Форум

Інформаційний ресурс

документ на кількох аркушах

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Таня » 05 липня 2006, 21:45

Сьогодні надали договір купівлі-продажу для засвдчення копії , посвідений нотаріусом. Відмовила в звязку з тим що не прошитий-аркуші скріпленістеплером. в одному місці степлер заклеєний папером та поставлена печатка нотаріуса. ІНСТРУКЦІЯ передбачає прошивання або скріплення таким чином щоб унеможливити розєднння докмента,як це розуміти? Закон про нотаріат вимагає тільки прошивання. Прошу вашого аналізу.
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21401 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення andy » 05 липня 2006, 22:48

"У нас нотаріуси пішли ще далі: до договорів купівлі-продажу нерухомості (шляхом приватизації) від місцевих рад (адміністрацій) підшивають разом з договором після самого договору цілу купу паперів: копії рішень ради, різних протоколів, викіпіровов, дозволів тощо, скріплюючи ці копії штампом ""З оригіналом згідно"" і своєю печаткою нотаріуса. От як з такого ""прошитого"" договору, до якого ще й підшито Витяг про реєстрацію права власності з БТІ, зняти і завірити копію??? Або ще одне ""ноу-хау"": для економії нотаріальних бланків для ""другої"" сторони правочину нотаріус знімає копію з роздрукованого примірнику на бланку (але ще не підписаного), а далі сторони підписують примірник на бланку та цю копію, на які ставляться мокрі печатки!!! Як Вам таке??"
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Passer » 06 липня 2006, 12:03

"Таняправильно отказали.andyєто еще хорошо что хоть с бланка копия. Мне недавно подали для заверения копии, договор ипотеки на простой бумаге с подписями сторон, м печатью нотариуса (номер бланка записан ручкой)Я подумал, что они каким то образом забрали ""примірник що залишається в справах нотаріуса"", кинулся звонить (другой округ) обрадовать нотариуса, а нарвался (одна из наших ""светил"") на - ""Я так делаю и нечего звонить ..."""
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення *Женская Логика* » 06 липня 2006, 13:37

я вот чего непонимаю так это зачем наши колелеги пришивают витяг з реэстру правочиныв к договорам.....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення nota » 06 липня 2006, 14:30

Я Вам объясню. Договор, который подлежит регистрации, считается заключенным с момента такой регистрации (ст 640 ГКУ). Поэтому, если Вы нотариально удостоверенили договор, но не зарегистрировали в ЕДП, то договора нет. Таким образом, нотариальное удостоверение и регистрация составляют подтверждение заключенности договора, а значит это единый документ. Витяг про реєстрацію не может существовать без договора, равно как и договор (подлежащий регистрации) - без витяга.
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Passer » 06 липня 2006, 16:12

"На 100% согласен с nota, тоже подшиваю и именно из этих соображений (К стати, одно из не многого, что я делаю хотя такая подшивка на прямую ни где не предусмотрена, обычно стараюсь не выполнять ""перестраховочных действий"")"
Passer

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Таня » 06 липня 2006, 18:32

Я вважаю, що Витяг з реєстру правочинів не потрібно прошивати разом з договором, адже Витяг не є документом, який посвідчується нотаріально,тобто договором, а свідчить про факт реєстрації . Тобто це два різних документа, і тому їх не потрібно прошивати разом
Таня

Номер повідомлення:#9

Повідомлення *Женская Логика* » 06 липня 2006, 18:55

а потом вот такие вопросы возникают....как заверить фотокопию если к договору пришпандёрили ещё непонятно что.....бти же свои регистрационные не пришивает к договорам....потому как это 2 разных документа.....я бы всё же просила Вас коллеги не брать на себя большее чем нужно....ну прикрепите степлером...вложите всё в файл...объясните что без этого вытяга недействительный договор...ну тока не выдумывайте вертолёт
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Lina » 06 липня 2006, 19:40

Согласна с Passer и nota, поступаю так же по тем же причинам.
Lina

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 71 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Таня » 06 липня 2006, 20:55

Хіба витяг нотаріус посвідчує? витяг надає Державний реєстр а нотаріус в цьому випадку не вчиняє нотаріальну дію а виконує функцію реєстратора
Таня

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Passer » 06 липня 2006, 21:39

"Боже какие страсти!!!! Не спорю с правотой ""непрошиванцев"". И если б самому прошивать пришлось - точно не прошивал бы. Атак как секретари, что прошьют , что на прошьют - зарплата одна, так что пусть прошивают - мне морально легче им потом з.п. платить - деньги одни, а работы выполнили больше.Если серьезно, то Mart, по моему, дал достаточно обоснованый ответ."
Passer

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Таня » 06 липня 2006, 22:10

Passer дайте будь-ласка відповідь-договір і витяг це один документ чи два
Таня

Номер повідомлення:#15

Повідомлення andy » 06 липня 2006, 23:44

Повністю згоден з nota в тому, что договір без підтвердження реєстрації в реєстрі правочинів не має юридичної сили. А оскільки не підшитий Витяг може загубитися, то покупцю буде непереливки. Витяг - це логічне продовження договору, так само як і Витяг про реєстрацію права власності з БТІ. ЦІ РІЗНІ ДОКУМЕНТИ: ДОГОВІР + ВИТЯГ + ВИТЯГ - є одне невід'ємне ціле, один без одного не мають юридичної сили. Витяги є юридичним продовженням договору.
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Таня » 07 липня 2006, 10:16

Колеги? Яке логічне завершення? Договір укладаєте не ви а сторони ви лише посвідчуєте їх волю а Витяг видаєте ви оскільки є Реєстратором. Це два різні документи. Можливо диплом про вищу освіту та свідоцтво про реєтрацію приватної нотар. діяльності треба підшивати до атестату про середню освіту. оскільки це є логічним завершенням отримання посади нотаріуса?
Таня

Номер повідомлення:#17

Повідомлення *Женская Логика* » 07 липня 2006, 12:32

"Таня мои респэкты Вы как никто иной ражжевали коллегам их ""логичность""."
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Таня » 07 липня 2006, 19:44

Leha А ви цікавились Законом про нотаріат , який вимагає прошивання документа та іншихваріантів не передбачає
Таня

Номер повідомлення:#21

Повідомлення nota » 07 липня 2006, 20:49

А напрасно. Мне интересно, что бы Вы, Leha, делали, если бы клиент принес Вам нотариально засвидетельствовать верность копии договора купли-продажи недвижимости, который подлежит регистрации, без вытяга, ну например сказал бы, что он вытяг потерял? Нотариус ведь должен проверить соответствие поданых документов закону, а тут получается договор не заключен, его просто нет.Если бы регистрация предусматривала не выдачу отдельного вытяга, а проставление, например, штампа о регистрации, как было раньше в БТИ, никому бы и в голову не пришло оспаривать, что это единый документ. А мотивировать отказ прошивать своей ленью, думаю это не совсем правильно, если инструкция не написала, то надо руководствоваться хотя бы здравым смыслом.
nota

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Таня » 07 липня 2006, 22:19

Nota Якщо клієнт прийде без витягу то відмовите а якщо він загубив зробите інший витяг з реєстру правочинів чи це заборонено робити нотаріусу який не посвідчував договір? і переконаєтесь в факті реєстрації договору
Таня

Номер повідомлення:#23

Повідомлення КОС » 08 липня 2006, 19:46

"Я на початку робила ще складніше: в тексті договору після вказівки на те, що ""право власності виникає з моменту реєстрації правочину у відповідних органах"", писала: ""Цей правочин реєструється в державному реєстрі правочинів і витяг про реєстрацію, який є невід""ємною частиною цього договору, надається ПОКУПЦЮ"". В цьому випадку звичайно все прошивала і скріплювала печаткою та підписом. Але побачивши, що я одна це роблю (колеги не робили) викинула слова про ""невід""ємну частину цього договору"" і не прошиваю, оскільки вважаю, що нотаріальний документ, який необхідно прошивати - це, наприклад, правочин, додатки якого вказані в самому тексті. До речі, про підшивання до договорів оренди чи викупу землі актів органів влади, планів землі тощо, то скажу таке: це вимога норми закону (є примірний зразок договору оренди землі, в якому вказано, що невід""ємною частиною є: план зем.діл., рішення органу.....)А щодо того, що витяг з реєстру загубиться, то для того існує дублікат цього витягу."
КОС

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Andre vs » 09 липня 2006, 21:34

Коллеги! Не выдумывайте всякой ерунды! Не пришивайте вытяги ни в коем случае. Это попахивает безумием! Полностью согласен с Таней!!Скажите, а может ли договор быть удостоверен в один день, а зарегистрирован в другой, причем у другого регистратора?Может. И что же, регистратору пришивать вытяг и скреплять своей печатью? Бред.
Andre vs

Повідомлення: 377
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення *Женская Логика* » 10 липня 2006, 12:35

nota простите за мою назойливость, а Вы копии договор купли-продажи недвижимости заверяите только при наличии регистрационного БТИ?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Доктор ZAZ » 10 липня 2006, 16:36

Я думаю все согласятся, что из конторы клиент должен уйти с четким, понятным документом, который не должен вызывать ни у кого вопросов, будь то БТИ, ГАСК, УЗР, другой нотариус.Исходя из этого, вам что тяжело пришить вытяг из реэстра правочинов? Боюсь нота права - у опонентов обычная лень. Для Andre vs. Безумием попахивает выдать договор и не зарегистрировать его в реестре. Может у вас это норма, но я о таком не слыхал. И с копией не зарегистрированной в БТИ я тоже отправлю. Не моя это головная боль выяснять почему нет регистрации. К этому (копиям) советую глянуть п. 255 Инструкции насчет заверения копий документов, которые не противоречат требованиям закона.
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#27

Повідомлення *Женская Логика* » 10 липня 2006, 17:14

777 Киевское БТИ когда принимает договор на регистрацию требует нотариально заверенную копию.....как Вы думаите где клиент её возмёт для того что бы после нотариального заверения договора зарегистрировать его в БТИ??? (судя по вашим словам копию делать нельзя без регистрационного БТИ...но и зарегистрировать клиент не сможет так как Вы 777 ему копию не даёте по причине своей логичности).....и что дальше делать клиенту?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#28

Повідомлення nota » 10 липня 2006, 17:22

Без регистрации БТИ копию заверить можно, нельзя без регистрации договора. Когда же Вы наконец поймете, что без регистрации в ДРП договора просто не существует, его нет, он не заключен. Регистрация же права собственности, которую на сегодняшний день производит БТИ, на момент заключенности договора никак не влияет.
nota

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Доктор ZAZ » 10 липня 2006, 17:38

По причине логичности даю копию полностью как есть оригинал - с пришитым вытягом. То что БТИ и без вытяга регистрирует общеизвесно. Но почему я техникам уподобляться должен? То о чем я скзал по копиям относиться относится не к моим договорам
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#30

Повідомлення *Женская Логика* » 11 липня 2006, 13:32

"в Киеве БТИ без вытяга не регистрирует.....""И с копией не зарегистрированной в БТИ я тоже отправлю. Не моя это головная боль выяснять почему нет регистрации. "" - это Ваши слова....Вы противоречите сами себе....думаю спор безполезен так как каждый из нас как читает законы так и понимает....для меня как договор так и вытяг два разных документа, а поэтому объединять их невозможно....без регистрации в БТИ nota договора тоже не существует, но никому и голову не приходит пришивать регистрационные к договорам....."
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів