Форум

Інформаційний ресурс

спадкування права вимоги за договірними зобовязаннями

спадкування права вимоги за договірними зобовязаннями

Номер повідомлення:#1

Повідомлення julia1 » 17 червня 2011, 11:13

Звернулася дружина померлого і просить видати свідоцтво про право на спадщину яка складається з права вимоги нею, як спадкоємицею, боргових зобовязань за договором купівлі -продажу молока(підприємство зі спадкодавцем, за його життя, не розрахувалось за здану продукцію). Я відмовила та рекомендувала звернутися до суду. Чи вірно вчинила? Може у кого є практика такого роду спадкування, поділіться будьласка....
julia1

Повідомлення: 68
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 12 раз.

Re: спадкування права вимоги за договірними зобовязаннями

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Сашенька » 17 червня 2011, 14:21

Якщо на запит нотаріуса підприємство відповість, що дійсно такий борг є і вони видадуть його спадкоємцям на підставі свідоцтва про право на спадщину, то я вважаю, що можна видавати свідоцтво. Якщо є спір, то всі йдуть на 3 буква (суд)
Сашенька

Повідомлення: 576
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Doroty » 17 червня 2011, 14:39

Сашенька написав:Якщо на запит нотаріуса підприємство відповість, що дійсно такий борг є і вони видадуть його спадкоємцям на підставі свідоцтва про право на спадщину, то я вважаю, що можна видавати свідоцтво. Якщо є спір, то всі йдуть на 3 буква (суд)

Я думаю, що нотаріус, отримавши по запиту інформацію про борг, ПОВИНЕН видати свідоцтво про право на спадщину, навіть якщо між спадкоємцями та підприємством є спір по виплаті цих сум. Бо в суді треба підтвердження того, що ти є спадкоємцем (навіть при подачі позову), а у виконавчій службі - свідоцтво про право на спадщину є обов'язковим.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення julia1 » 20 червня 2011, 20:01

Якщо у кого є практика видачі таких свідоцтв, то скиньте будьласка зразок. Дуже цікаво, як описати з чого складаєть сяспадщина у такому разі?
julia1

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Doroty » 21 червня 2011, 14:12

В мене була ситуація, коли особі не виплатили заробітну плату за певний період. Особа померла, спадкоємці принесли з підприємства ДОВІДКУ, що з такого-то по такий-то період нараховано, не отримано...
В свідоцтві написали:
Спадкове майно, на яке видано це свідоцтво, складається з:
-грошової суми в розмірі....., що знаходиться на Підприємстві ....., яка належала померлому на підставі Довідки, виданої...

Доречі, спадкоємці з цим свідоцтвом пішли до суду, бо гроші Підприємство не виплачувало. Суд виніс рішення на їх користь. Виконавча - стягнула з Підприємства всі кошти.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Netland » 21 червня 2011, 15:19

julia1, я думаю, Ви поступили вірно.Навіть коли Ви видасте подібне свідоцтво виконавча служба не буде його виконувати,бо почне вимагати виконавчий лист,щоб відкрити виконавче провадження.І в будь-якому разі людині доведеться звертатися до суду і знову платити гроші.
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення julia1 » 22 червня 2011, 14:25

Дякую,Я думаю, що мабуть дійсно вчинила вірно.але малесенький сумнів всетаки є..
julia1

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Wowaldo » 08 листопада 2011, 17:45

Така ситуація:
Помер чоловік, дружина звернулась до нотаріуса про оформлення спадщини, серед якої був виконавчий лист, по якому кошти не були стягнуті. У виконавчому листі зазначена дата, до якої можна повторно звернутись для отримання коштів. Але півроку на оформлення спадщини спливають на 4 місяці пізніше , ніж ця дата. Яким чином подовжити термін повторного подання, або змінити вигодонабувача раніше, ніж буде видано свідоцтво про спадщину ?
Wowaldo

Номер повідомлення:#9

Повідомлення травень » 09 листопада 2011, 12:51

Чуть не в тему, но прошу помощи. Мои поиски не увенчались успехом. При наследовании недвижимого имущества при выдаче свидетельства о праве на наследство мы вносим описание имущества, которое указывает БТИ согласно правоустанавливающим документам. То, что указано в примечании по водому неузаконных переоборудований, достроек, в свидетельстве не указываем. Правильно? Для того, чтобы клиент для узаканивания в судебном порядке самовольного переоборудования, достройки мы дополнительно что-нибудь выдаем? Спасибо.
травень

Повідомлення: 42
Подякували: 2 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів