Форум

Інформаційний ресурс

методичні рекомендації МЮ

Номер повідомлення:#1

Повідомлення valerie » 23 лютого 2006, 13:34

Шановні колеги! Поділіться досвідом, як сьогодні формується нотаріальна практика в питанні визначення місця посвідчення угод про відчуження або заставу жилого будинку, квартири і т.д. з огляду на останні “методичні рекомендації” мін’юсту від 01.02.2006р. щодо цього питання. Чи слід вважати думку міністерства обов’язковою для застосування? Дякую!
valerie

Повідомлення: 43
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення ayu » 24 лютого 2006, 02:14

"При формулюванні ""місце знаходження"" мається на увазі місцезнаходження юридичної особи - сторони договору (фізична особа має місце проживання), або ж за місцем знаходження нерухомого майна"
ayu

Повідомлення: 1411
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Passer » 24 лютого 2006, 17:26

"1.Судьи правда устной форме, но всех инстанций считают ""думку МЮ"" - не обоснованной 2. Рекомендация - не наказ (тем - более не закон)3. ""Думщики"" из М Ю приходят и уходят (а договор просто уходит) тем более выборы на носу."
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Passer » 24 лютого 2006, 17:28

"Я не призываю игнорировать рекомендации МЮ. Я просто оговариваю фактыP.S. масса примеров смены ""Думки"" на противоположную причом одним и тем-же чиновником МЮ"
Passer

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Samanta@I » 24 лютого 2006, 18:28

А в чем именно Вы не согласны с рекомендациями МЮ ? Я, например, еще до них придерживалась такой точки зрения.
Я как идеальная девушка знаю, где промолчать...
Знаю же, зараза... но не могу. (С)
Samanta@I

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 313 раз.
Подякували: 150 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Passer » 24 лютого 2006, 18:56

Irina и правильно что придерживалась СВОЕЙ точки зрения.Я именно к этому и призываю - чтоб нотариус (в подобных ситуациях) вырабатывал (читая Закон споря с коллегами, слушая и слыша их мнение) СВОЮ точку зрения, мог её обосновать и отстоять.При этом УВАЖАТЬ мнение коллеги и не присваивать себе (или чиновнику из МЮ) право на истину в последней инстанции. Мне кажется именно такая цель ЭТОГО ФОРУМА , а не цель быть только шпаргалкой
Passer

Номер повідомлення:#9

Повідомлення nota » 25 лютого 2006, 19:53

Конечно г. Киев, филиал не является юридическим лицом
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Lina » 27 лютого 2006, 23:42

"Passer, позвольте выказать Вам уважение за собственную точку зрения. Я, например, понимая ""юридическую силу"" ""писем и рекомендаций"" все равно их исполняю. Мне кажется что нотариусы очень уязвимы (""контролирующие органы"", проверки со всеми вытекающими последствиями не дают нам почувствовать себя независимыми) и потому свое мнение оставляют при себе, работая по указке чиновников. К своему великому сожалению, обдумывая какую-нибудь акцию (нот действие), я в первую очередь размышляю, как на мои действия помотрит управление юстиции при проверке. "
Lina

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 71 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення VB » 28 лютого 2006, 14:47

"Місцезнаходженням юридичної особи є адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені. Філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій. Представництвом є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи. До “Осіб” відносяться філії? Не йдеться про фізичних осіб. Положення про філії – теж установчі документи. Місцезнаходження підтверджується положенням, також довідкою ЄДРПОУ. Це питання - співвідношення ст.647 , 93 , 95 ЦК та ст..55 Закону України “Про нотаріат”. Вважаю, що у випадку NOTAR можна посвідчити у Львові. Крім того, не бачила рішень суду, які визнають договір недійсним у звязку з тим, що він укладений не за тим, місцем, яке вказано в Законі ""Про нотаріат"" . Спеціальний закон не може протирічити загальному "
VB

Повідомлення: 594
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Samanta@I » 06 березня 2006, 15:05

Я вважаю, що положення не є установчим документом, оскільки установчий документ розробляється для створення ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ ст. 87 ЦК
Я как идеальная девушка знаю, где промолчать...
Знаю же, зараза... но не могу. (С)
Samanta@I

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 313 раз.
Подякували: 150 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів