VITAminka написав:я так ответила:
повідомляю, що з початку моєї нотаріальної діяльності по 01.07.2011 року норми статті 55 Закону України «Про нотаріат» (як і норми усіх чинних нормативно-правових актів) застосовуються мною в повному обсязі і належним чином. Усі угоди про відчуження та заставу майна посвідчені мною за місцезнаходженням (місцем реєстрації) цього майна. Проблемних питань при застосуванні норм статті 55 Закону України «Про нотаріат» у мене не виникало. Судової практики стосовно розгляду справ, пов’язаних з вирішення спірних питань про посвідчення угод не маю.
и мой ответ - не изобретая велосипед
"...повідомляє, що норми статті 55 Закону України “Про нотаріат” застосовуються в повному обсязі та належним чином. Усі правочини щодо відчуження, іпотеки житлового будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, а також правочини щодо відчуження, застави транспортних засобів, посвідчувалися мною за місцезнаходженням (місцем реєстрації) такого майна або за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін відповідного правочину. Проблемних питань при посвідченні угод про відчуження та заставу майна не виникало. Судових справ щодо розірвання таких договорів або оскарження дій нотаріуса (за участю в цивільному процесі приватного нотаріуса як третьої особи) не ведеться."