Форум

Інформаційний ресурс

Скиньте будь-ласка договір дарування машиномісця! Дуже дякую!

Номер повідомлення:#1

Повідомлення И так бывает » 16 липня 2010, 19:49

0
И так бывает

Номер повідомлення:#2

Повідомлення vasilisa » 16 липня 2010, 20:10

"Д О Г О В І Р ДАРУВАННЯ МАШИНОМІСЦЯМісто Київ, ХХ березня тисячі десятого року.Ми, що нижче підписалися: ХХХХХХХ, який народився ХХ грудня 19ХХ року в місті ХХХХХХХ, Російська Федерація, паспорт ХХХХХ, виданий ХХХХХХ РУ ГУ МВС України в м. Києві 03.12.2008 року, ідентифікаційний номер ХХХХХХХХ, що зареєстрований та проживає за адресою: м. Київ, ХХХХХХХХХХ, іменований далі як “ДАРУВАЛЬНИК”, та ХХХХХХХХХ, яка народилася ХХ червня 19ХХ року в місті ХХХХ, паспорт ХХХХХ, виданий ХХХХХХ РУ ГУ МВС України в м. Києві 22.09.2006 року, ідентифікаційний номер ХХХХХХ, що зареєстрована та проживає за адресою: м. Київ, ХХХХХХХХ, іменована далі як “ОБДАРОВУВАНА”, попередньо ознайомлені з правовими наслідками недодержання при вчиненні правочинів вимог закону, усвідомлюючи природу цього правочину та значення своїх дій, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, діючи вільно, за відсутності будь-якого примусу як фізичного, так і психічного, уклали цей договір про таке: 1. “ДАРУВАЛЬНИК” подарував, а “ОБДАРОВУВАНА” прийняла в дар машиномісце № ХХ (сім) в підземному паркінгу, що знаходиться в місті Києві по вулиці ХХХХХ, будинок під номером № ХХ (ХХХХХХ).Відчужуване машиномісце має площу 16,80 кв. м. 2. Відчужуване машиномісце належить “ДАРУВАЛЬНИКУ” на підставі Свідоцтва про право власності, виданого Головним управлінням житлового забезпечення Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) від ХХ.ХХ.2008 року, на підставі Наказу Головного управління житлового забезпечення від ХХ.ХХ.2008 року за № ХХХХ-С/НП, зареєстрованого в Київському міському бюро технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна 12 січня 2008 року і записаного в реєстрову книгу за № 23 за реєстровим № 460. 3. За даними довідки-характеристики № 14500007, виданої Київським міським бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна 06.02.2010 р., інвентаризаційна вартість відчужуваного машиномісця становить 16058 (шістнадцять тисяч п'ятдесят вісім) грн. 00 коп. 4. Цей дар сторони оцінюють в розмірі 16058 (шістнадцять тисяч п'ятдесят вісім) грн. 00 коп. 5. “ДАРУВАЛЬНИК” стверджує, що вказане машиномісце до теперішнього часу нікому не продане, не подароване, в спорі та під забороною (арештом) не перебуває, судового спору щодо нього, а також прав у третіх осіб як у межах, так і за межами України немає, як внесок до статутного фонду інших юридичних осіб не внесене. 6. Відсутність заборони підтверджується Витягом з Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна № 26000036, виданим приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ХХХХХХ від ХХ березня 2010 року (бланк серія ОО № 999998). 7. Інформація про перебування відчужуваного за цим договором майна під податковою заставою в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна про податкові застави відсутня, що підтверджується витягом із зазаначеного реєстру за № 26000037, виданим приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ХХХХХХХ ХХ березня 2010 року (бланк серія ОО № 999999). 8. Право власності на вищевказане відчужуване машиномісце „ОБДАРОВУВАНА” набуває з моменту державної реєстрації та прийняття машиномісця в дар відповідно до п.4 ст. 334 та ст. 722 ЦК України. 9. Сторони домовились вважати моментом прийняття в дар відчужуваного машиномісця момент передачі „ОБДАРОВУВАНІЙ” екземпляру Договору дарування, посвідченого нотаріусом. 10. Зі змістом статей 182, 215-220, 225, 228-236, 717-728 Цивільного кодексу України, статей57, 59, 65 Сімейного кодексу України, “ДАРУВАЛЬНИК” та “ОБДАРОВУВАНА” ознайомлені. 11. Сторони стверджують, що:- добре володіють українською мовою- однаково розуміють значення і умови цього договору та його правові наслідки- договір спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним- їх волевиявлення є вільним і відповідає їх внутрішній волі- договір не носить характеру фіктивного та удаваного правочину - договір не вчиняється під впливом тяжкої для “ДАРУВАЛЬНИКА” обставини і на вкрай невигідних для неї (нього, них) умовах- договір не є наслідком зловмисної домовленості “ДАРУВАЛЬНИКА” та „ОБДАРОВУВАНОЇ”-укладання договору дарування здійснюється “ДАРУВАЛЬНИКОМ”, гр. ХХХХХХХХХ, під час перебування в зареєстрованому шлюбі з гр. ХХХХХХХ, ХХ грудня 19ХХ року народження, за його згодою, посвідченою ХХХХХХХ, приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу, ХХ березня 2010 року за реєстровим № 15200, та призначеною для зберігання у справах приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ХХХХХХХ. Зміст згоди доведено до відома „ОБДАРОВУВАНОЇ”.12. Сторони також стверджують, що необмежені в праві укладати правочини, не визнанні у встановленому порядку недієздатними повністю або частково, не страждають на захворювання, що перешкоджають усвідомленню ними суті цього договору.13. Витрати, пов’язані з нотаріальним оформленням цього договору, сплачує “ОБДАРОВУВАНА”. Цей договір складено в 2-х примірниках, які мають силу оригіналу. Один примірник договору зберігається в справах приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ХХХХХХ, а другий, викладений на бланку нотаріальних документів, призначається “ОБДАРОВУВАНІЙ”.Підписи: “Дарувальник” “Обдаровувана”"
vasilisa

Номер повідомлення:#3

Повідомлення И так бывает » 16 липня 2010, 20:55

vasilisa огромное спасибо!!!!trew между прочим я не из провинции, а из Киева, и Ваш сарказм тут не уместен!!!!!! И в отличие от вас я знаю, что это такое!!!! Не могу понять почему на форуме, сколько агрессии, мы ведь тут для того, чтобы делиться опытом, а не поливать друг друга [qoute]Г...ном[qoute].
И так бывает

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Армани » 16 липня 2010, 21:28

И так бываетне пойму связи этого[QUOTE]интересно, а коллеги из столицы просветите меня из провинции, такие места бывают только на подземных паркингах? и еще а как с землей?[/QUOTE]с вашим ответом[QUOTE]trew между прочим я не из провинции, а из Киева, и Ваш сарказм тут не уместен!!!!!! И в отличие от вас я знаю, что это такое!!!! Не могу понять почему на форуме, сколько агрессии, мы ведь тут для того, чтобы делиться опытом, а не поливать друг друга [qoute]Г...ном[qoute].[/QUOTE]
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19477 раз.
Подякували: 14030 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення vasilisa » 17 липня 2010, 01:14

trew на №4я, надеюсь, в Вашем вопросе/ответе ИРОНИИ, а тем более САРКАЗМА НЕТ...все мы когда-то впервые садились за руль (кто-то ученику уступал дорогу, а кто-то, заезжая вперед, нажимал стоп-сигнал)...У меня к Вам тоже вопросы:1. Вы регистрируете договора дарения в реестре правочинов?2. Берете ли кадастровый номер на землю, если машиноместо (гаражно-строительный кооператив) находится в подземном паркинге многоэтажного дома)?
vasilisa

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Vanda » 17 липня 2010, 12:30

а чего Вы,vasilisa, так [qoute]вскочили[qoute]? Я, например, тоже бы как [qoute]колега[qoute] [qoute]колегу[qoute] задала ВАм такие же вопросы как trew. Из интереса, т.к. не видела еще таких документов на такой объект, и с землей же тоже вопросы как-то возникают.
Vanda

Повідомлення: 3362
Дякував (ла): 1636 раз.
Подякували: 3173 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення И так бывает » 18 липня 2010, 13:35

Да это объект недвижимости, правоустанавлиющий документ договор купли-продажи, еще к нему идет вытяг з реестру.vasilisa я буду регистрировать в реестре правочинів, я считаю , что я не обеднею если зарегистрирую! А вот по поводу земли, я не беру кадастровый номер! У меня все таки возник вопрос как писать с какого момента переход право собственности, я хочу написать: З моменту нотаріального посвідчення та передачі дарунку. У кого какие мысли?
И так бывает

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Зебра » 19 липня 2010, 14:41

и меня просветите, я эти подземные паркинги только в кино вилела, это как, кусок асфальта под землей, отделен от других таких же кусков, белыми линиями или это бокс:)?
Зебра

Повідомлення: 756
Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 82 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Olimpiya » 19 липня 2010, 15:00

"Згідно з МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇстосовно визначення нерухомого майна, що знаходиться на земельних ділянках, право власності на які підлягає державній реєстрації2.7. Машиномісце.В розумінні Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” індивідуальні гаражі або місця на гаражних стоянках чи у гаражних кооперативах є нерухомим майном (пункт 1.10.1 статті 1).Побічним підтвердженням того, що право власності на машиномісце підлягає державній реєстрації є норми Закону України „Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю” (далі - Закон), виходячи з їх наступного системного аналізу.Об’єктом інвестування згідно з цим Законом є квартира або приміщення соціально-побутового призначення (вбудовані в житлові будинки або окремо розташовані нежитлові приміщення, гаражний бокс, машиномісце тощо) в об’єкті будівництва, яке після завершення будівництва стає окремим майном (абзац сьомий статті 2). У свою чергу, частиною першою статті 19 Закону встановлено, що після введення об’єкта будівництва в експлуатацію забудовник письмово повідомляє про це управителя та надає дані щодо фактичної загальної площі об’єктів інвестувавння, отримані від державних органів, що здійснюють реєстрацію права власності на нерухоме майно.Отже, машиномісце є нерухомим майном. Однак, слід враховувати, що машиномісце, право на яке підлягає державній реєстрації, повинно знаходитися в будівлі або в іншій капітальній споруді, тобто в споруді, яка має основні конструктивні елементи (зокрема, фундамент, стіни, покрівлю, тощо)."
Olimpiya

Повідомлення: 288
Дякував (ла): 76 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Натік » 19 липня 2010, 15:05

машиномісце - це дійсно кусок асфальту під землею, відділений білими полосами від інших.
Натік

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Olimpiya » 19 липня 2010, 15:08

И так бывает, питання: на якій підставі будете реєструватиокрім оцього : я считаю , что я не обеднею если зарегистрирую!
Olimpiya

Номер повідомлення:#12

Повідомлення VITAminka » 19 липня 2010, 17:21

а просвятите теперь меня: чем предумотрен такой объкт недвижимости - МАШИНОМЕСТО - кроме рекомендаций? и чьи они - ти рекомендации?если это все же объект недвижимости, тогда следующий вопрос: что явяляется правоустанавливающими докумнетами и берете ли вы вытяг бти?
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Olimpiya » 19 липня 2010, 17:27

На № 16Наказ Мінюсту від 14.04.09 № 660/5Правовстановлюючі документи мені надавали такі: Свідоцтво про право власності, зареєстроване в БТІ та довідку-характеристику для відчуження брала також. Договори були посвідчені у 2009 році у 2010 році з приводу таких договорів не звертались тому про кадастр № питання для мене відкрите, але вважаю, якщо машиномісце в паркінгу під багатоквартирним будинком то кадастр № не потрібний
Olimpiya

Номер повідомлення:#14

Повідомлення VITAminka » 19 липня 2010, 17:36

понятно. в ст.120 четко перечислены объекты, переход права собственности на которые влечет изменения с землей [QUOTE]1. У разі набуття права власності [B]на жилий будинок, будівлю або споруду[/B], що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення. [/QUOTE]вот поэтому у меня и возник вопрос - на оснвоании чего машиноместо считается недвижимостью иособенно: к какому типу объектов недвижимости ОНО отнесено. раз бти регистрирует, значит же должно быть оно как-то классифицировано по типу объектов???
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Olimpiya » 19 липня 2010, 18:07

А я не поставила під сумнів правомірність видачі органами державної влади Свідоцтв про право власності, які зареєстровані в БТІ на машиномісця в підземному паркінгу та на машиномісця в підземній автостоянці.І проблем з цими договорами не було.А якби до Вас з такими документами прийшли в б не посвідчили договір КП ??????????????
Olimpiya

Номер повідомлення:#16

Повідомлення И так бывает » 19 липня 2010, 18:08

Регистрирую в реєстрі правочинів, на основание того, что єто не запрещено и система позволяет, лучше перебдеть, чем недобдеть! В титягу БТИ так и тишется: Тип об'єкта - машиномісце №____ у напівпідземному паркінгу за адресою ________
И так бывает

Номер повідомлення:#17

Повідомлення И так бывает » 19 липня 2010, 18:09

Еще нюанс в том, что запрет надо искать по всему дому и соответственно Вытяг выход на стр.30
И так бывает

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Veдьмо4ка » 19 липня 2010, 18:23

[QUOTE]Регистрирую в реєстрі правочинів, на основание того, что єто не запрещено и система позволяет, лучше перебдеть, чем недобдеть! [/QUOTE]а если стороны против???? иногда как бы не перебдеть...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Olimpiya » 19 липня 2010, 18:27

Вибачте, trew, за неуважність
Olimpiya

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Marmis » 19 липня 2010, 19:14

Добрий день,я не бачу проблеми посвідчити такий договір, я посвідчувала договір купівлі-продажу МАШИНОМІСЦЯ, правовстановлюванний документ:СвідоцтвО про право власності серії __ № ___, виданого Головним управлінням житлового забезпечення Виконавчого органу Київської міської ради “__” __________ ___ року, на підставі Наказу Головного управління житлового забезпечення № __ від “__” ________ ___ року, та зареєстрованого в Київському міському бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна “__” _________ ___ року у реєстрову книгу № __ за реєстровим № ___Витяг з БТІ! Договір дарування МАШИНОМІСЦЯ в правочини не вносила б!
Marmis

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів