Форум

Інформаційний ресурс

ТЕРМІНОВО! ВИЇМКА ДОКУМЕНТІВ

Re: ТЕРМІНОВО! ВИЇМКА ДОКУМЕНТІВ

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Nonna » 30 серпня 2011, 16:07

Сана написав:Не найдут!
:-D

Сана, что? уже покурили всё..... :'(

а если серьезно, ребята , то по таким вопросам не сайте надо искать ответ , дверь срезают а он ждет , что посоветуют , а звонить адвокатам , знакомым...бить в колокола.......
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 серпня 2011, 16:19

Не могу утверждать на 100%, но выемка когда добровольно, ну или когда знают на какой полке (шкафу) лежит вынимаемое. И ещё кажись когда в само помещение зайти можно беспрепятственно. А обыск предполагает возможность срезания двери в отсутствие хозяина.
Оно так и бывает оказываются выдать (сделать выемку), дальше решение суда на обыск и выемку нужного. И вот тут нихто хозяина ни о чём не спрашивет вообще.
Но сами понимаете, что этому предшествует перезвоны-переписка, вот отсюда и вывод, что ситуация доведена до крайности
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Ынотио » 30 серпня 2011, 16:28

а как срезают дверь если навесы внутри, а там где замок стенка железная? спиливают посредине?
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Сана » 30 серпня 2011, 16:31

Если навесы внутри, - тогда никак не срезают!
Это Минюст специально в 2007-ом заставил нас бронированные двери ставить - от ментов всех мастей!
:-D :) :-D :) :-D :) :-D :)
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Ынотио » 30 серпня 2011, 16:35

Сана написав:Если навесы внутри, - тогда никак не срезают!
Это Минюст специально в 2007-ом заставил нас бронированные двери ставить - от ментов всех мастей!
:-D :) :-D :) :-D :) :-D :)

а нам в те времена при проверке угрожали, что мол должны быть решётки железные, а не эти чудожалюзироллеты
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Сана » 30 серпня 2011, 16:38

И о решетках на окнах нам говорили то же самое...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Бедуин » 30 серпня 2011, 18:41

у мене виникло питання. а що прописано в договорі з охорони приміщення, яке є робочим місцем приватного нотаріуса.
чи взагалі прописані подібні ситуації?

Я знаю по КМНО не мало випадків, коли проводились обшуки як через "некоректні дії нотаріуса" - відмова або затягування в наданні інформації так і через те, що дані дії проходили в рамках ОРД.
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Бедуин » 30 серпня 2011, 18:42

ще скажу, що ПН КМНО Поповченко О.В. в свій час працював в правоохоронних органах, захистив дисертацію з кримінального процесу щодо нотаріальної таємниці і я думаю, що міг би досить професійно проконсультувати з даного питання.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Зав.господарством » 30 серпня 2011, 21:31

Востаннє редагувалось Зав.господарством в 30 серпня 2011, 21:36, всього редагувалось 1 раз.
Зав.господарством

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 1352 раз.
Подякували: 4186 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Jaine » 30 серпня 2011, 21:33

Ви, що забули, хто працює в міліції і які методи роботи ? Ці товриші люблять показати свою крутизну навіть на рівному місці. Адвоката- обов"язково, міліцію- обов"язково, а потім хай розбираються. Усе може бути.
У мене колись так нахабно витребували інформацію: на запиті- ні печатки, ні посилання на порушену кримінальну справу, проте понтів стільки було- що жуть ! Доводилося методично спускати на землю.
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )
Jaine

Повідомлення: 6310
Дякував (ла): 2798 раз.
Подякували: 4356 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення ill be notarius » 30 серпня 2011, 23:01

Что касательно милиции: работая на предприятии юристом была вызвана водителем, который перевозил продукцию предприятия. Его остановили гаи проверили стандартные документы на перевозки, а далее начали пресовать лица (как выяснилось позже УБЭП). Когда я приехала, на мою просьбу показать удостоверение (чтобы узнать с кем имеем дело) было море негатива. Нас "под конвоем" отвезли в РОВД (как сказали чтобы "пальцы веером не раставляли") и продержали целый день. Затем оказалось что лицензия на перевозки из-за которой был весь "сыр-бор" нашему предприятию не нужна. Вот так.
Ночь работе не помеха!!!
ill be notarius

Повідомлення: 60
Дякував (ла): 95 раз.
Подякували: 86 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення наивная дура » 31 серпня 2011, 13:17

Да уж... Это только со временем и опытом вырабатывается хоть какой-то иммунитет на общение с товарищами из органов.
Я обычно киваю на камеру и объясняю, что все записывается и что аппаратура стоит самая навороченная, так что пишет даже как у вас обувь скрипит. После этого все становятся вежливыеее :-[
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Vолодимир » 31 серпня 2011, 14:17

За останній місяць почастішали подібні випадки . Тут потрібно відпрацьовувати централізовані інструментарії захисту . На базі АПУ в нас створен подібний інструмент . Мабуть потрібно буде первично найбільш зацікавленим колегам провести круглий стіл на цю тематику на базі АПУ і визначитись як продуктивно використовувати на практиці цей інструментарій нам для захисту .
Якщо будуть конструктивна підтримка цієї пропозиції , то я готов організувати цей захід десь на початок жовтня . Тут потрібно розуміти , що від цього не має страховки .
З повагою
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення chudo » 31 серпня 2011, 15:29

nonna написав:так если с Вами (допустим , что Вы нотариус) общались в телефонном режиме и вВы в галаза не видели ни милицию , ни их удостоверения ,ни постанову суду , а со Швейцарии быстро не доедешь....вызывайте бойцов УПОБа и кричите , что какие-то ироды пытаются проникнуть в святая святых.....

+100000!!!!!!
«Кто однажды обрел самого себя, тот уже ничего на этом свете утратить не может.
И кто однажды понял человека в себе, тот понимает всех людей.»
Цвейг С.
chudo

Повідомлення: 1074
Дякував (ла): 551 раз.
Подякували: 632 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення chudo » 31 серпня 2011, 15:39

а вообще спасибо автору
за то что пытается хоть как-то помочь коллеге
в наш век конкуренции это достойно уважения
и дай Бог никому в такой ситуации не оказаться
«Кто однажды обрел самого себя, тот уже ничего на этом свете утратить не может.
И кто однажды понял человека в себе, тот понимает всех людей.»
Цвейг С.
chudo

Повідомлення: 1074
Дякував (ла): 551 раз.
Подякували: 632 раз.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення notar95 » 01 вересня 2011, 12:00

К таким поворотам нужно относиться очень серьезно. И иметь адвоката для таких случаев.
Делать заявления вроде
Но сами понимаете, что этому предшествует перезвоны-переписка, вот отсюда и вывод, что ситуация доведена до крайности
могут люди, не сталкивавшиеся с прокурорско-милицейской мафией.
На практике спокойно могут придти сразу с обыском, а там уже на месте предложить изъятие.
Понятное дело, что если нотариуса нет на месте, то будет только обыск.
Если к вам пришли с такой постановой, то ждите, что в будущем все будет работать ПРОТИВ вас.
Очень важно, чтобы обыск проходил в присутствии адвоката. При обыске могут изъять даже документы, не касающиеся материалов дела. и это НЕ БУДЕТ внесено в протокол.
Потом будете иметь проблемы с владельцами документов.
Был случай, когда к нотариусу было применено физическое насилие (избиение дубинками), хотя эта хрупкая девушка в силу анатомического строения ( рост - 155 см, вес - 48 кг) не могла оказать сопротивления сотрудникам милиции, да и не оказывала.
- Простите, а часовню тоже я развалил? (с)
notar95

Повідомлення: 475
Дякував (ла): 194 раз.
Подякували: 553 раз.

Номер повідомлення:#47

Повідомлення Бедуин » 01 вересня 2011, 12:37

[quote="notar95"] и это НЕ БУДЕТ внесено в протокол.
[quote]
чому???

Стаття 186. Вилучення предметів і документів
При обшуку або виїмці можуть бути вилучені лише предмети і документи, які мають значення для справи, а також цінності і майно обвинуваченого або підозрюваного з метою забезпечення цивільного позову або можливої конфіскації майна. Предмети і документи, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до справи.
Всі документи і предмети, які підлягають вилученню, слідчий повинен пред'явити понятим та іншим присутнім особам і перелічити в протоколі обшуку або виїмки чи в доданому до нього опису з зазначенням їх назви, кількості, міри, ваги, матеріалу, з якого вони виготовлені, та індивідуальних ознак. У необхідних випадках вилучені предмети і документи повинні бути на місці обшуку або виїмки упаковані і опечатані.
Копії вилучених документів за клопотанням власника, а також інших осіб, які за законодавством мають право користуватися цими документами, можуть бути надані слідчим під час вилучення документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів цих осіб (за їх згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів органів, що проводять вилучення, та засвідчуються підписом слідчого і завіряються печаткою.
У разі неможливості виготовлення копій вилучених документів або встановлення їх власника під час вилучення слідчий вносить до протоколу слідчої дії запис про клопотання щодо надання копій документів і в десятиденний строк з дня вилучення документів надає відповідним особам їх копії або виносить вмотивовану постанову про відмову у видачі копій документів, яка може бути оскаржена прокурору або до суду.
{ Стаття 186 із змінами, внесеними згідно із Законом N 807-VI ( 807-17 ) від 25.12.2008 }
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Бедуин » 01 вересня 2011, 12:38

Я розумію, що від свавілля не застрахований ніхто. Але, їх промахи, це наші козирі в боротьбі з ними!
Востаннє редагувалось Бедуин в 01 вересня 2011, 12:54, всього редагувалось 1 раз.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#49

Повідомлення Vолодимир » 01 вересня 2011, 12:45

Потрібно вибудовувати систему захисту .

А це можливо зробити лише при наявності бажання від значної кількості нотаріусів і при наявності їх реальної активності . Без цього , за бажанням лише окремих окремих активістів ,такий механіз масово реально не запрацює .

Ми або активизуємося та обєднуємося , або нас потроху будуть гнобити .
Vолодимир

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Льолік » 01 вересня 2011, 12:47

Второе.
Льолік

Повідомлення: 13872
Дякував (ла): 3688 раз.
Подякували: 13263 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення Vолодимир » 01 вересня 2011, 12:47

Бедуин » Сьогодні, 12:38
Я розумію, що від свавалля не застрахований ніхто. Але, їх промахи, це наші козирі в боротьбі з ними!

Також поділяю цю думку , але вони нажаль працюють з використанням лома . А як звісно проти лома не має прийома , звісно якщо в тебе не має другого лома .
Vолодимир

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Vолодимир » 01 вересня 2011, 12:51

Льолік » Сьогодні, 12:47
Второе.

Реаліст Ви однако :(
Vолодимир

Номер повідомлення:#53

Повідомлення Бедуин » 01 вересня 2011, 12:57

Vолодимир написав:
Бедуин » Сьогодні, 12:38
Я розумію, що від свавалля не застрахований ніхто. Але, їх промахи, це наші козирі в боротьбі з ними!

Також поділяю цю думку , але вони нажаль працюють з використанням лома . А як звісно проти лома не має прийома , звісно якщо в тебе не має другого лома .

Значить слід шукати лом більшої потужності! ;)
це можливо лише шляхом злогоджених дій нотаріальної спільноти, з залученням адвокатів, які мають чималий практичний досвід роботи з ПО.

Коли працювала на підприємстві теж мали проблеми з свавіллям під час проведення обшуку. якісна допомога адвоката була дуже в нагоді.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#54

Повідомлення notar95 » 01 вересня 2011, 13:00

Бедуин написав:
notar95 написав: и это НЕ БУДЕТ внесено в протокол.
чому???

Стаття 186. Вилучення предметів і документів
При обшуку або виїмці можуть бути вилучені лише предмети і документи, які мають значення для справи, а також цінності і майно обвинуваченого або підозрюваного з метою забезпечення цивільного позову або можливої конфіскації майна. Предмети і документи, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до справи.
Всі документи і предмети, які підлягають вилученню, слідчий повинен пред'явити понятим та іншим присутнім особам і перелічити в протоколі обшуку або виїмки чи в доданому до нього опису з зазначенням їх назви, кількості, міри, ваги, матеріалу, з якого вони виготовлені, та індивідуальних ознак. У необхідних випадках вилучені предмети і документи повинні бути на місці обшуку або виїмки упаковані і опечатані.
Копії вилучених документів за клопотанням власника, а також інших осіб, які за законодавством мають право користуватися цими документами, можуть бути надані слідчим під час вилучення документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів цих осіб (за їх згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів органів, що проводять вилучення, та засвідчуються підписом слідчого і завіряються печаткою.
У разі неможливості виготовлення копій вилучених документів або встановлення їх власника під час вилучення слідчий вносить до протоколу слідчої дії запис про клопотання щодо надання копій документів і в десятиденний строк з дня вилучення документів надає відповідним особам їх копії або виносить вмотивовану постанову про відмову у видачі копій документів, яка може бути оскаржена прокурору або до суду.
{ Стаття 186 із змінами, внесеними згідно із Законом N 807-VI ( 807-17 ) від 25.12.2008 }

Бедуин, я для того и пишу в посте
иметь адвоката для таких случаев.
. Чтобы потом иметь возможность цитировать следователям действующее законодательство.
Если адвоката нет, а обыск проводится в отсутствие нотариуса, то кто будет следить за тем, какие документы изымаются? И имеют ли эти документы отношение к делу? И внесены ли они в протокол?
Может, понятые ?
Кстати, о понятых.
Не редко, когда на такие "мероприятия" следаки тянут своих знакомых.
Так что делайте выводы
notar95

Номер повідомлення:#55

Повідомлення notar95 » 01 вересня 2011, 13:03

Бедуин написав:
чому???

Даже не знаю, как ответить на этот вопрос. Рассмеяться или промолчать?
notar95

Номер повідомлення:#56

Повідомлення Бедуин » 01 вересня 2011, 13:15

notar95 написав:
Бедуин написав:
чому???

Даже не знаю, как ответить на этот вопрос. Рассмеяться или промолчать?

не треба ні сміятися не мовчати. необхідно відпрацьовувати механізми захисту!
Я і кажу, що їх промахи, це наші козирі.

Необхідно зібрати практику таких "вопиющих" випадків, проаналізувати промахи ПО та нотаріусів і просто на майбутнє людям знати, як себе поводити і до якого адвоката звертатися.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#57

Повідомлення notar95 » 01 вересня 2011, 13:38

Vолодимир написав:
А це можливо зробити лише при наявності бажання від значної кількості нотаріусів і при наявності їх реальної активності .

Скажите, сколько конкретно нужно нотариусов, чтобы заработал предложенный Вами механизм?
Назовите цифру.
notar95

Номер повідомлення:#58

Повідомлення KASKAD » 01 вересня 2011, 15:39

А как насчет ст. 8-1 Закону: Вилучення (виїмка) реєстрів нотаріальних дій та документів, що передані нотаріусу на зберігання в порядку, встановленому цим Законом, а також печатки нотаріуса не допускається. Такі реєстри, документи чи печатки нотаріуса можуть бути надані суду за мотивоавною постановою суду тільки для огляду і повинні бути повернуті судом негайно після огляду" и вообще архив нотариуса этот собственность государства.
Или для них закон не писан.
Какой результат обыска, они забрать ничего не могут.
KASKAD

Повідомлення: 72
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 22 раз.

Номер повідомлення:#59

Повідомлення Бедуин » 01 вересня 2011, 15:54

KASKAD написав: они забрать ничего не могут.

при обшуці виїмці вони не можуть забрати печатку, реєстри і документи передані нотаріусу на зберігання в порядку глави 17 ЗУ "Про нотаріат". щодо цього ще (здається в 2009 році влітку) було роз"яснення МЮ, що розуміється під документами переданими нотаріусу на зберігання.
Зображення
Бедуин

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів