Форум

Інформаційний ресурс

Дарування 27/100 часток будинку та землі під ним.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Добрая фея с топором » 08 лютого 2011, 13:28

Хочу почути думку колег з приводу такої ситуації:Є будинок, який належить громадянці А., на землю під будинком є державний акт. Вона хоче подарувати 27/100 часток будинку своїй рідній сестрі, громадянці Б. Чи можливо посвідчити договір дарування 27/100 часток у праві власності на земельну ділянку без отримання окремого держакту? Сестри не проти володіти землею на праві спільної часткової власності. Ппросто вони вже рік оформлюють документи, спочатку узаконювали самозабудовані сараї, потім виділялись в окрему адресу від сусіда, отримали новий акт на нову адресу, а тепер, коли я їм сказала, що треба виділити ці 27/100 в окрему адресу та оформити на землю окремий акт - вони ледве не плакали. Жінки немолоді, ім важко бігати по всім інстанціям, вони просто хочуть жити рядом і доглядати разом стареньку матір...Що їм робити і чи можливо їм якось обыйтись меншою кров'ю???
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 80 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення МАРІЯ » 08 лютого 2011, 13:42

[I]Чи можливо посвідчити договір дарування 27/100 часток у праві власності на земельну ділянку без отримання окремого держакту? [/I]Можливо і тільки частку. Стаття 126. ЗК У разі зміни співвласника або набуття права спільної власності на земельну ділянку орган, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обмежень, також вносить зміни до державного акта на право власності .
МАРІЯ

Повідомлення: 349
Дякував (ла): 189 раз.
Подякували: 275 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення SELLA » 08 лютого 2011, 15:25

Я думаю, що ні.... Частка будинку буде у власності громадянки, а частка землі.. ні...порушення ст. 120 ЗК...Як би земля не була приватизована... тоді інша справа... На № 2 ...Стаття 126. ЗК .... ніколи в практиці таких д.актів не бачила
Три золотых правила языка:
— Думай, что говоришь.
— Не говори того, чего не думаешь.
— Не всё, что думаешь, говори.
SELLA

Повідомлення: 1286
Дякував (ла): 3836 раз.
Подякували: 2686 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Добрая фея с топором » 08 лютого 2011, 16:05

я звонила в земельное, сказали, что нужно будет менять акт и будет сестра в сособственниках.
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 80 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення МАРІЯ » 08 лютого 2011, 16:14

Їм краще виготовити,за гроші замовників,новий держ.акт ніж внести нові відомості в поземельну книгу.Але часткова власніть на землю буде однозначно,відповідно до часток будинку.
МАРІЯ

Повідомлення: 349
Дякував (ла): 189 раз.
Подякували: 275 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Salk » 08 лютого 2011, 17:10

[QUOTE]виділити ці 27/100 в окрему адресу[/QUOTE] я вважаю неможливо, тому що будинок один.Я б посвідчив дарування частки (не частини), на держакті - відмітку. А там вони нехай або відмітку ставлять або новий акт отримують.
Salk

Повідомлення: 459
Дякував (ла): 262 раз.
Подякували: 132 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів