Форум

Інформаційний ресурс

Питання оплати праці

Номер повідомлення:#2

Повідомлення ksilex » 19 грудня 2006, 20:18

"Добрий день! Дійсно, проблеми з доказуванням можуть виникнути.Щоб відповісти на Ваше запитання треба знати ""поведінку роботодавця""! Він не заперечує того що Ви в нього працьовали? чи він взагалі Вас хоче (вибачте) кинути?Якщо він не заперечує і підтвердить в суді що Ви в нього працьовали на умовах трудового договору і пояснюватиме що грошей на оплату немає з наведених Вами міркувань, то тут для Вас проблем не виникне, адже судячи з Вашої ситуації його укладення у письмовій формі і невимагається, та головне щоб Ваш роботодавець виконав обов'язок щодо оформлення укладення тр.договору наказом чи розпорядженням (якщо такий документ, все нормально!). Якщо ж такого не було (чи вже не має і скажуть що не було), не опускайте руки, потрібно буде доказати що Вас було фактично допущено до виконання роботи, адже згідно зі ст.24 КЗпП в такому випадку труд.договір теж вважається укладеним, але зверніть увагу, що до роботи Вас мала допустити не будь-яка особа цієї рекламної компанії, а лише та, яка наділена правом прийому на роботу. Писати багато не стану, а конкретно відповім на Ваші запитання. І так:1). Звісно що розгляд такої справи в суді можливий2) Доказувати можна всім"" що підходить "" з точки зору цивільно-процесуальної допустимості, а саме все що узгоджується з главою 5 ЦПК України, зокрема показаннями свідків. Подавайте позов, все що зможете ""дістати"" в обгрунтування того, що трудовий договір між Вами і цією компанією був укладений (був фактичний допуск роботодавцем до роботи якщо відсутній наказ чи роботодавець відмовиться це підтверджувати) і що ви дійсно працювали, щось там робили, виконували доручення і т.д. подавайте до суду. В попередньому судовому засіданні просіть суд витребувати ті докази в будя-яких осіб, які ви не можите самостійно взяти і вперед.......Якщо щось потрібно детально роз'яснити - пишіть, відповім!, і саме головне, необхідно доказати що Ви все-таки перебували у трудових відносинах, а далі вже все буде ""в порядку""! Те, що трудовий (якщо це був трудовий) був укладений в усній формі не проблема, "
ksilex

Номер повідомлення:#4

Повідомлення ksilex » 20 грудня 2006, 18:39

"З початку декілька зауважень а потім відповідь по суті!Отже, гадаю Ви зрозуміли, що коли буде доведено, до між Вами і цією ""чудовою"" компанією таки був укладений трудовий договір, Ви виконували роботу, то проблем не буде. гроші стягнуть. Це була б не проблема в доказуванні, витребували б всі накази за такий-то період, табелі обліку робочого часу, різноманітну документацію, що підтверджує обсяг виконаної Вами роботи і т.д. Але, судячи з наведених Вами вище повідомлень, виглядає так, що ніхто Вас там належним чином на роботу не приймав, виглядає так, що це якась говорячи молодіжним термінов ""мутна"" компанія, яка так і думає кого кинути і заробити на комусь гроші! Але ж Ви і самі винні, погодьтесь, треба ж цікавитись, ознайомитись з наказом про прийом на роботу, і далі вже працьовати не покладаючи рук, а то в наш час таких ""роботодавців"" вистачає.... Та маємо те що маємо! Що тут можна сказати, дійсно, Вас допускала до роботи особа, яка наділена правом прийому на роботу і викликані на Ваше клопотання в суд в якості свідків особи підтвердять це, тоді все буде гаразд. Але ж що це за особа. яку Ви назвали ""супервайзером"" я не знаю, вибачте, але судячи з найменування надії мало! Уявіть, Він з'явиться в суд на Ваше клопотання (поряд з іншими працівниками) і з'ясується, що він там якийсь ""принеси, подай....""або навіть начальник якогось структурного підрозділу, і що? Він же не приймає на роботу, та мабуть в їх вже напрацьована схема - кервнік навмисно в таке не в'язується...та це лише припущення, не знаю....1. Якщо ж, все-таки, Ваші сподівання щодо того, що він мав право приймати на роботу (віддтак і фактично допускати) справдяться - суд встановить! і те що Ви працювали свідки підтвердять - Ви виграєте, це очевидно!2. Якщо ж (знову таки ця особа мала право допускати до роботи) ці три свідки (чи інші особи (яких суд викличе на Ваше клопотання) з цієї компанії, які знали що Ви в них працьовали) будуть говорити неправду, категорично заперечуватимуть Вашу трудову діяльність в компанії, тоді вже важче, гадаю, треба ""знайти і викликати в якості свідків"" осіб які підтвердять це (Ви не написила що за роботу виконували, якщо це, пробачте, якесь банальне ""розношування чи демонстрація"" листівок чи газет з рекл.акціями, то не знаю хто там може підтверрдити, самі вже подумайте, може працівники з сусідніх офісів навпроти яких Ви ""стояли"" і займались цим.... Якщо ж Ви робили щось інше, наприклад спілкувались з контрагентами цієї компанії, щось там узгоджували, пояснювали і т.д. (тобто контрагенти Вашого роботодавця Вас пам'ятають) викликайте їх, може воно підтверрдять що дійсно: ""Він приходив, розповідам нам про відповідача, пояснював, агітував...і т.д."" да ще показання Вашого товариша (не кажіть в суді що товариш, просто, людина бачила і говорить), да ще можливо хтось порядний найдеться у відповідача і розповість в суді правду під острахом порушення даної присяги - тоді, можливо. щось і вийде!!!Важво написати все в такому форматі!3. Взагалі, моя Вам порада, зверність спочатку в місцеву прокурату із заявою, не то що все відразу вирішиться, але прокуратура здійснює загальний нагляд за дотримання законодавства а якщо Ви самостійно не можите захистити свої права та інтереси, то воно навтіь зобов'язана предстявляти Ваші інтереси в суді (писати позов, подавати, іти в суд на засідання.......). Але я до чого веду, що можливо, ця приванта компанія після реагування прокуратури (а вона зобов'язана це зробити) погодиться все Вам віддати, бо суд це така справа, тим паче з огляду на Вашу ситуацію, гадаю це буде не зайвим. Чи ще краще, напишіть звернення до місцевого прокурора, вкажіть там ряд порушень які ви знаєте, зайдіть в ту компанію і скажіть, або Ви мені віддаєте мої гроші, або я іду в прокуратуру, і будь-те впевнені. кримінальна справа на вас буде відкрита, а вдруг подіє!!! Скажіть що на диктофон їх записили і т.д.Щодо додатків до позовної заяви, то додавайте все, що можите додати, якщо ж нічого (не має ніяких доказів окрім ""на словах""), вистачить і того що Ви сказали, витрати на інформ.тех.забезпечення згідно з ч.3 ст.81 ЦПК Вам відразу сплачувати не потрібно, то ж і не платіть.Після прийому Вашої заяви судом, Вам буде повідомлено про дату та час попереднього судового засідання, прийдете, можна і безпосередньо заявляти, але краще, рекмомендую, напишіть суду письмово клопотання і просіть витребувати все що хочите і викликати в суд таких то громадян і вкажіть що може бути з'ясовано за допомогою цих людей та документів! Передасте суду нехай долучить до справи.Успіху! (помилки в тексті і нелогічність констукцій не виправляв, немає часу)"
ksilex

Повернутись в Обговорення судової практики

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів