
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення freezy » 14 серпня 2007, 15:29

а як ви збираєтесь робити поділ серед ОДНОГО ВЛАСНИКА????
freezy

Повідомлення: 462
Дякував (ла): 22 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Nonna » 14 серпня 2007, 15:44

Ну и что что один власник, ну захотелось ему из одного объекта сделать два,пусть делает. А вот что сначала , то смотря кто захочет иметь головную боль ПРодавец или Покупатель той части
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення СКІФ » 14 серпня 2007, 15:54

На мій погляд,поділ та виділ можливий тїльки там, де є мінімум 2 співвласники.
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Nonna » 14 серпня 2007, 16:15

" В этой ситуации ""подил"" не в том смысле.У меня есть большое нежилое помещение -в одной части я хочу чтобы была гостинница ,а в другой - нууу выстовочный центр.Есть заключение , что технически это возможно ,так почему нельзя? Вопрос был поставлен как лучше сделать до или после продажи части.Если бы я была продавцом я бы продала часть , а Покупатель пусть дальше голову морочит с разрешениями , перестройками, с согласиями бывшего владельца этой части и с новым свидоцтвом."
Nonna

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Риба-Рак » 14 серпня 2007, 19:34

І я підтримую Нонна
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Таня » 14 серпня 2007, 21:23

Поділ в нотаріуса- це коли спльна власність. Якщо її немає, питання не до нас
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21401 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Den (original) » 15 серпня 2007, 00:23

Додаток 1 до пункту 2.1 Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно „ПЕРЕЛІК правовстановлювальних документів, на підставі яких проводиться реєстрація прав власності на об'єкти нерухомого майна” пункт 1. ..... договори про виділ у натурі частки нерухомого майна, про поділ нерухомого майна, що є в спільній частковій чи спільній сумісній власності. Тобто для БТІ правовстановлювальним документом буде договір між двома суб’єктами права власності на 1 об’єкт.Логічно Nonna права – власник на свій розсуд володіє, користується та розпоряджається своїм майном, але з формальної точки зору, в результаті поділу „це мені, а це теж мені”, клієнт не зможе зареєструвати право власності на поділений об’єкт.
Den (original)

Повідомлення: 782
Дякував (ла): 52 раз.
Подякували: 134 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Nonna » 15 серпня 2007, 14:59

Сможет , второй объект хоть немного ,но будет перестраиваться (отдельный вход или снесли стенку или добавили ..) выписывается новый тех.паспорт, узаканивается (если без разрешения) выдается новое свидетельство о праве собственности уже как на новый объект (с присовением номер 1а) и регистрируется в БТИ под новым регистрационным номером.
Nonna

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Passer » 15 серпня 2007, 15:29

На данный момент нотариус не помощник клиенту, если он один собственник. Такой собственник может поделить свой объект только посредством сдачи в эксплуатацию после реконструкции. В таком случае предыдущий правоустанавливающий изымается, и вместо него, решением соответствующего местного совета, выдаются отдельные свидетельства.
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Alla » 15 серпня 2007, 15:38

Зараз без перебудови ( поділ коридирів на кожному поверсі на окремі приміщення) технік БТІ не може вказати, які конкретно приміщення відчуджуються і яку ідеальну частку це складає. Якщо зробити договівр купівлі-продажу 1/2 ідеальних часток, а реально це буде, наприклад, 7/13. Це теж проблемно. Все-таки краще, якщо продавець зробить перебудову, отримає свідоцтво про право власності на окремий об'єкт нерухомості, і потім його продасть. Але виникає питання, де гарантії, що за кілька місяців, що будуть оформлятися в БТІ та в виконкомі документи покупець не передумає? Як вихід бачу варіант - посвідчити попередній договір купівлі-продажу, з сплатою авансу, штрафними санкціями за невиконання. Але ЯК ОПИСАТИ ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ?
Alla

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Passer » 15 серпня 2007, 19:38

"AllaА может простой предварительній договор. с обеспечивающим платежом. Да еще и нагрузить договор правом покупателя свободно пользоваться єтим (на данній момент даже не существующим) помещением и проводить в нем ремонт. Красота подобного договора в том, что нотариус при его заверении, не проверяет факта собственности проджавца, а следовательно и проблем нет. Главно четко описать ""сутеви умови "": цену, площадь,( если точная не известна, то соответственно єто оговорить), сроки. Вот и ""вся недолга."""
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Alla » 15 серпня 2007, 21:19

Спасибі всім за підтримку. Голову ламаю, думаю, а клієнт такий, що може в мене консультуватись, а піти оформити в колеги. Бо в неї чоловік - начальник пожарки. Залежність підприємця в невеликому місті.
Alla

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів