Форум

Інформаційний ресурс

Новоспечені нотаріуси. Свіжий анекдот.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Bona Mente » 21 березня 2008, 21:39

В наш скромний район, прийшла заява від якогось [qoute]крутого[qoute] київського нотаріуса про прийняття спадщини ВІД ДВОХ ОСІБ в одній заяві. Наш державний вже два дні в себе прийти не може. Прийняти то прийняв, але листи спадкоємцям, з роз[qoute]ясненням їхніх порушених прав понаписував. Життя з кожним днем цікавішає. Що скажете, колеги?
Коллега, поздравляю вас с 1-м апреля !!!!Ну и что, что снег за окном? Ну и что , что елку позавчера наряжали ? Изучив, новые правила ведения нотариального деловодства.........
Bona Mente

Повідомлення: 733
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 79 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Сана » 21 березня 2008, 22:58

.........
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Alla » 21 березня 2008, 23:25

Поясніть, чому не можна в одній заяві. Тому що відкликати не можна одному з них?Але і це можливо. Поясніть, notarius22. А то я не [qoute]крута[qoute], працюю вже 11 років, але оформляю заяву від двох осіб, а наш державний приймає. Може я щось пропустила?
Alla

Повідомлення: 623
Дякував (ла): 2228 раз.
Подякували: 893 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 00:35

З повагою відношусь до Ваших 11-ти років, але ситуація дуже проста і не розумію, що тут не ясно. Заява про прийняття спадщини частково відкликаною не може бути . Або вона відкликана або не відкликана. Навіть, уважно прочитавши статтю 1269 ЦК , побачите, що написано «спадкоємцем», а не «спадкоємцями» подається заява про прий. спад.
Коллега, поздравляю вас с 1-м апреля !!!!Ну и что, что снег за окном? Ну и что , что елку позавчера наряжали ? Изучив, новые правила ведения нотариального деловодства.........
Bona Mente

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Vatson » 22 березня 2008, 00:35

а почему нельзя от 2х?Где это написано?
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 00:48

А в світлому майбутньому чекає нас екзамен по спадщині. А це питання з переліку легеньких.Що із складними робити будемо?
Bona Mente

Номер повідомлення:#7

Повідомлення hachi » 22 березня 2008, 01:16

Закон не запрещает подавать заявление о принятии наследства от двух и более лиц. Но может быть проблема впоследующем, если один из наследников захочет его отозвать по ч.5ст.1269 ЦК - [qoute]особа, яка подала заяву на прийняття спадщини може відкликати іі протягом строку, встановленого для прийняття спадщини[qoute]. Поэтому разъясняю наследникам, и все соглашаются делать от каждого, не хотят иметь проблем в госконторе. Правда, делаю немного дешевле,если 2,3 заявления.
hachi

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 02:20

Якщо вже тема така пішла, то може ще хтось від двох чи десятьох осіб довіреності свідчить підкріпляючись, схожими аргументами ? Я вже й не здивуюсь. Носорог очень плохо видит. Но при таком весе это уже не его проблемы.
Bona Mente

Номер повідомлення:#9

Повідомлення sello » 22 березня 2008, 09:01

Не має значення скільки років стажу, 15, 20, 25, 50, 1000 - це нічого не означає. Або ти профі і через 1 рік, або і через 20 - ......Заява про прийняття спадщини - тільки від однієї особи! Навіть аргументи не буду надавати.
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27446 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 10:46

Для Алли.В тексті повторної заяви завжди зазначається «раніше подану мною заяву від …. і за №…, цією я відкликаю» . Якщо заява одна на двох – державний нотаріус і в суд може послати спадкоємця, який з’явиться після 6-ти місяців для видачі свідоцтва. Так, на всякий випадок, щоб з себе відповідальність зняти і не морочити голову з напіввідкликаною заявою. Чи як, Ви, самі таку заяву назвете « напівскасованою» чи на «1/3 частину дійсною». То може, колего «з 11-річним стажем», в подальшому більше будете задумуватись над інтересами своїх клієнтів, та й зрештою своїми також. Для чого клієнтам ТАКА економія? Скупий як відомо три рази в суд ходить і ще стільки ж до державного нотаріуса по ночах в черзі стоїть.
Bona Mente

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Армани » 22 березня 2008, 11:51

НАКАЗ. Видано чергові свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАКАЗ 18.03.2008 м. Київ № 417/5 Про видачу свідоцтв про правона заняття нотаріальною діяльністю Відповідно до статей 3, 10, 11 Закону України „Про нотаріат”, пункту 3 Положення про порядок видачі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 20.01.1994 № 3/5, та пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22.02.1994 № 102 „Про розмір плати за видачу свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю” Н А К А З У Ю : 1. Видати свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю на ім’я:Бєгєй Володимира Омеляновича Коршунова Романа Вікторовича Куниці Руслани Валеріївни Тоткало Ольги Анатоліївни.2. Зазначені свідоцтва зареєструвати у Журналі реєстрації виданих свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю.Міністр М.В.Оніщук МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАКАЗ 18.03.2008 м. Київ № 427/5 Про видачу свідоцтв про правона заняття нотаріальною діяльністю Відповідно до статей 3, 10, 11 Закону України „Про нотаріат”, пункту 3 Положення про порядок видачі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 20.01.1994 № 3/5 та пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22.02.1994 № 102 „Про розмір плати за видачу свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю” Н А К А З У Ю : 1. Видати свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю на ім’я:Лихолат Олени Вікторівни Литвиненко Ольги Миколаївни.2. Зазначені свідоцтва зареєструвати у Журналі реєстрації виданих свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю.Міністр М.В.Оніщук
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27540
Дякував (ла): 19642 раз.
Подякували: 14073 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення ТТК. » 22 березня 2008, 12:01

Согласна с Боцманом, заява про принятя спадщини від одної особи., без кометарієв.
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 12:08

Марат, це нагадує старий анекдот. Вбегает мужик в магазин: - Книги есть? - Есть. - Дайте две!
Bona Mente

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Летучая Мыша » 22 березня 2008, 12:23

и я всегда делаю заявление о принятии наследства только от одного заявителя.
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10658
Дякував (ла): 9978 раз.
Подякували: 9868 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Feba » 22 березня 2008, 13:16

От каждого отдельное заявление делаю.Хотя многих приходится убеждать и объяснять им, что лучше от каждого отдельно чем одно от двоих, троих.notarius22, не возмущайтесь и не удивляйтесь, век живи, век учись, может это был и не крутой нотариус(не понимаю в чем заключается вообще крутость), а молодой специалист. Все когда то начинали, все ошибались, учились.Согласна с тем, что если не дано, то не дано и ничего с этим не поделаешь.
Feba

Повідомлення: 1194
Дякував (ла): 190 раз.
Подякували: 72 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Ані Ло » 22 березня 2008, 13:26

Я також, з огляду на вимоги ЦК 2004 року, стараюсь робити від кожного окремо. Але думаю, що на Аллу, ви напосілися трішки зарізко. Для нотаріусів, які працювали ще за старим кодексом це звучить трішки дивно, що ОБОВ[qoute]ЯЗКОВО заяви про прийнятт спадщини від кожного окремо, так як раніше заява поверненню не підлягала і подавалася один раз, про що ми зазначали в заяві. А якщо Ви вже такі дотошні, і так старанно вичитуєте ст. 1269 ЦК 2004 року, то може відмовляєте прийняти заяву про прийняття спадщини від спадкоємця, котрий проживав на час відкриття спадщини з спадкодавцем? А тепер можете кидати помідорами.
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення наивная дура » 22 березня 2008, 13:38

В отношении заявлений от двоих, на каком-то из семинаров, разъясняли, что можно так делать. Баранова? Шепитько? честно, не помню. Так что крутизна сдесь не причем.А в отношении доверенности от двух лиц... То это уже столько раз обсуждалось! И в МЕНе было опубликовано экспертное заключение. Почитайте, может не будите столь категоричны.
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення nots » 22 березня 2008, 13:44

C точки зрения логики и розумности я считаю идиотизмом то, что нельзя делать заявления от двоих, это толкает людей на лишние затраты. Получается, что вообще никакое заявление нельзя делать от двоих, потому что не только по спадщине один из заявителей может изьявить желание отменить заяву. Например: два родителя дают согласие на выезд ребенка, один передумал (развод, конфликт, все что угодно). Еще пример: на правоустанавливающем если часть квартиры отчуждается мы делам об этом отметку. Почему бы законодателю было не предусмотреть что-то вроде: [qoute]заява в частині, поданої від гр. ХХХ відкликана[qoute]. По букве закона - ДА, только от одного, но по ДУХУ - справедливо возмущение клиентов, от которых этого требуют. Чур не набрасываться.
nots

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Nonna » 22 березня 2008, 13:48

Знаете , что меня удивляет последне время? Стиль (если это можно так назвать) общение на форуме. Если раньше нотариусу попадались документы коллеги , кот. он считает не совсем правильно оформлены , то вопрос звучал корректно [qoute]а привильно ли ......[qoute] А сейчас? Начинается с [qoute] он ((коллега) [цензура] , а я умная[qoute]. notariys22,Вы заметили сколько за один раз ,одним махом обидели коллег?Неужели Вы никогда не ошибаетесь?и всегда все дочитываете? А насчет доверенностей от 2 особ [qoute]побегайте [qoute] по форуму и по Малому тоже и увидите мнение
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 13:50

Я не державний , щоб відмовляти в прийнятті такої заяви, але якщо запитують чи треба подавати такі заяви, Ані Ло, то навіть рекомендую щоб подавали. Поясню чому. Коли подається заява про прийняття спадщини, то державний нотаріус робить необхідну перевірку і по заповітах і по спадкових справах. інформація- отримана в ході такої перевірки дуже цінна, особливо коли [qoute]випливають[qoute] однофамільці чи спадкові справи в інших районах. А для Феби скажу, що , я навіть не думала, що така тема як заява, буде мати таке серйозне і глибоке обговорення. Мені дивно.
Bona Mente

Номер повідомлення:#21

Повідомлення N » 22 березня 2008, 14:42

Ніхто не спорить, щодо цінності інформації, та й самої роботи державного нотаріуса. Страшно стає, коли такі [qoute]вумні[qoute] консультанти, чи оператори дорвуться до печатки. Ваші повідомлення і тон спілкування з нотаріусами на форумі, шановний notarius22, не залишають сумнівів як Ви б ганяли людей, які місяцями стараються попасти на прийом до районного нотаріуса, тільки тому, що Ви впевнені, що лише Ваша нотаріальна практика правильна.А щодо [qoute] якогось крутого київського нотаріуса[qoute] можу сказати, що на теперішній час деякі приватні нотаріуси краще знають законодавство, краще думають про інтереси клієнтів, ніж деякі державні.
N

Повідомлення: 509
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 73 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Сана » 22 березня 2008, 15:10

Между прочим, насчет стиля общения. Nonna-то права. Я вот вчера перечитывала форум за первые его месяцы и, вы знаете, прямо ощутила какой-то дух уважения друг к другу. Мне после этого стало так стыдно, что я даже стерла один свой ехидный комментарий.Я понимаю, что ситуация изменилась, что все мы стали более нервными... Все понимаю...Но, тем не менее...
Сана

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Feba » 22 березня 2008, 15:13

Ребята, давайте жить дружно!:))))) - Мультик помните про Леопольда?
Feba

Повідомлення: 1194
Дякував (ла): 190 раз.
Подякували: 72 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Сана » 22 березня 2008, 15:19

Давайте!
Сана

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Оленка Справедлива » 22 березня 2008, 15:22

Поддерживаю nonna на 100 %.Заявление от двух наследников - это не нарушение закона!!!А Вы не думали, что возможно нотариус всё людям объяснил, а они затребовали делать одно от двух? У нотариуса в таком случае есть основания отказать?И что Вам так глаза колят новоиспечённые нотариусы? Я новоиспеченный, я многого не знаю, очень многого, первая проверка это хорошо покажет, потому что у меня мало практики, но то, что я не [цензура] - это гарантия. Я общаюсь с кучей нотариусов, которые работают по 10 и больше лет, но 70 % из них даже не могут мотивировать свою точку зрения. Её у них просто нет. [qoute]Так управа говорит[qoute], [qoute]так все делают[qoute], или [qoute]так все не делают[qoute], а подкрепить свою точку зрения ЗАКОНОМ! могут единицы, потому что его читать надо, а не только печатью шлёпать на договорах на солидные суммы.А сколько этих матёрых нотариусов отказываю только потому, что им, пардон, впадло! Дарение части квартиры между родственниками никто не хочет делать, потому что денег мало, доверенности с переводом тоже не хотят - играться долго, копии заверить ни у кого времени нет...Может перестанут тут вообще трогать новоиспечённых?!
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 15:27

Колеги, я не державний нотаріус, а приватний нотаріус, консультую всіх охочих, деколи трачу свій час впусту. Скажу, Вам, тільки одне згадаєте мене і мій стиль коли від Вас будуть тікати до нестрогого нотаріуса і будуть вже Вас дуже [qoute]вумним[qoute] називати. N, це не мої слова[qoute]вумні[qoute] , [qoute]дорвались до печатки[qoute], Вони в якому стилі?
Bona Mente

Номер повідомлення:#27

Повідомлення СКІФ » 22 березня 2008, 15:28

Вважаю, що ні до чого тут ні старий ні новий ЦК. Заяви оформляв і від 2-х і від 3-х спадкоємців. Це не помилка, тим паче - не порушення. Аргументація - у кожного своя. Але стиль і характер такої аргументації вважаю небажаним для форуму.
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення NO » 22 березня 2008, 15:30

…..« ко мне обратились знакомые и показали письмо гос.нотариуса из какого то задрипанска дескать их права нарушены тем, что нотариус удостоверил подписи на заявлении о принятии наследства от двух лиц. Страшное нарушение прав заключается в том, что один из наследников не сможет отозвать заявление- наверное нотариус представляет, что нужно будет рвать заявление на части- умора.И главное, заявление то этот нотариус принял ,я так понимаю и насл. дело завел – все как положено, – видно не сильно уверен в собственном Абсолюте, да и в кодекс с 1963 года изменения давно не вносил…. Я посоветовала клиентам не париться, а когда придет время обратиться за свидетельством – пусть попробует отказать выдать, если такой умный..»…….Согласна с nonna, да и стиль notarius22тоже важен ….
NO

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Bona Mente » 22 березня 2008, 15:33

Я теж за мир
Bona Mente

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Den (original) » 22 березня 2008, 15:36

0
Den (original)

Повідомлення: 782
Дякував (ла): 52 раз.
Подякували: 134 раз.

Далі