Форум

Інформаційний ресурс

Завдаток на квартиру з обтяженням

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Дерек » 26 березня 2008, 12:57

Шановні нотаріуси, може питання й не зовсім до вас, але я думаю ви мені могли б підсказати: квартира в іпотеці, щоб погасити кредит слід внести досить невелику сумму ( скажімо 5 тисяч ), людина хоче терміново її продати, але для цього їй необхідні ці 5 тисяч. Продавець хоче їх взяти по завдатку. Як на вашу думку, чи можна в такому випадку укладати договір завдатку? Буду дуже вдячний за відповіді.
Дерек

Номер повідомлення:#2

Повідомлення *Женская Логика* » 26 березня 2008, 13:08

звичайно це проходить так....... сторони та нотаріус йдуть разом до банку (бажано той самий нотаріус який робив іпотеку)...... Покупець в банку віддає гроші Продавцю, Продавець вносить їх за квартиру, банк дає повідомлення про зняття заборони та вилучення з іпотек....нотаріус знімає заборону та вилучає з реєстру іпотек і робить договір купівлі-продажу...... ви отримуєте нормальну квартиру...... продавцю потрібно отримати довідку БТІ та Ф-3 з ЖЄКу......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Редро » 26 березня 2008, 13:09

Я не нотаріус, але з практики:Пропоную укласти попередній договір.Чітко вказати дату укладення основного договору КП, вартість нерухомості, зазначити про передачу завдатку (згідно цього зменьшиться вартість договору КП) та відповідальність за невиконання попереднього договору.Продавець врегульовує проблеми з банком в строк передбачений попереднім договором.
Редро

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Дерек » 26 березня 2008, 13:33

Велике дякую :)
Дерек

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Notik » 26 березня 2008, 13:45

Роблю попередній договір, але не з завдатком а з поререднім (гарантійним) платежом. Договір завдатку тут робити не можна.
Notik

Повідомлення: 952
Дякував (ла): 40 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Дерек » 26 березня 2008, 13:58

Notikа як тоді вказувати ціну квартири?
Дерек

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Notik » 26 березня 2008, 14:09

В попередньому вказую розмір попер платежу, сумму основного договору, та прописую, що квартира обтяжена..........., попер платіж іде на погашення заборгованості...... та власник майна зобовЯЗУЄТЬСЯ В СТРОК ДО...... ПОГАСИТИСЬ ТА ЗАБЕЗПЕЧИТИ ВИЛУЧЕННЯ ОБТЯЖЕННЯ..... ДМито стягую з сумми попер платежу. А потім в осносному договорі пишу всю сумму і Дмито стягую з всієї сумми договору. Може клієнтам і не вигідно (все залежить від суми попер платежу), але ж ще ніхто не відмовлявся, щоб не ризикувати.Можливий варіант, який запропонувала Хочу быть умной, але клієнтам не зажди так зручно.
Notik

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Дерек » 26 березня 2008, 14:13

Дякую, Notik
Дерек

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Доктор ZAZ » 26 березня 2008, 14:26

NotikВсё верно, только, боюсь на такой предварительный надо согласие банка. Более чем уверен, что необходимость такого согласия банка в ипотечном договоре продавца прописана
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Редро » 26 березня 2008, 14:30

777А если забить на банк, Предварительный договор заверить у любого нотариуса, получить денги, погасить задолженность перед банком и нсять запрет.И не показывать банку этот договор.Разве должны возникнуть проблемы?
Редро

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Альвиора » 26 березня 2008, 14:33

Редро! Вы не нотариус? А кто Вы по профессии? Очень интересно! Ну если это не секрет.
Альвиора

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Notik » 26 березня 2008, 14:38

777, а почему Вы думаете, что банк не даст согласие? Банку главное, чтобы кредит погасили.
Notik

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Дерек » 26 березня 2008, 14:42

В принципі невигідно...дострокове ж погашення, хоча сумма невелика...І всеж таки як краще вийти з такої ситуації?
Дерек

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Alla » 26 березня 2008, 16:49

Роблю так, як NOTIK. І не один раз робила, згоди банку не вимагаю, бо якщо є можливість дострокового погашення кредиту, то яка різниця банку, з яких грошей буде погашено кредит.
Alla

Повідомлення: 623
Дякував (ла): 2228 раз.
Подякували: 893 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Доктор ZAZ » 26 березня 2008, 18:08

Это как с доверенностями на заложенные авто. Законом не запрещено, вродя можно, но всё таки - в ипотечном прописано примерно следующее - любые юридиеские действия с предметом ипотеки (залога) только с согласия банка. Далле, в случае совершения таких действий, у банка право требовать досрочного возврата кредита и ОЧЕНЬ ЧАСТО написано уплатить ШТРАФ в размере от 30 до 100% стоимости предмета ипотеки. Желающим делать такое советую внимательно ознакомиться с ипотечным договором и подумать лезть ли вместе с безбашенным клиентом в этоу яму удостоверяя договор без согласия банка. Ну а далее если отсутствие согласия всех устраивает, то вперёд (безумству храбрых ... как говорится..) только не забудте при этом в наряд копию ипотеки положить, проверяющие от души повеселятся, а может и судья с ними. Только я так не делаю, особенно если писать в предварительном об ипотеке (а не писать нельзя, продавец обязан предупредить о правах третих лиц, пусть и в предвар. договоре) то тогда согласие ипотекодержателя дайте по вышеизложенным причинам.
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Feba » 26 березня 2008, 20:37

Считаю, что лучше для всех делать так как написала, Хочу быть умной. Не факт, что получив денги по другому договору он отправится в банк для погашения суммы по кредиту и тут судебные тяжбы обеспечены.
Feba

Повідомлення: 1194
Дякував (ла): 190 раз.
Подякували: 72 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Irina В » 26 березня 2008, 21:44

Feba, лучше для всех? Но по этой схеме продавец рискует - отдает деньги для погашения чужого кредита, пусть даже не все причитающиеся за квартиру, до подписания договора, и кто гарант, что договор будет подписан. Надеюсь, не нотариус? А нахождение сторон в банке ничего не значит. Оформляю, как Notik.
Irina В

Повідомлення: 293
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 44 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Сана » 27 березня 2008, 03:16

Ко мне на прошлой неделе приставал один потенциальный Покупатель (кстати, с неоконченным юридическим высшим образованием): [qoute]Мне необходимы определенные гарантии... Напишите мне поручительство, что Вы, как нотариус, гарантируете, что Продавец, когда я ему передам часть денег, потратит их именно на возврат кредита![qoute]Ох, чему-то не тому их учат на юрфаке...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів