Форум

Інформаційний ресурс

спільна часткова власність

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Челесто » 22 лютого 2010, 20:03

У 2004 році я купила квартиру в двохквартирному будинку. У 2005 році мій сусід свою квартиру подарував синові, а у 2006 році сусід помер. Тепер син подав позов до суду про визнання мого договору купівлі продажу недійсним. Спираючись на те, що порушено його право переважної купівлі. Позовна заява побудована на тому, що наш будинок перебуває в пільній частковій власності. Скажіть будь-ласка які документи вказують на те, що будинок це спільна часткова власніть. В мене є свідоцтво права власності в якому вказано форма власності - приватна, частка - 1/1, технічний паспорт тільки на мою квартиру.
Челесто

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Ніколь » 22 лютого 2010, 20:17

якщо в ви є власником цілої квартири, а не частини будинку, про що свідчить документ про право власності та реєстрація в бті, то заяви про відмову від права привілеєвої купівлі відбирати не потрібно.
Ніколь

Повідомлення: 741
Дякував (ла): 204 раз.
Подякували: 30 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення myr » 22 лютого 2010, 21:01

ст.382 гражданского кодекса
myr

Повідомлення: 873
Дякував (ла): 656 раз.
Подякували: 154 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення myr » 22 лютого 2010, 21:04

Стаття 382. Квартира як об'єкт права власності 1. Квартирою є ізольоване помешкання в житловому будинку, призначене та придатне для постійного у ньому проживання. 2. Власникам квартири у дво- або багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку.
myr

Повідомлення: 873
Дякував (ла): 656 раз.
Подякували: 154 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення OLNIK » 22 лютого 2010, 21:12

На сообщ.1А сын видел, что в дар принимал в 2005 году.Сколько лет [qoute]утекло[qoute] с момента, когда он видел и до момента, когда соседа [qoute]возненавидел[qoute].[QUOTE]Спираючись на те, що порушено його право переважної купівлі[/QUOTE]А какое вообще ... у него было право, если [qoute]Вы[qoute] квартиру покупали при жизни его отца.Ищете путей для для облегчения участи сына (клиента)?Может бизнесом хочет заняться сын, а тут в доме он -не один, а ему нужен целый дом...вот и мысли пришли ...потом.Думаю, не без Вашей помощи, [B]Челесто[/B], эти мысли пришли в голову сыну,а теперь этим мыслям надо найти что-нибудь в законе,чтоб покупатель 2004 был на [qoute]кону[qoute],а все остальные- на коНЕ.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення СКІФ » 23 лютого 2010, 12:17

OLNIK, Ви праві : [qoute] шаровиків та шарікових[qoute] розвелося на цьому Форумі - неміряно !
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]