Форум

Інформаційний ресурс

Питання щодо сплати та звітності по ЄСВ у Податкову. Основне, неосновне місце?

Питання щодо сплати та звітності по ЄСВ у Податкову. Основне, неосновне місце?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення notkorol » 07 жовтня 2013, 12:05

Не можу зрозуміти, куди платити та звітувати по ЄСВ "по новому".

Зрозуміло що до органів податкової, але куди саме:

1) За основним місцем реєстрації в органах Податкової?
2) За основним місцем реєстрації в органах пенсійного? Чи вважається це місцем реєстрації платника ЄСВ чи ні?

У мене це різні райони.
В податковій за основним місцем реєстрації ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ кажуть : "нам платіть", в ПОДАТКОВІЙ ЗА МІСЦЕМ реєстрації в органах пенсійного (неосновне місце реєстрації в податковій) кажуть - "нам платіть і нам звітуйте". Телефоновуала на центральний номер Мідоходів з питань ЄСВ- кажуть так є проблеми картки платників не туди предали, платіть по несоновному, а через деякий час перейдите на оплату по основному, а поки що незрозуміло. На мої зауваження - "мене ж ж оштрафують" - нічого путнього сказати не можуть...

В законі написано ЗА К О Н У К Р А Ї Н И Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування "ст. 6 4) подавати звітність до органу доходів і зборів за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки..."
notkorol

Повідомлення: 4
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Питання щодо сплати та звітності по ЄСВ у Податкову. Основне, неосновне місце?

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Milla » 08 жовтня 2013, 16:36

у мене така ж ситуація
стала на облік за місцем проживання (мене вимусили це податкова і пенсійний) там плачу внески і там і звітуюсь
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Re: Питання щодо сплати та звітності по ЄСВ у Податкову. Основне, неосновне місце?

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Som4ik » 23 жовтня 2013, 15:11

В мене точно така ж само ситуація.
Телефонував до Печерської, Шевченківської та Дніпровської ДПІ, - сказали, що подавати звітність та сплачувати податок потрібно за місцем реєстрації в Пенсійному, тобто до ДПІ того ж району, в який Ви подавали звіт по ЄСВ. Мотивують тим, що повноваження передавались по районах.
Тобто в моєму випадку - це не основне місце реєстрації.
За місцем проживання сплачую податки за найманого працівника та, відповідно, туди ж подаю по найманих працівниках форму 1ДФ.
1ДФ по правочинах - за місцем знаходження офісу.
Som4ik

Повідомлення: 137
Дякував (ла): 19 раз.
Подякували: 26 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]