Форум

Інформаційний ресурс

Договір купівлі-продажу квартири з розстрочкою платежу

Номер повідомлення:#2

Повідомлення nati » 01 лютого 2008, 22:56

1. Пока Ваш Покупатель не представит в БТИ заявление о полном расчете за купленую у Вас квартиру , то до тех пор БТИ не зарегистрирует права собственности за Покупателем.2. Расходы у Вас еще будут за [qoute]витяги[qoute] из различных реестров.3. По вопросу прописки точно сказать не могу, но думаю, что без Вашего желания из квартиры Вас никто не выпишет, а нового владельца (Покупателя) не пропишут пока он не представит из БТИ [qoute]витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно[qoute].
nati

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Летучая Мыша » 02 лютого 2008, 13:07

лучше найти другого Покупателя со всей суммой за квартиру, получить деньги, продать квартиру и спать спокойно. ПУсть занимает, одалживает деньги, но с Вами пусть расчитываеться в полной суммой.
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10657
Дякував (ла): 9977 раз.
Подякували: 9865 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Сонька » 02 лютого 2008, 13:28

Слід вияснити чи це розстрочка чи відстрочка платежу. Відстрочка : договір согодні - гроші завтра (конкретний час розрахунку), розстрочка: договір сьогодні, гроші трішки завтра, трішки післязавтра і т.д., тобто по частинах. При другому варіанті в договорі варто розписати строки і розмірі платежів, встановити пеню за несвоєчасно внесений платіж (в ЦК дивіться розділ виконання зобов'язань). Цілком доцільною буде посилка на ст.697. Передбачити можна всі тонкощі, однак ВАм слід знати: якщо покупець не буде платити, це не є підставою для визнання недійсним договору, це є підставою для звернення до суду з позовом про стягнення невиконаного грошового зобов'язання (тут є ризик, бо грошей може не бути і можливим є лише зверення стягнення на майно). ОДнак в разі відстрочки платежу я практикую включення в такі договори пункту слідуючого змісту: [qoute] Сторони домовилися про те, Що у разі невиконання покупцем зобов'язання по сплаті у повному розмірі ціни квартири, яка вказана в пункті.... цього договору, цей договір має бути розірваним за взаємною згодою сторін на протязі .....днів з моменту настання дати розрахунку відповідно до пункту ... цього договор [qoute]. Це дає можливість продавцеві звернутися до суду з позовом про примусове виконання взятого зобов'язання розірвати договір .
Сонька

Повідомлення: 527
Дякував (ла): 994 раз.
Подякували: 216 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Сонька » 02 лютого 2008, 13:29

Хоча ідеальним варіантом дійсно є : ти мені гроші - я тобі товар.
Сонька

Повідомлення: 527
Дякував (ла): 994 раз.
Подякували: 216 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Мисс Марпл » 02 лютого 2008, 13:49

natinotar, а кто Вам сказал или где Вы прочли, что БТИ не регистрирует право собственности без заявления об окончательном расчёте?Более того стороны имеют полное право оговорить в договоре момент перехода права соственности. Я указываю в договоре, если возникает такая ситуация, что право собственности на квартиру переходит с момента нотариального удостоверения этого договора, его государственной регистрации и окончательного расчёта в соответствии с условиями этого договора!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Notana » 02 лютого 2008, 16:05

Поддерживаю мнение Лариси. Относительно регистрации БТИ - вопрос спорный. В каждом регионе у БТИ разная практика.Ну а идельно: Деньги - 100% до подписания. А если, как предположил лютік, с покупателем что-либо случится, а договор с расстрочкой платежа, то наследники при принятии наследства обязаны будут погасить оставшиеся платежи либо [qoute]звернення стягнення на цю ж квартиру[qoute]
Notana

Повідомлення: 1350
Дякував (ла): 334 раз.
Подякували: 719 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення nati » 02 лютого 2008, 16:16

Наше БТИ отказывает в регистрации когда в договоре с рассрочкой платежа написано что [qoute]право власності виникає з моменту державної реєстрації[qoute] и требует письменное подтверждение о полном расчете, т.е. заявление. Поэтому я так и прокоментировала, исходя из практики отдельно взятого БТИ.
nati

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Мисс Марпл » 02 лютого 2008, 17:25

Дмитрий, разница в том, что гражданский кодекс прежде всего разграничивает эти понятия, и для того, чтобы право собственности перешло от одного человека к другому, необходимо исполнить определённые условия, а именно: нотариально удостоверить договор зарегистрировать договор в государственном реестре сделок (это делает нотариус), что и будет являться государственной регистрацией сделки! И третье условие, как я указывала выше, момент окончательного расчёта по договору, что будет подтверждаться заявлением об окончательном расчёте, о чём, между прочим сказано в договоре, который Вам дал нотариус для ознакомления. Думаю, Вам необходимо поговорить с нотариусом. Эта фраза абсолютно не противоречит ни закону, ни договору! А там дальше посмотрите по ситуации, что Вам необходимо делать!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Лев » 02 лютого 2008, 18:24

Підтрумую Кет, відсторчка платежу не є підставою для БТІ у відмові у реєстрації права власності на квартиру. Якщо сторони бажають, щоб в договорі купівлі - продажу, був передбачений пункт про те, що право власності на нерухоме майно переходить до Покупця після здійснення ним 100% розрахунків (факт яких підтверджується нотаріально посвідченною заявою), я прописую такий такий пункт і це не є порушенням законодавста. Дмитрий, до речі в нашій країни, в окремому окрузі, досить багато нотаріусів, не влаштовує один, ідіть до іншого, вам же ж ніхто цього не забороняє, це ваше право як клієнта.
Лев

Номер повідомлення:#13

Повідомлення да » 04 лютого 2008, 02:39

Зробіть купівлю- продаж+позику+ договір іпотеки
да

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів