Номер повідомлення:#7
sello
» 22 червня 2007, 16:47
"Шановний tack, вважаю за необхідне надати де-які уточнення з приводу Вашого повідомлення. В Законі ""Про нотаріат"", нашій Інструкції дійсно при заведенні і веденні спадкової справи згадується ""НОТАРІУС"" але цей не означає конкретного нотаріуса, а акцентується увага на ту обставину, що у великій (багатоскладній) державній нотаріальній конторі таке право належить тільки нотаріусу, доречі, і завідуючому теж, а не помічнику, консультанту, звиняйте, прибиральниці. Звісно, за НЕПИСАНИМИ правилами у багатоскладовій нотаріальній конторі той з нотарусів, хто завів спадкову справу, той і доводе її до логічного завершення. Так легше і для громадян і для нотаріусів. Коло спадкоємців визначається знову ж таки не якимось конкретним ""НОТАРІУСОМ"", а Цивільним кодексом. А він, ЦК, що у багатоскладній нот.конторі, що в тій, де тільки один завідувач (завідувачка) - один й той же. За мою роботу державним нотарусом ніколи не було випадків, коли мене замість завідувача, управа НАКАЗОМ призначала продовжувати вести спадкову справу на період хвороби або відпустки мого керівника. Чуприненко О.В. (хоча вона не надавала мені права коментувати її слова) мабуть мала на увазі, що коли в нотконторі, де є тільки завідувач, щось трапилось з ним, то дійсно, НАКАЗОМ Управи встановлюється нотаріус іншої нотконтори, який зобов""язаний виконувати обов""язки нотаруса ""осиротілої"" контори. "