Форум

Інформаційний ресурс

Державний акт з двома відмітками

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Людочка » 05 квітня 2008, 14:57

Добрий день! Мені подали для огляду державний акт про право власності на землю з двома відмітками відчуження, причому відчужувались не частини, а просто конкретна площа. На самому плані меж земельної ділянки ніяких відміток управлінням земельних ресурсів не зроблено. Банк хоче оформити договір іпотеки цієї земельної ділянки. В мене питання: Якщо не змінено план меж земельної ділянки в держаному акті, і, в загалі, не змінено державний акт, висновок напрошується такий, що це часткова власність, а частину земельної ділянки передавати в іпотеку не можна, чи не так? Коли власник звернувся до Земельних ресурсів Обухівського районного відділу земельних ресурсів з проханням видати йому новий держакт, вони відповіли, що немає підстав для цього. І що робити? Якщо у когось було що-небудь подібне чи хтось володіє інформацією щодо мого питання, чекаю на відповідь. Дуже вдячна!
Людочка

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Бокарнея » 07 квітня 2008, 16:24

Добрый день! Такой госакт принимать в работу нельзя, ведь Вы правильно заметили, что отчуждалась не доля, а просто площадь, соответственно появились новые собственники, а Вы не видите из госакта, какой именно участо (его часть) принадлежит новым собственникам, а какой Вашему ипотекодавцу. Я предполагаю, что оформляли куплю-продажу не доли, а именно конкретного участка с указанием границ, поэтому это не общая долевая собственность. новые собственники получили новые госакты, а представители зем.ресурсов неправы, они обязаны выдать новые госакты и новым собственникам и старому, т.к. по их инструкции никаких отметок и исправлений на госакте делать нельзя (если это госакт нового образца), сообтветственно госакт и принимать в работу нельзя.
Бокарнея

Повідомлення: 42
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Людочка » 07 квітня 2008, 18:34

Большое спасибо! Я придерживаюсь этой же точки зрения. А в управлении вообще сказали воздержаться пока от области, тем более, если возникают сомнения...
Людочка

Повернутись в Обговорення юридичної практики

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів