Форум

Інформаційний ресурс

Один державний акт та три спадкоємці????

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ЗдраСЬте » 05 лютого 2010, 00:09

Допоможіть, якщо хтось мав наступну практику. Звернулися три спадкоємці на земельну ділянку. Державний акт один. Видаю три свідоцтва про право на спадщину.... ПИТАННЯ - Кому з них повертаю держакт, якщо на домовленість поміж собою вони не йдуть??? Або ВІДПРАВИТИ до суду??? Дякую!!!
ЗдраСЬте

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Bil » 05 лютого 2010, 00:23

було таке, але в мене полюбовно
Bil

Номер повідомлення:#3

Повідомлення natali007 » 05 лютого 2010, 00:40

Моя думка, що в даному випадку ми Держакт не повертаємо!
natali007

Повідомлення: 108
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення ЗдраСЬте » 05 лютого 2010, 00:45

А з яких підстав ми не повернемо держакт???
ЗдраСЬте

Номер повідомлення:#5

Повідомлення natali007 » 05 лютого 2010, 00:51

Завтра гляну Земельний кодекс і відпишусь
natali007

Повідомлення: 108

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ЗдраСЬте » 05 лютого 2010, 01:22

добре, але якщо один з тих двох пише скаргу про те, що [qoute]нотаріус ВІДДАВ АКТ НЕ МЕНІ[qoute] на що я ссилатимусь у поясненні???
ЗдраСЬте

Номер повідомлення:#7

Повідомлення ЗдраСЬте » 05 лютого 2010, 01:23

Може все ж таки в суд???
ЗдраСЬте

Номер повідомлення:#8

Повідомлення notar_od » 05 лютого 2010, 01:31

у нас практика сложилась такая,что если более одного наследника,то гос.акт остается в деле,а уже наследники топают в земресурсы со свидетельствами о наследстве. если же наследник один-отдаем ему и он уже по своему усмотрению и желанию заказывает новый гос.акт.
notar_od

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Per se » 05 лютого 2010, 01:38

Опытные коллеги предложили весьма заманчивый вариант – кладете (можно лОжите) на край стола гос акт ( после проставления на нем соответствующей отметки) и …. засекая секундомер… командуете наследникам - на старт, внимание, марш …. Кто не успел… тот опоздал ))) а кто успел, тот расписывается у вас (на (в) служебной отметке) что гос. акт находиться у него))) Ну .. а что делать))) выживает сильнейший …. Мы же не виноваты, что у нас законы п о д е б и л ь н о м у написаны….
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення MG » 05 лютого 2010, 03:28

[QUOTE]а в суд с чем[/QUOTE]-як це з чим ? раз гризуться за акт - то якраз їм і туди..(вони ще до видачі акту кардібалєт устроють))
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Лелека » 05 лютого 2010, 12:21

На семинаре в Крыму сказали, что акт при выдаче свидетельств о праве на наследство нескольким наследникам по одному и тому же акту , не возвращается , так как в соответствиии с Постановлением КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИвід 6 травня 2009 р. N 439 Київ Про деякі питання посвідчення права власності на земельну ділянку П. 3[qoute] Нотаріус у разі посвідчення цивільно-правового договору про відчуження земельної ділянки, видачі свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку, а також вилучення державного акта у передбачених законом випадках із своїх справ за наявності витягу з державного реєстру земель проставляє на державному акті відмітку про перехід права власності на земельну ділянку такого змісту...[qoute], ПРИ ВЫДАЧИ СВИДЕТЕЛЬСТВА ( в единственном числе), А НЕ СВИДЕТЕЛЬСТВ.Затронутый вопрос отменили как проблемный, так же как и возврат гос. актов нотариусами архивов.Обещали инициировать соответствующие изменения.
Лелека

Повідомлення: 16

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Ірунчик » 05 лютого 2010, 13:59

Я також вважаю що акт потрібно залишити в спадковій справі, спадкоємцям видати свідоцтва про право на спадщину і нехай виготовляє кожен державний акт на свою частку. Тим більше що по ціні реєстрація і виготовлення державного акта майже однакова.
Ірунчик

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Ірунчик » 05 лютого 2010, 14:17

На семінарі 12.06.2009 року по землі представник Держкомзему рекомендувала нотаріусам залишати у себе в таких випадках Державний акт, спадкоємцям видавати свідоцтва кожному і спадкоємці повинні виготовити Державний акт на їхні частки.
Ірунчик

Номер повідомлення:#14

Повідомлення MG » 05 лютого 2010, 14:26

trew, до мене прийде три Іванова..і видачу я їм призначу одночасну..якщо з якихось причин прийде таки один, і з актом, то я йому і поверну акт.інші відзмуть у першого акт, і прийдуть за оформленням своєї частки.Я взагалі не бачу проблеми.. Якщо між собою документ не ділять, як правило, пишуть заяву нотаріусу про те, що не можуть надати док-т і т.д... короче ділять в суді... походять туди, до адвокатів, а потім погодяться Вам і акт лишити, аби тільки нотаріус оформив з/д на трьох.На практиці все проще..
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення КОНРАД АДЕНАУЕР » 05 лютого 2010, 17:09

Отдайте акт тому наследнику кто принес, два других наследника пишут Вам заявление, что согласны с тем, что бы акт получил тот из наследников что принес акт. Они получают акты тоже, но для этого нужно потратить им время и деньги.
КОНРАД АДЕНАУЕР

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Vanda » 05 лютого 2010, 17:13

А якщо за аналогією поступити? Наприклад - у нас 5 спадкоємців, а правовстановлювальний на будинок один. І всі 5 будуть приходити в різний час до нотаріуса? Чи будемо ми повертати першому спадкоємцю правостановлювальний? Будемо, з відміткою про те, що на 1/5 частку видано свідоцтво. Чи будемо ми вимагати оригінал цього правовставстановлювального при наступній видпчі свідоцтва? Будемо. А якщо перший спадкоємець не віддає його, то - або отримати необхідно дублікат, або в суд, чи не так?
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення tam » 05 лютого 2010, 17:28

Якщо більше одного спадкоємця - акт залишаємо в себе, а всім іншим видаємо завірені копії.Все одно кожному спадкоємцю буде видаватися державний акт на частку його земельної ділянки, набутої в порядку спадкування.
tam

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Vanda » 05 лютого 2010, 17:39

tam, на частку державний акт не видається. Видається один державний акт на одну земельну ділянку, в якому вказані частки в праві власності на цю земельну ділянку всих співвласників.
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення tam » 05 лютого 2010, 18:54

Vanda, ви мабуть не зовсім зрозуміли мою відповідь.Новий Державний акт в даному випадку видається кожному співвласнику, і у кожному виданому акті вказуються співвласники з відміткою на зворотньому боці акта (з цілого колишнього державного акта).
tam

Номер повідомлення:#20

Повідомлення tam » 05 лютого 2010, 18:54

0
tam

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Marysia. » 05 лютого 2010, 19:01

[QUOTEІрунчик 05.02.2010, 11:17 №17 Повідомлень: 15З нами: 26.01.2010 На семінарі 12.06.2009 року по землі представник Держкомзему рекомендувала нотаріусам залишати у себе в таких випадках Державний акт, спадкоємцям видавати свідоцтва кожному і спадкоємці повинні виготовити Державний акт на їхні частки [QUOTE][/QUOTE]][/QUOTE][QUOTE]Vanda, ви мабуть не зовсім зрозуміли мою відповідь.Новий Державний акт в даному випадку видається кожному співвласнику, і у кожному виданому акті вказуються співвласники з відміткою на зворотньому боці акта (з цілого колишнього державного акта).[/QUOTE]ребята , какие три акта на один участок? там кадастровый один? Не может быть на один участок три ДА. А для того чтою выдать на частки их надо вызначить и сделать раздел с присовением отдельного кадастрового . тут еще та заморочка для народа. Я например считаю что в проблемной ситуации надо каждому выдать заверенную копию акта а оригинал оставить у себя. А в зем.ресурсах пусть сами решают 1 ДА на троих или три на одного.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення tam » 05 лютого 2010, 22:01

Marysia це моя выдповыдь:Все одно кожному спадкоємцю буде видаватися державний акт на частку його земельної ділянки, набутої в порядку спадкування.Новий Державний акт в даному випадку видається кожному співвласнику, і у кожному виданому акті вказуються співвласники з відміткою на зворотньому боці акта (з цілого колишнього державного акта). Якщо більше одного спадкоємця - акт залишаємо в себе, а всім іншим видаємо завірені копії.Marysia теперь сравните мой ответ с Вашим:ребята , какие три акта на один участок? там кадастровый один? Не может быть на один участок три ДА. А для того чтою выдать на частки их надо вызначить и сделать раздел с присовением отдельного кадастрового . тут еще та заморочка для народа. Я например считаю что в проблемной ситуации надо каждому выдать заверенную копию акта а оригинал оставить у себя. А в зем.ресурсах пусть сами решают 1 ДА на троих или три на одного.
tam

Номер повідомлення:#23

Повідомлення ЗдраСЬте » 07 лютого 2010, 18:03

Спасибо ВСЕМ, кто остался неравнодушным !!!!Наследникам выдала заверенные копии.... сказали будут ВСЕ ВТРОЕМ жаловаться на произвол нотариуса!!!
ЗдраСЬте

Номер повідомлення:#24

Повідомлення FINA. » 07 лютого 2010, 20:33

Я думаю віддавати акт першому. хто з ним прийшов з відміткою про видачу першого свідоцтва. Другому спадкоємцю, прийшовшому бе акта відмовляти по причині відсутності акту, не дає перший спадкоємець акту, не говорять між собою і т. д - пояснюю - не моя проблема, звертайтесь в суд з позовом на першого спадкоємця. Принесете акт, буду видавати.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення DON » 18 лютого 2010, 01:13

[QUOTE]Опытные коллеги предложили весьма заманчивый вариант – кладете (можно лОжите) на край стола гос акт ( после проставления на нем соответствующей отметки) и …. засекая секундомер… командуете наследникам - на старт, внимание, марш …. Кто не успел… тот опоздал ))) а кто успел, тот расписывается у вас (на (в) служебной отметке) что гос. акт находиться у него))) Ну .. а что делать))) выживает сильнейший …. Мы же не виноваты, что у нас законы п о д е б и л ь н о м у написаны….[/QUOTE]мені особисто цей варіант найбільше сподобався :-) :-) :-)
DON

Повідомлення: 128
Дякував (ла): 6 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів