Номер повідомлення:#43
Jaine
» 19 липня 2012, 12:50
Ми от обговорюємо закони шаріату, мусульман, Коран.......а насправді нічого про це не знаємо !
Недавно відвідала одну мусульманську країну (досить розвинену), так от там усі гіди (колишні росіяни і українці) в один голос говорили : не слухайте тих, хто хоче натравити православних на мусульман !
Пояснюють такі натравлювання дуже просто : заробітки від прожажу зброї - на рівні заробітків від продажу зброї- одні з найвищих у світі, тому війни- дуже прибутковий "бізнес" .
Сподіваюсь усім відомо, що Коран написаний значно пізніше Біблії і фактично більшість постулатів у них- аналогічні ?
Так от, перебуваючи у цій країні, я сподівалася побачити щось страшне, але враження у мене цілком протилежні. Я, можна сказати , у захваті. Зокрема від майже іделічного порядку, позаяк догми, прописані в Корані - є законом і ВИКОНУЮТЬСЯ !
Якщо написано : "не вкради"- то там мізерна кількість крадіжок. Якщо написано- що алкоголь- заборонено, то не побачиш жодного п"яного ! За поширення наркотиків -смертна кара. Жодного бомжа, жодного п"яного ! Дуже потужні соціальні програми -також на виконання догм Корану. Результат- один з найнижчих рівней злочинності в світі ! А це уже чогось варте !
І це в країні, яка всього 40 років тому мала глибокий древній феодальний лад.
Купа жінок в національному вбранні (тобто місцевих) -за кермом дорогущих автомобілів. Здається, 2 жінки- займають найвищі державні посади ( міністри),- ми до них не дотягуємо.
В паранджі жінки ходять, тому що це- національне вбрання (як вишиванка, наприклад ), поєднучи це з сумочкми та взуттям від відомих брендів.
Задеклароване рівноправ"я в нашій країні в деяких випадках нагадує одинакові правила для чоловіків і жінок змагатися в боксі між собою. Або задекларовану "безоплатну" медицину.
Без продуманого забезпечення прав будь-які декларації - порожнє місце !
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )