Номер повідомлення:#2
Михайлівна
» 18 червня 2013, 16:59
В цьому році ще не робила, але як раз збираюся. В мене таке бачення: робити двома договорами. Спочатку договір про визначення часток та зміну правового режиму майна, за яким вже будуть частки у спільній частковій власності. На правовстановлювальному буде відмітка про посвідчення договору про визначення часток Потім буду реєструвати перехід права власності на двох (в мене уже є зареєстроване у цьому році право власності на чоловіка на цілу частину). В цьому випадку я думаю, що треба робити повне відчуження від одного до двох, і супровідними документами у обох будуть два договори: правовстановлювальний (у мене договір купівлі-продажу на чоловіка) та договір про визначення часток. Виготовлю два витяги про реєстрацію на кожного 1/2 частки.
Тепер для посвідчення договору дарування дружиною (нетитульним власником) чоловікові я беру договір купівлі-продажу з відміткою про посвідчений договір про визначення часток, цей договір про визначення часток та витяг з ДРРП про реєстрацію права власності на 1/2 частку на дружину, повсідчуюю договір дарування, реєструю перехід 1/2 від дружини до чоловіка. На поданому мені договорі купівлі-продажу роблю відмітку про посвідчення договору дарування та відповідний перехід права ласності. У себе залишаю копію цього договору, договір про визначення часток та витяз з ДРРП, який був на дружину.
Тепер у чоловіка буде два правовстановлювальні документи: договір купівлі-продажу з відмітками та договір дарування 1/2 частки і два витяги з ДРРП.
Може у когось інші думки, висловіть, будь ласка, бо теж думала як правильно зробити і поки не посвідчила, може хтось дасть цінну пораду.