Форум

Інформаційний ресурс

Чоловік покупця помер під час укладення договору

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Lina » 23 березня 2006, 21:41

"Шановні колеги! Мати хоче подарувати квартиру дочці, правовстановлюючий документ - договір купівлі-продажу квартири, в якому пункт: /""договір укладено за згодою чоловіка покупця ПІБ, засвідч нотаріусом ______ за реєстром №__/"" закреслено нотаріусом, оскільки договір було посвідчено ним і внесено в держ реєстр правочинів до підписання заяви чоловіком, який в той же день помер (Є свідоцтво про смерть, довідка, але без зазначення часу. Виклики в міліцію і лікарню були здійснені пізніше часу реєстрації правочину). Чи нормальним буде посвідчити такий договір, якщо відчужувачка надасть заяву, що квартира є її особистою власністю (придбана після смерті чоловіка)? "
Lina

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 71 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення andy » 24 березня 2006, 20:15

"Я, чесно кажучи, не зовсім зрозумів: ""договір було посвідчено ним і внесено в держ реєстр правочинів до підписання заяви чоловіком"". Як можна:- в договорі написати що купівля здійснюється за згодою чоловіка Покупця та написати реквізити заяви, яка засвідчена нотаріально, до того, як САМА ТАКА ЗАЯВА БУЛА ПІДПИСАНА ЗАЯВНИКОМ І ЗАСВІДЧЕНА НОТАРІАЛЬНО???- оформити договір та зареєструвати в держ реєстрі правочинів до подання нотаріусу заяви про згоду на купівлю?Це вже порушення якісь... Якщо вже так вийшло (хоча цікаво - як?), то треба було скасовувати держ реєстрацію правочинів як помилкову, передруковувати договір без фрази ""купівля за згодою чоловіка..."" і реєструвати по-новому."
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Lina » 24 березня 2006, 23:09

" Наскільки мені відомо, був ""ланцюг"", заява була записана до реєстру, але не підписана чоловіком, відповідно на неї є посилання в договорі, після оформлення договорів нотаріус виїхав до чоловіка додому, щоб той підписав заяву, а той вже відійшов в інший світ....В управлінні зазначили, що при посвідченні договору дарування достатньо заяви, що дарувальник є вдовою (без уточнень, що квартира є її особистою приватною власністю)... "
Lina

Номер повідомлення:#6

Повідомлення andy » 25 березня 2006, 17:55

Я все розумію, но як можна записати в реєстр заяву, потім договір, якщо заява не підписана? В реєстр запис проводиться після підписання документа.
andy

Номер повідомлення:#7

Повідомлення andy » 25 березня 2006, 17:58

Неправильна послідовність дій. Треба було спочатку виїхати до чоловіка, підписати заяву, а потім вчиняти договір. Якщо виявилось, що чоловік відійшов в іншій світ - відкласти договір до отримання свідоцтва про смерть. От і все. А тепер що той нотаріус зробить з записом заяви в своєму реєстрі - напише що дія не відбулась?
andy

Номер повідомлення:#8

Повідомлення nota » 25 березня 2006, 19:35

А не кажется ли вам, что договор купли-продажи ничтожен, так как оформлен с нарушением закона. Диву даешся - как нотариус может так действовать. Помоему, в этом случае, нотариусу, удостоверившему договор купли- продажи таким образом, необходимо писать на себя представление прокурору и признавать не действительным свое нотариальное действие. Правда не знаю чем он будет мотивировать свои действия. Вот andy Вы и не можете понять как такое может быть, я чесноговоря я тоже, а оказываются так работают наши колеги.
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення victoria » 25 березня 2006, 21:45

А где можно прочитать о том, что необходимо ждать 6 месяцев после смерти второй половины отчуждателя?
victoria

Повідомлення: 540
Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Lina » 28 березня 2006, 16:19

Дякую колеги, я порадила клієнтам звернутись до нотаріуса, який це оформив.
Lina

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів