Форум

Інформаційний ресурс

договір дарування картини

Номер повідомлення:#1

Повідомлення valera » 04 квітня 2011, 14:46

Шанові колеги, потрібна допомога ! Може є у кого зразок договору або практика з питання посвідчення договору дарування картини. Дякую.
valera

Номер повідомлення:#2

Повідомлення НЮТА » 04 квітня 2011, 14:50

картира на підставі чого належить????? немає документа і вартості її
НЮТА

Повідомлення: 1940
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення valera » 04 квітня 2011, 14:54

належить на підставі рішення суду і є її оцінка
valera

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Куница » 04 квітня 2011, 15:14

valera,простой договор отчуждения имущества, причем подтверждение права собственности на движимое, в данном случае картину, инструкцией не требуется, насколько мне известно, и его оценка тоже.
Куница

Номер повідомлення:#5

Повідомлення VITAminka » 04 квітня 2011, 15:54

кувшинка оценка требуется налоговым кодесом.а право установить по правоустанавливающему документу требует мозк ))
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Куница » 04 квітня 2011, 16:05

VITAminka,может НК и требует оценку...не помню чтобы я это требование там видала, посмотрю, спасибо, - я про нашу инструкцию писала,а насчет требований мозга - так у каждого он свой, соответственно и свои требования - на вкус и цвет.. :), чего быть не должно. Мозг юриста соблюдает требования закона, а последний таких требований о проверке права собственности не содержит..по сему и мозк перепрыгивать закон не вправе...:) иначе этот мозк - за рамками права :)......
Куница

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Просто Piseц » 04 квітня 2011, 16:05

А зачем вообще договор? купил - дома повесил, забыл!!! И все! Что за люди! Скоро буду договора на продажу котов и собак делать уже.... УЖС!
Вообще-то я человек хороший. но стараюсь этого не показывать....
Просто Piseц

Повідомлення: 2157
Дякував (ла): 388 раз.
Подякували: 971 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Куница » 04 квітня 2011, 16:09

Полный Piseц,ну кто какие цели преследует: кто хочет на память просто подарить и чтобы потом внукам перешло как фамильная ценность (память), кто хочет оформить подарок, чтобы разделу это имущество не подлежало между супругами на случай спора, ведь не только картины дарят, но и другое имущество (как ценное, бесценное, так и не очень ценное).Вполне оправданная нормальная мотивация на мой взгляд!
Куница

Номер повідомлення:#9

Повідомлення VicAmazona » 04 квітня 2011, 18:29

VITAminka, согласна на № 5.А то : был собственник Иванов с картиной, но без документов на нее.Пришел Петров, продал картину Иванова Сидорову. Сидоров с картиной и документами на нее. Иванов - с бубном. Чего тогда к нотариусу ходить, сели на бордюре, договорчик шлепнули, расписались на стенке. Готово. А то - нотариус.
Настроение бодрое - идем ко дну!!!
VicAmazona

Повідомлення: 1401
Дякував (ла): 352 раз.
Подякували: 881 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 19:11

кувшинка 04.04.2011, 13:05 №6 Оценку мой мозг бы потребовал только потому, что эта оценка может хоть как то идентифицировать конкретную картину, что продаёться именно картина таких то размеров, то то нарисовано, фото картины. Почему я считаю, что это важно???Да потому что, если эта картина имеет культурную ценность, то при вывозе её за границу, её владелец должен подтвердить законность её приобретения в Украине (это следует из закона [qoute]О порядке вывоза предметов имеющих культурную ценность[qoute] - как то так он звучит).Так вот я не хотел бы, чтоб по моему договору начали вывозить разные картиры, имеющие культурную ценность и чтоб у меня топом могли возникнуть из=за этого проблемы. А сделав в договоре ссылку на экспертную оценку, я впервую очередь обезопасил бы себя, от негативных последствий, поскольку было бы видно, что дариться конретно индивидуально - определённая картина.У меня была похожая ситуация, хотели дарение книги 17 века, так вот в правоустанавливающем док-те - решение суда - было указано - признать право собственности на Коран 17 века - ВСЁ!! Никаких более признаков. Такая книга по определниям закона попадает в категорию предметов имеющих культурную ценность. Я не стал удостоверять договор, поскольку хотел увидеть её оценку именно для того, чтоб эту книгу идентифицировать.Закон не требует обязательной оценки - согласен, но я для себя решил именно так.
aleksey 0401

Повідомлення: 2543
Дякував (ла): 413 раз.
Подякували: 1960 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення VITAminka » 04 квітня 2011, 19:14

вот тут про оценку[QUOTE]Стаття 173. Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об'єктів рухомого майна 173.4. Під час проведення операцій з відчуження об'єктів рухомого майна в порядку, передбаченому цією статтею: [B]нотаріус посвідчує відповідний договір [U]за наявності оціночної вартості [/U]такого рухомого майна [/B]та документа про сплату податку до бюджету стороною (сторонами) договору та щокварталу подає до органу державної податкової служби за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про такий договір, включаючи інформацію про його вартість та суму сплаченого податку, в порядку, встановленому цим розділом для податкового розрахунку [/QUOTE]
VITAminka

Номер повідомлення:#12

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 19:15

VITAminka 04.04.2011, 16:14 №11 Посмотрите внимательней название темыдоговір [B]ДАРУВАННЯ[/B] картини
aleksey 0401

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Ынотио » 04 квітня 2011, 19:16

предмет - рукопись - автор
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 19:16

0
aleksey 0401

Номер повідомлення:#15

Повідомлення VITAminka » 04 квітня 2011, 19:18

aleksey 0401, точно, чет я про ДКП...кувшинка, я вас жестоко обманула)))но все равно бы брала эекспертную.стираемся О_0
VITAminka

Номер повідомлення:#16

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 19:20

Про БТИ я стёр, видимо pro100™ 04.04.2011, 16:16 - просто не дочитал, бівает)))
aleksey 0401

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Ынотио » 04 квітня 2011, 19:21

хотелось бы такой договор[QUOTE]книги 17 века, Коран 17 века[/QUOTE]полезно почитать
Ынотио

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Veдьмо4ка » 04 квітня 2011, 19:30

[QUOTE]то за люди! Скоро буду договора на продажу котов и собак делать уже.... УЖС![/QUOTE]уже.... помницца была здесь давненько темка: продажа собаки:-).....
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 19:30

pro100™ 04.04.2011, 16:21 №17 Я его подготовил, но так и не сделал! Люди сделали там, где не потребовали никаких оценок.Если не забуду, завтра скину.
aleksey 0401

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Ынотио » 04 квітня 2011, 19:36

aleksey 0401 будьте добры - интерестно - я серьёзно
Ынотио

Номер повідомлення:#21

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 19:46

"ДОГОВІРДАРУВАННЯ РУХОМОЇ РЕЧІМісто .......області, восьме травня дві тисячі десятий рік.Ми, що нижче підписалися: громадянин України ………………, ідентифікаційний номер …………………., місце проживання та реєстрації за адресою: місто ...... області, вулиця ………., будинок ….., квартира ……, іменований далі – «Дарувальник», тагромадянин України ……………….., ідентифікаційний номер …………., місце проживання та реєстрації за адресою: місто ......області, вулиця ………, будинок ….. квартира ….., іменований далі – «Обдаровуваний», разом іменовані як Сторони, діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, розуміючі значення своїх дій, попередньо ознайомлені нотаріусом з приписами цивільного законодавства, що регулюють укладений нами правочин (зокрема, з вимогами щодо недійсності правочину), керуючись Главою 55, а також ст.ст. 202-204, 626,627 Цивільного кодексу України, уклали цей Договір про таке:1. Предмет договору. 1.1. За цим договором Дарувальник ........ передає безоплатно рухому річ – книгу Коран ...... у власність Обдаровуваному, а Обдаровуваний ....... приймає в дар рухому річ – книгу Коран .......1.2. Відчужуваний предмет договору належить Дарувальнику на підставі копії рішення .... міського суду .... області від .... по справі ....., на якій є відмітка цього ж суду, що рішення набрало законної сили ......, оригінал рішення знаходиться в цивільній справі № ........Дарувальник підтверджує, що предмет договору отриманий ним у порядку спадкування за законом, є його особистою приватною власністю, що підтверджується зазначеною вище копією рішення суду. Обдаровуваний ознайомився з відповідною копією рішення суду і сторони наполягають на посвідченні цього договору.1.3. Дарувальник свідчить, що на момент укладення цього Договору предмет договору не перебуває під арештом чи забороною, щодо нього не ведуться судові спори, він не заставлений, у податковій заставі не перебуває, відносно нього не укладено будь-яких договорів з відчуження чи щодо користування з іншими особами, треті особи не мають прав на предмет договору, він не є об'єктом права спільної сумісної власності, предмет договору набутий ним правомірно, предмет договору не є річчю, обмеженою у цивільному обороті і не відноситься до пам’яток історії, культури чи мистецтва, які охороняються державою і для відчуження яких необхідна попередня згода компетентних органів. Відсутність заборони відчуження рухомого майна у Дарувальника підтверджується витягом від ……… року № ………. з державного реєстру обтяжень рухомого майна.1.4. Дарувальник свідчить, що предмет цього договору, відповідно до ст. 721 Цивільного Кодексу України (далі – ЦК України), знаходиться в стані придатному для використання за цільовим призначенням. Нотаріусом сторонам роз'яснено, що Дарувальник, якому було відомо про недоліки або особливі властивості подарованої речі і який не повідомив про них Обдаровуваного, зобов'язаний відшкодувати шкоду, завдану майну, та шкоду, завдану каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю в результаті володіння чи користування дарунком.Дарувальник стверджує, що йому невідомо про будь-які недоліки або особливі властивості предмета дарування, які могли б бути небезпечними для життя, здоров’я та майна Обдаровуваного. Обдаровуваний свідчить, що особисто оглянув предмет договору до оформлення цього договору, недоліків, дефектів, особливих властивостей, які перешкоджали б його використанню за цільовим призначенням, на момент огляду, виявлено не було. Претензій до Дарувальника, щодо якісних характеристик предмета договору Обдаровуваний не має.1.5. Дар цей сторони оцінюють у сумі – 20 000,00 (Двадцять тисяч) гривень 00 копійок.2. Передача речі. Момент виникнення права власності.2.1. Дарувальник передав предмет договору Обдаровуваному, який його прийняв, одночасно з посвідченням цього договору. Сторони усвідомлюють, що відповідно до ст.722 ЦК України право власності Обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття. 3.Інші умови.3.1. Дарувальник довів до відома Обдаровуваного, а Обдаровуваний взяв до уваги той факт, що предмет договору не є спільною сумісною власністю, а є його особистою приватною власністю, оскільки набутий ним у порядку спадкування за законом і осіб, які б могли поставити питання про визнання за ними права власності на предмет договору, в тому числі відповідно до ст. ст. 65, 74, 97 Сімейного кодексу України, не має. Відповідна інформація викладена у заяві Дарувальника, зміст якої доведено нотаріусом до відома Обдаровуваного до підписання цього договору.3.2. Ми, Сторони в цьому договорі, стверджуємо та повідомляємо про те, що: договір укладається нами у відповідності до нашої волі, без будь-якого застосування фізичного чи психічного тиску у момент укладання цього договору ми усвідомлюємо значення своїх дій і могли керувати ними не обмежені в праві укладати правочини, не визнані у встановленому порядку недієздатними повністю або частково, не страждаємо на захворювання, що перешкоджають усвідомленню ними суті цього договору однаково розуміємо значення, умови, природу цього правочину, свої права та обов’язки за договором володіємо українською мовою, що дало нам можливість правильно та однозначно зрозуміти та витлумачити цей договір при укладанні договору відсутні будь-який обман чи інше приховування фактів, які б мали істотне значення та були свідомо приховані нами договір укладається на вигідних для сторін умовах правочин вчинюється з наміром створення відповідних правових наслідків (не є фіктивним).3.3. Сторони розуміють, що за своєю природою договір дарування є безоплатним, а тому Дарувальник не має права вимагати від Обдаровуваного вчинення на його користь будь-яких дій майнового або немайнового характеру.3.4. Витрати у зв’язку з укладанням цього Договору сплачують ..........3.5. Нотаріусом сторонам роз'яснено, а сторони підтверджують, що їм відомі положення ст. 29 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей», відносно того, що фізичні та юридичні особи незалежно від форми власності, які бажають набути права власності на культурні цінності, зобов'язані вживати необхідних заходів для одержання інформації про походження цих культурних цінностей. 3.6. Вимоги Законодавства, щодо змісту й правових наслідків правочину, що укладається, а саме ст.ст. 203, 229-235, 717-728, Цивільного кодексу України ст.190, 192, 212 Кримінального кодексу України положення Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей», зокрема ст.1, 11, 29, 32 та Розділи ІІІ та ІV цього Закону, сторонам, нотаріусом, роз’яснено.3.7. Сторони стверджують, що зміст цього договору та зміст зазначених в п. 3.6. Договору статей та положень законодавства їм зрозумілий, питань, які залишилися б нез’ясованими і незрозумілими для них не має.3.8. Зміст ст.ст. 1,7,8,13,14 Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб” нотаріусом роз’яснено і нам відомо, що платник податку, який отримав дохід, зобов’язаний включити суму цього доходу в склад загального річного доходу і надати річну декларацію з цього податку до податкового органу. (договор от 2010 года - прим. автора)3.9. У випадках, не передбачених даним Договором, сторони керуються чинним законодавством.3.10. Відповідальність сторін встановлюється згідно з чинним законодавством.3.11. Спори, які в подальшому можуть виникнути у зв’язку з виконанням цього договору, вирішуються сторонами шляхом переговорів, а у разі недосягнення згоди у судовому порядку.3.12. Ми, Сторони, підтверджуємо, що в цьому договорі містяться всі істотні умови відносно яких ми мали намір досягти згоди при його укладенні.3.12. Цей Договір прочитано Сторонами, кожною окремо. Після прочитання договору Сторони підтвердили нотаріусу, що зміст цього Договору повністю відповідає їх дійсним намірам, кожна із сторін однаково розуміє значення, умови правочину та його правові наслідки, про що свідчать особисті підписи сторін на цьому договорі.3.14. Цей договір складено та підписано у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, один з яких залишається на зберіганні у справах ......., приватного нотаріуса .... міського нотаріального округу, а інший, викладений на спеціальних бланках нотаріальних документів, призначається для Обдаровуваного. 4. Підписи сторін:Дарувальник:_____________________________________________________________________________ Обдаровуваний:___________________________________________________________________________"
aleksey 0401

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Куница » 04 квітня 2011, 19:49

Таааааааааааааааак :)пока я туда - сюда ля-ла, понаписывали - постирали :) и не разбересси!:)aleksey 0401,как по мне, то целью экспертной оценки все же является не идентификация предмета оценки, а цена - ОПРЕДЕЛЕНИЕ его рыночной (экспертной и т.д.) так какой еще - стоимости...В экспертную оценку входит конечно описание предмета, но для определение его культурной, исторической ценности этого описания может быть недостаточно, да и не занимается оценщик подобным, что также не является целью экспертной оценки. Насколько мне известно, культурную и историческую ценность определяют соответствующие структуры ранее при Минкультуры Украины...Относительно вывоза - и ввоза их за границу и подстраховки себя нотариус практически по такой оценке ничем не подстрахован, - это во-первых, так же как и не вправе требовать на движимое правоустанавливающий - это компетенция следственных органов и то при возбужденном уголовном деле выяснять принадлежность имущества, являющегося, например, предметом преступления...Есть также порядок вывоза предметов, имеющих культурную ценность, и эта ценность не нотариуальным договором определяется и устанавливается совсем не им.Если Вы удостоверите договор дарения предметов домашнего обихода и употребления - Вы тоже экспертную оценку потребуете и правоустанавливающие???Я нет, и договор дарения Корана 17 века я тоже удостоверила..., может быть потребовала бы для идентификации описание этой книги в договоре соответствующего специалиста, не не более...Эксперт - оценщик тут ни при чем.
Куница

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Ынотио » 04 квітня 2011, 19:52

aleksey 0401 благодарю - отдельные ньюансы Вы изучили
Ынотио

Номер повідомлення:#24

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 19:55

Вот в том то и дело, что я побаялся делать не столько из-за оценки, столько из-за того, что предмет не идентифицирован никак, кроме названия и века издания..Порядки я те изучал вдоль и поперёк и скажу Вам, что при вывозе действительно компетентные органы дают разрешение на вывоз (и там целый пакет документов), но при этом ещё на собственника законом «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» лежит обязанность подтвердить законность приобретения такого предмета, и подтверждать он это будет Нотариально удостверенным договором, поскольку иных документов у него не будет.
aleksey 0401

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Куница » 04 квітня 2011, 19:55

aleksey 0401,хороший договорчик у Вас, но вот только описания предмета договора я бы добавила по-подробнее:размер, цвет, на скольких страницах и т.д., нашла бы еще что...
Куница

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Куница » 04 квітня 2011, 19:59

[QUOTE]лежит обязанность подтвердить законность приобретения такого предмета, и подтверждать он это будет Нотариально удостверенным договором,[/QUOTE]ну правильно, а что нотариальным договором нельзя подтвердить законность его приобретения?Вполне можно.А что, вот в том пакете документов на вывоз наверное есть какая-то справочка или заключение специалиста с описанием этой книги (ведь таможенники тоже ее как-то идентифицировать должны), - вот я бы тот документик и попросила принести бы к договорчику с описанием...Если таможенник может идентифицировать в условиях таможни, почему нотариус не может сделать то же в условиях офиса при заключении и удостоверении договора??? Чай не глупей таможенника..:)
Куница

Номер повідомлення:#27

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 20:04

[QUOTE]хороший договорчик у Вас, но вот только описания предмета договора я бы добавила по-подробнее:размер, цвет, на скольких страницах и т.д., нашла бы еще что...[/QUOTE]Я б и рад и я ждал, что люди сделают её оценку, где будет больше информации, но они оценку не сделали и пошли к другому нотариусу, который сделал все без оценки и заключений.Если б они дали какое то заключение специалиста, где больше признаков этой книги, я б сделал и без оценки. Мне главное было то, чтоб эту книгу как то идентифицировать. Но к сожалению ничего мне такого не придоставили и договор остался только на черновике....Без заключения эксперта или специалиста мне страшновато было писать в договоре только два признака [qoute]Коран[qoute] и [qoute]17 века[qoute] при том, что его рыночная стоимость составляла, как сказали клиенты - 30 000 доларов США. Ещё и как выяснилось в последний момент, дарение они хотедли сделать, т.к. покупатель в браке, а жена непонятно где, реально это книга покупалась, т.е. дарение - это была бы фиктивная сделка. Потому я от такого дарения открестился и Слава Богу. Хотя соблазняли 1000 доларов за услуги. Очень хотелось, но так и не смоглось)))[QUOTE]А что, вот в том пакете документов на вывоз наверное есть какая-то справочка или заключение специалиста с описанием этой книги [/QUOTE]Да даёться заключение органа по охране культурной спадщины.
aleksey 0401

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Ынотио » 04 квітня 2011, 20:06

[QUOTE]Мне главное было то, чтоб эту книгу как то идентифицировать[/QUOTE]+++
Ынотио

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Куница » 04 квітня 2011, 20:10

[QUOTE]Да даёться заключение органа по охране культурной спадщины.[/QUOTE]вот я думаю вместо оценки лично я бы его и потребовала или вытяг из него в виде справки, но не экспертную...последняя нотариусу ничего не даст.. Эксперт не обладает такими знаниями, я думаю.Жаль, конечно, что договорчик не сделали.
Куница

Номер повідомлення:#30

Повідомлення aleksey 0401 » 04 квітня 2011, 20:15

[QUOTE]Эксперт не обладает такими знаниями, я думаю.[/QUOTE]ОшибаетесьОцінювач із сертифікатом суб'єкта .... за напрямом -1.6. Оцінка рухомих речей, що становлять культурну цінність.Не помню, каким нпа это утверждено
aleksey 0401

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів