Номер повідомлення:#8
OlgaV
» 18 грудня 2010, 16:25
Золотій Рибці. Я не знаю, чи будете Ви вважати проблемним моментом таку, наприклад, річ: Як уже зазначалося вище «Кожній нотаріальній дії присвоюється окремий порядковий номер. Номер, під яким нотаріальна дія зареєстрована в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій, позначається на документах, що видаються нотаріусом, …..». При оформлені депозиту нотаріус видає квитанцію встановленого зразка. Куди ставити отой реєстраційний номер з нашого реєстру для реєстрації нот. Дій- для мене не зрозуміло. Я для себе позначаю його на корінці квитанції. /Але це лише моя позиція, а чи правильно так робити- не впевнена/.Ще один момент, який виник зовсім недавно по депозиту. Боржник перерахував гроші на рахунок нотаріуса одного дня, а за квитанцією з’явися через 2 тижні. Ніби все нічого, а от не розумію, гроші уже на рахунку, а в реєстр нот. дій ще не записано, що відбулась така нот. Дія, як прийняття грошових коштів в депозит. Пишу в реєстр аж тоді, коли прийде боржник за квитанцією і підпишеться у реєстрі. Завжди приходили одночасно, день у день, а тепер не знаю, чи не буде проблемою, те що гроші знаходились на рахунку нотаріуса стільки часу, і ніби не оформленими були. Крім того, не впевнена, яку при цьому дату надходження коштів писати у книгу обліку депозитних операцій: чи дату поступлення на рахунок, чи дату вчинення нот. Дії щодо прийняття в депозит.А взагалі депозит зазвичай оформляють коли кредитор не хоче по якійсь причині не брати гроші від боржника. Це може бути повернення вкладу учаснику товариством, коли учасник оспорює вартість частки. Тоді варто приймати в депозит гроші уже після винесення судового рішення про суму, що підлягає поверненню.