Форум

Інформаційний ресурс

Заява на видачу свідоцтва на спадщину

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Passer » 31 жовтня 2007, 20:31

Не важно что там наследуется при подаче этого заявления просто фиксируется факт. и потому не надо там ничего такого,,, . прошу выдать и точка.
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення nati » 31 жовтня 2007, 20:32

Обов[qoute]язково треба зазначити, чи вона претендує на частку у спільному майні подружжя чи ні. Якщо приймає спадщину тільки вона одна, то може відмовлятися і тоді нотаріус їй буде видавати одне свідоцтво про право на спадщину за законом. А якщо є кілька спадкоємців, а вона хоче більшу частку, то треба в заяві зазначити, що вона претендує на частку у спільному майні подружжя. І в такому випадку нотаріус буде видавати їй свідоцтво на 1/2 частку в спільному майні подружжя, а друга частка буде ділитися між всіма спадкоємцями.
nati

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Passer » 01 листопада 2007, 15:21

natinotarвы хоть сами разобрались чего здесь лядям наговорили то?
Passer

Номер повідомлення:#5

Повідомлення nati » 01 листопада 2007, 15:50

Я имею ввиду, что если квартира куплена супругами в браке и один из них умирает, то другой имеет право на 1/2 часть, как [qoute]спільне майно подружжя[qoute], а вторую 1/2 часть могут наследовать и жена другие наследники. Поэтому я считаю, что в заявлении о принятии наследства нужно указать хочет ли бывшая жена, чтобы ей отдельно выдали [qoute]Свідоцтво про право власності в спільному майні подружжя на частку того з подружжя, який помер[qoute]. Разве не так?
nati

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Tany » 01 листопада 2007, 16:12

Заява про прийняття спадщини і про видачу свідоцтва про право на спадщину - це різні речі.natinotar права ( п. 241 Інструкції) - видача свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя - на 1/2 частину в спільному майні. Але в тому випадку, коли правовстановлювальний документ - на імя померлого. А друга половина майна - розподіляється між спадкоємцями.Але дружина може і не претендувати на видачу свідоцтва про право власності на половину спільного майна, тоді все спадкується за законом. Потрібно зясувати, чого саме хоче дружина
Tany

Номер повідомлення:#7

Повідомлення nati » 01 листопада 2007, 16:18

TANY, саме це я і мала на увазі. Ви мене зрозуміли. Можливо я забагато і незрозуміло написала в першому повідомленні. Тоді вибачайте.
nati

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Passer » 01 листопада 2007, 16:27

А я хотел сказать что сам нотариус , уже исходя из поданых ему документов (из спадковой), определяет, а не наследник указывает нотариусу.
Passer

Номер повідомлення:#9

Повідомлення nati » 01 листопада 2007, 16:42

А в нашем регионе государственные нотариусы просят указывать этот момент (выдавать или не видавать пережившему супругу свидетельство ...), если наследство принимет муж или жена.
nati

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Milla » 01 листопада 2007, 20:13

підтримую Vitaliy, заява про прийняття спадщини і про видачу свідоцтва різні документи... і як правило про те на що особа претендує вказується у заяві про прийняття спадщини.
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення notarrr » 06 листопада 2007, 12:44

natinotar TANY полностью Вас поддерживаюБыло такое заявление от супруги, специально связывалась с госнотконторой, указываем по трем пунктам в заявление1) Приймаю належну мені частину спадкового майна за законом, яке залишилось після смерті померлого чоловіка....2) зміст ст 1241 ЦК України, згідно якої я непрацездатна за віком маю право на обов[qoute]язкову частину мені роз[qoute]яснено. ..(если подходит) 3) мені відомо що я як дружина померлого маю право на одержання свідоцтва про право власності на частку у спільному майні подружжя згідно ст.60,63 Ск.. .В моем случае она от всего отказывалась и мы прописывали...
notarrr

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 61 раз.
Подякували: 52 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів