Номер повідомлення:#8
Сонька
» 10 липня 2008, 17:58
Ні, я не знаю, як внести зміни до заповіту заявою. Але хочу привести вам приклад. за бажанням заповідача, який прекрасно читає, прекрасно пише, і бачить, і чує, мною було посвідчено від його ймені заповіт при свідках (ну захотіла людина, а може захотіли дуже хитрі майбутні спадкоємці і таке йому підказали) . Це було у п'ятницю. А в понеділок під дверима мене вже чекав (на морозі з сьомої ранку) зі слізьми на очах цей чоловік. Сказав, що не спить вже дві ночі, бо зробив велику помилку (це про заповіт) . То що я в такому випадку повинна послати його шукати свідків (чи тих, що були, чи других) , довести людину до інфаркту? Ви не забувайте, що заповідач залишається ВЛАСНИКОМ заповіданого майна. І поки він живий , його воля - закон. А ми , по вашому Юр, замість того щоб допомагати, будемо створювати труднощі у простому відображенні волевиявлення ЖИВОЇ мислячої людини. Адже свідки при посвідченні заповіту для чого? для того щоб не було перекручено зміст заповіту (саме кому, саме скільки іт.д.) після смерті заповідача, коли він сам вже не може щось сказати. І уявіть собі ситуацію, посвідчили ви при свідках заповіт, пройшов час людина змінила свої наміри, хоче його відмінити . А ви їй - шукайте свідків. А вона поки шукала взяла і померла. То чи буде посвідчений раніше заповіт відображати останнє волевиявлення заповідача?