Форум

Інформаційний ресурс

пропущений строк для прийняття спадшини

пропущений строк для прийняття спадшини

Номер повідомлення:#1

Повідомлення notаrk » 04 липня 2011, 12:05

У квітні 2010 року померла Олена, спадкоємцями були син та 2 внуки, оскільки їх батько-інший її син-помер давно. Спадщину фактично прийняв 1 внук (згідно довідки сільради проживав спільно з померлою).Син до 6-ти місяців до нотаріуса не звернувся. Чи може тепер внук, який фактично прийняв спадщину, звернутись до нотаріуса з заявою про видачу Свідоцтва про право на спадщину і дати письмову згоду (ч.2 ст.1272 ЦК) на прийняття спадщини сином померлої? Як має виглядати ця згода? напевно заява, адресована мені, що я , такий то-, не заперечую, щоб спадщину прийняв син також?
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.
Подякували: 27175 раз.

Re: пропущений строк для прийняття спадшини

Номер повідомлення:#2

Повідомлення OLNIK » 04 липня 2011, 13:02

notаrk написав:У квітні 2010 року померла Олена, спадкоємцями були син та 2 внуки, оскільки їх батько-інший її син-помер давно. Спадщину фактично прийняв 1 внук (згідно довідки сільради проживав спільно з померлою).Син до 6-ти місяців до нотаріуса не звернувся. Чи може тепер внук, який фактично прийняв спадщину, звернутись до нотаріуса з заявою про видачу Свідоцтва про право на спадщину і дати письмову згоду (ч.2 ст.1272 ЦК) на прийняття спадщини сином померлої? Як має виглядати ця згода? напевно заява, адресована мені, що я , такий то-, не заперечую, щоб спадщину прийняв син також?

Я такай-то, ФИО, как принявший наследство по закону после умершей дата ФИО, даю свое согласие (именно даю, а не возражаю) на принятие наследства таким-то ФИО, сыном наследодателя, который пропустил срок на принятие наследства и даю свое согласие на подачу им заявления о принятии наследства- это одно заявление.

А второе уже от пропустившего, как обычное о принятии, но я бы дописала, что принимаю наследство в порядке предусмотренном ч.2 ст.1272 ГК, по согласию наследника ФИО, который наследство принял- второе заявление.
И только потом на выдачу свидетельства.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Re: пропущений строк для прийняття спадшини

Номер повідомлення:#3

Повідомлення notаrk » 04 липня 2011, 13:11

дякую за відгук!
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.