Форум

Інформаційний ресурс

Боцман хочу услышать ваше мнение

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Снежанна Денисовна » 10 січня 2008, 22:37

макси, простите, Вам не понравилось мое изложение вопроса:)?
Снежанна Денисовна

Повідомлення: 172
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення ТТК. » 10 січня 2008, 22:45

maksi! А що ви копії засвідчуєте без огяду та перевірки подліного аркушу?Юридична особа якщо направляє свого представника до нотаріуса копії засвідчувати то має право дати довіреність за своїм підписом, йому ЦК це право надано, а для Вас це підстава.
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Клер. » 10 січня 2008, 23:01

ТТК, а хіба я, наприклад, не можу прийти до нотаріуса і засвідчити копію статуту ЮО свого кума? Хіба він має дати мені довіреність на вчинення цієї дії? До нотаріуса за засвідченням копії може звернутись будь-хто, не обовязково та особа (незалежно - фізична чи юридична), чий документ.
Клер.

Повідомлення: 1381
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 254 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення pipa » 10 січня 2008, 23:51

треба відрізняти дію для ЮО і дію для ФОmaksiніяких документів не потрібно і не забивайте голову поганими думками
pipa

Номер повідомлення:#6

Повідомлення sello » 11 січня 2008, 00:03

Шановна, maksi, досвід, це така примара, що сьогодні, здається, він є, а завтра його вже замало, тому з великим інтересом і користю для себе спілкуюся на цьому форумі і кожного дня відкриваю щось нове (інакше кажучи - набираюся досвіду).По суті питання. Читав тему [qoute]Страшная догадка ...[qoute] і повідомлення по ній Hатали*, ТТК, і інших колег.На мій погляд, як колись вчили у контррозвідці, до вирішення будь-якого питання треба підходити комплексно (о, понесло за течією!), а тому, прочитавши пункт 11.1. [qoute]Якщо нотаріальна дія вчиняється для юридичної особи чи за її участю, указується її повне найменування за документом, що підтверджує державну реєстрацію юридичної особи (свідоцтвом про державну реєстрацію), її місцезнаходження, ідентифікаційний код за Єдиним державним реєстром підприємств і організацій України (якщо це передбачено вчинюваною нотаріальною дією), прізвище, ім’я та по батькові представника, місце його проживання, посада, реквізити документів, що підтверджують його повноваження.[qoute], подивився на назву розділу, в якому він (пункт) викладений - а це графа 3 - встановлення особи (і фізичної і юридичної) для якої чи за участю якої вчиняється нотаріальна дія. Далі, що стосується карток у банк, чи правочинів по юр.особі, здається погляди єдині. Стосовно копії (фотокопій) документів юр.особи звертаємось до пункту 11.4. [qoute]За засвідченням копій документів може звернутись як особа, на ім’я чи щодо якої видано документ, так і інша особа. При цьому в реєстр записується та особа, яка фактично з’явилася до державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса.[qoute], про який так доречно згадала Клер. Далі до справи залучається логіка, яка дає підстави зробити висновки:1. Якщо засвідчується фотокопія документа юридичної особи для цього НЕ є необхідним БЕЗПОСЕРЕДНЯ участь самої юр.особи 2. Для уникнення зайвого клопоту і писанини (стосовно фрази [qoute]...нотаріальна дія вчиняється для юридичної особи...), не звертаю уваги хто саме (чий представник) прийшов до мене засвідчити вірність копій, які стосуються юр.особи чи то директор юр.особи, чи пан Пупкін (встановлюю особу звернувшегося громадянина як фізика) і ніяких документів, підтверджуючих повноваження і т.п. не витребую. Безумовно звіряю фотокопію з оригіналом, а де мій улюблений Пупкін надибав оригінал статуту [qoute]Нафтогаз України[qoute] і, що не меньш важливе, - для юр.осоюи він засвідчує копію чи для особистого задоволення) мене це не обходить. Доречі, незайвим було б спитати у авторів цих правил, що вони мали на увазі, коли записали [qoute]...нотаріальна дія вчиняється для юридичної особи[qoute]. Яким чином ми можемо впевнитися що саме ця дія вчиняється для певної юр.особи (без її, юр.особи, участі). Крім копій (фотокопій) нічого на думку не спадає. Посвідчую заповіт бабульки на юридичну особу (вимагаю від бабульки усі прибамбаси по юрику) Сміх.Та ну їх, давайте краще розповім [qoute]бородатий[qoute] анекдот про боцмана і торпеду тільки на закритому.
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27442 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення VicAmazona » 11 січня 2008, 03:12

Наша песня хороша, начинай сначала. Боцману респект. Это мнение стоило чтоб его услышать, очень доступно, образно.
Настроение бодрое - идем ко дну!!!
VicAmazona

Повідомлення: 1401
Дякував (ла): 352 раз.
Подякували: 881 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення sello » 11 січня 2008, 10:18

Хотів трошки доповнити попереднє повідомлення. Цілу ніч ходив по палубі, дивився на зірки, палив люльку і розмурковував, ну чому ми, нотаріуси, такі нещасні. І знову дійшов висновку, всі біди від того, що документи для нашої діяльності готують чиновники, а застосовувати їх в практичній діяльності повинні ми - юристи. Чого в п.11.1 Порядку завилася фраза [qoute]...нот дія вчиняється для юридичної особи...[qoute]? Адже існує безпосередньо сам той чи інший нотаріальний документ, в якому (і в реєстрі при реєстрації цієї нотаріальної дії) все необхідне стосовно юр.особи відображено. Нечітке розуміння авторів Положення термінології та непереборне бажання безмежного контролю над нотаріусами і приводить до таких [qoute]перлів[qoute]. Судіть сам, якщо дія вчиняється за участю юр.особи, ми усвідомлюємо, що воля юр.особи на участь у нотаріальній дії (процесі) повинна бути певним чином висловлена. Відсутність підтвердження волі на участь у нот.дії - немає самої нотаріальної дії.Якщо відштовшуватися від написаного в Порядку стосовно вчинення нотаріальної дії ДЛЯ юридичної особи, то ми - нотаріуси, на підставі вимог авторів Порядку, повинні при оформленні будь-яких заяв громадян, адресованих юридичній особі, заповітів і т.п. витребувати дані юр.особи. А юр особа не бажає надавати інформацію про себе будь-якому! То як ми можемо обмежити громадян у праві звернення до відповідних установ, а юр.особи примусити надавати інформацію про себе?Це таким чином, опосередковано, через нотаріусів, рідне міністрество буде володіти Світом, адже хто володіє інформацією, той володіє Світом. Трошки смішно, трошки моторошно.
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27442 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Моника » 11 січня 2008, 11:16

А если ко мне приходит секретарь и заверяет копии для юр.лица, при этом просит выписать на предприятие счёт на оплату по безналу. Правильно ли будет, что в реестре за получение документов подписывает физ.лицо, а счёт выставляю на юр.лицо. Предприятие оплачивает счёт, приносит мне платежное поручение с печатью банка, я её описываю в реестре. Смущает всё это и не нравится. А как вы поступаете в таких случаях?
Моника

Повідомлення: 2909
Дякував (ла): 942 раз.
Подякували: 1133 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Stonehenge » 11 січня 2008, 12:16

Боцман! Спасибочки Вам!С утра для себя приняла решение, что при заверении копий документов юридического лица буду применять пункт 11.4. Порядка и не стану никому морочить голову с полномочиями представителя, даже если оплата за копии будет официальной от юридического лица.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення raton » 11 січня 2008, 13:12

Хотел подлить масла в огонь, но Рыжая опередила! Вчера последнее действие - копия свидетельства юрлица, оплата 20 грн. по безналу. Действие для юрлица, оплата от юрлица, ну и что писать в реестре, кто ко мне обратился? Долго не мучался, уже давно пришел к выводу - все то что для нас пишут, выполнить невозможно!!! Могу только себе представить, ко мне пришла девочка заверить копию свидетельства, а я ей дайте устав, выписку, а где Ваша доверенность??? Ну не бред ли? Прописал себе в реестр физлицо и отпустил с миром (и заверенной копией). Честное слово, не заморачивайтесь коллеги!!! К тому же пожалейте проверяющих, им же надо что то писать Вам в замечания. :-)
Хутін пуй!
raton

Повідомлення: 1532
Дякував (ла): 1213 раз.
Подякували: 942 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Vivat » 11 січня 2008, 14:39

raton, я так як і Ви не роблю з мухи слона, завіряю копії, пишу фіз. осіб, а там після перевірки побачимо.
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Блондинка в законе » 11 січня 2008, 15:12

делаю как raton :)))))))))
Блондинка в законе

Повідомлення: 1279
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 12 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення колібрі » 11 січня 2008, 15:18

згодна з Боцманом, копії юриків записую на фізиків, які до мене звернулись
колібрі

Повідомлення: 483
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Сана » 11 січня 2008, 15:41

На физиков. И Боцман, безусловно, прав. Инструкции, конечно, инструкциями, но здравый смысл, тем не менее...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення міра » 12 січня 2008, 16:59

Пишу на фізичні особи, та уявляю собі перевірку...
міра

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів