vikmik написав:Есть наследственное дело, выдано свидетельство на вклады сыну (после мамы), его отец, т.е. муж умершей отказался в пользу сына до полгода, подав заявление в нотконтору. Теперь муж продлил через суд срок для принятия наследства после жены (напомню, он отказался) и хочет:
1) подать заявление о принятии
2) оформить наследство на недвижимое имущество
Как быть? Может у кого-то была похожая ситуация?
vikmik написав:Есть наследственное дело, выдано свидетельство на вклады сыну (после мамы), его отец, т.е. муж умершей отказался в пользу сына до полгода, подав заявление в нотконтору. Теперь муж продлил через суд срок для принятия наследства после жены (напомню, он отказался) и хочет:
1) подать заявление о принятии
2) оформить наследство на недвижимое имущество
Как быть? Может у кого-то была похожая ситуация?
а потом уж (может быть) установлен дополнительный срок для принятия наследства.. ну хотя бы так.. но что бы ТАК .. то уже через чур..Відмова від прийняття спадщини може бути визнана судом недійсною з підстав, передбачених статтями 225, 229—231, 233 ЦК. ,
У разі відкликання спадкоємцем своєї відмови від прийняття спадщини протягом строку, встановленого для її прийняття, він відновлює своє право на спадкування.
------
Вирішуючи питання про визначення особі додаткового строку, суд досліджує поважність причини пропуску строку для прийняття спадщини. При цьому необхідно виходити з того, що поважними є причини, пов’язані з об’єктивними, непереборними, істотними труднощами для спадкоємця на вчинення цих дій.
У резолютивній частині рішення суд повинен вказати відповідно певний період часу з моменту набрання судовим рішенням законної сили, протягом якого спадкоємець може подати заяву про прийняття спадщини, а не конкретну календарну дату, до якої спадкоємець може подати заяву про прийняття спадщини. Додатковий строк, достатній для подання заяви про прийняття спадщини, не може перевищувати шестимісячного строку, встановленого статтею 1270 ЦК для прийняття спадщини.
Стаття 221. Роз'яснення рішення суду
1. Якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали
участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою
заявою постановляє ухвалу, в якій роз'яснює своє рішення, не
змінюючи при цьому його змісту.
creep написав:Для уникнення таких ситуацій, треба в заяві про відмову від прийняття спадщини зазначати, що входить до спадкового майна.....
До підписання цієї заяви до мого відома нотаріусом доведено положення чинного законодавства стосовно:
- мого права на спадкування ( ст. 1223 ЦК України);
- мого права на прийняття спадщини та права спадщину не прийняти (ст. 1268 ЦК України)
- того, що прийняття і відмова від спадщини можуть мати місце щодо всього спадкового майна;
- того, що моя заява про відмову від прийняття спадщини може бути відкликана протягом шести місяців із моменту смерті спадкодавця.
vikmik написав:ВСЕМ СПАСИБО, СЫН В КУРСЕ, ОНИ Т.Е. НАСЛЕДНИКИ ВСПОМНИЛИ О ДОМЕ, А ДОМ СЫНУ НЕ НУЖЕН, ВОТ И ВСЕ. А ВОТ КАК ТЕПЕРЬ ПРИНИМАТЬ ЭТИ ДОКУМЕНТЫ? ДОГОВОРИЛИСЬ: Я ПРИНИМАЮ ЗАЯВУ О ПРИНЯТИИ ЛИЧНО ОТ НАСЛЕДНИКА (ДУМАЮ ПО ПОЧТЕ НАДО ЧТО-ТО УМНОЕ ОТВЕЧАТЬ), И ДАЛЕЕ ОНИ ДЕЛАЮТ ПЕРЕРАСПРЕДЕЛЕНИЕ НАСЛЕДСТВА ЧЕРЕЗ СУД
Ну так пусть после оформления наследства и подарит его папочке, в чем проблема? в деньгах? А суды такие бредовые решения , что бесплатно принимают???А ДОМ СЫНУ НЕ НУЖЕН, ВОТ И ВСЕ.
vikmik написав:ВСЕМ СПАСИБО, СЫН В КУРСЕ, ОНИ Т.Е. НАСЛЕДНИКИ ВСПОМНИЛИ О ДОМЕ, А ДОМ СЫНУ НЕ НУЖЕН, ВОТ И ВСЕ. А ВОТ КАК ТЕПЕРЬ ПРИНИМАТЬ ЭТИ ДОКУМЕНТЫ? ДОГОВОРИЛИСЬ: Я ПРИНИМАЮ ЗАЯВУ О ПРИНЯТИИ ЛИЧНО ОТ НАСЛЕДНИКА (ДУМАЮ ПО ПОЧТЕ НАДО ЧТО-ТО УМНОЕ ОТВЕЧАТЬ), И ДАЛЕЕ ОНИ ДЕЛАЮТ ПЕРЕРАСПРЕДЕЛЕНИЕ НАСЛЕДСТВА ЧЕРЕЗ СУД
Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]