Форум

Інформаційний ресурс

Оплата векселем

Оплата векселем

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Jumeirah » 24 травня 2011, 22:19

Юр. лицо хочет продать нежилое помещение, но расчет хотят произвести векселем. Кто-нибуль сталкивался с таким?
Jumeirah

Re: Оплата векселем

Номер повідомлення:#2

Повідомлення OLNIK » 25 травня 2011, 09:33

Jumeirah написав:Юр. лицо хочет продать нежилое помещение, но расчет хотят произвести векселем. Кто-нибуль сталкивался с таким?

Думаю, что нельзя.
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про обіг векселів в Україні

Стаття 3. Зобов'язуватися та набувати права за переказними і
простими векселями на території України можуть юридичні та фізичні
особи.
Органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, а
також установи та організації, які фінансуються за рахунок
державного бюджету, бюджету Автономної Республіки Крим чи місцевих
бюджетів, можуть виступати векселедавцем, трасантом, індосантом
або індосатом лише у випадках і в порядку,
визначених Кабінетом Міністрів України.
Використання векселів Національним банком України
здійснюється відповідно до законодавства України про обіг
векселів.

Стаття 4. Видавати переказні і прості векселі можна лише для
оформлення грошового боргу за фактично поставлені товари, виконані
роботи, надані послуги.

На момент видачі переказного векселя особа, зазначена у
векселі як трасат, або векселедавець простого векселя повинні мати
перед трасантом та/або особою, якій чи за наказом якої повинен
бути здійснений платіж, зобов'язання, сума якого має бути не
меншою, ніж сума платежу за векселем.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Доктор ZAZ » 25 травня 2011, 09:41

OLNIK
Тот редкий случай когда не соглашусь.
Думаю можно.
роботи, надані послуги.

векселі як трасат, або векселедавець простого векселя повинні мати перед трасантом та/або особою, якій чи за наказом якої повинен
Квартира передана в собственность по ДКП, денежный долг покупателя оформлен векселем. О выдаче векселя надо обязательно указать в ДКП
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення OLNIK » 25 травня 2011, 09:50

Доктор ZAZ написав:OLNIK
Тот редкий случай когда не соглашусь.
Думаю можно.
роботи, надані послуги.

векселі як трасат, або векселедавець простого векселя повинні мати перед трасантом та/або особою, якій чи за наказом якої повинен
Квартира передана в собственность по ДКП, денежный долг покупателя оформлен векселем. О выдаче векселя надо обязательно указать в ДКП

Я не стану спорить, потому что в векселях реальный бум-бум.
Но что-то меня смущает, что проданная недвижимость- это "реально поставленный товар".
Где в кончечном итоге осядет этот вексель в результате передавальных надписей. Ну вот не лежит моя душа, и все.
OLNIK

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Vолодимир » 25 травня 2011, 09:54

Видати вексель в цьому випадку можливо , але сторонам потрібно розуміти , що з момента видачі векселя він починає жити за своїми правилами , а договір рахується виконаним .
І відповідно може склатися патова ситуація коли за векселем продавець не отримає коштів , а нерухомість вже пішла .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення кувшинка » 25 травня 2011, 09:58

Спасибо, коллеги,
за бесценный та еще и бесплатный опыт хоть что-то познать такому ослику в этом вопросе как я, который и видел - то вексель двахжы в своей жизни -надцать лет назад на стажировке, и боится его как огня! А сам он пытался разобраться - так хиба ж там че поймешь? Поллитры и то мала!

Доктор, в этом случае, мне кажется OLNIK права: в ст. 4 имеется ввиду как вид - договор поставки товара! ИМХО
кувшинка

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Vолодимир » 25 травня 2011, 10:10

З товаром тут проблем не має , тут ньюанси з наслідками . І судова практика стоїть не на боці продавця .
Vолодимир

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Доктор ZAZ » 25 травня 2011, 10:30

Vолодимир написав:Видати вексель в цьому випадку можливо , але сторонам потрібно розуміти , що з момента видачі векселя він починає жити за своїми правилами , а договір рахується виконаним .
І відповідно може склатися патова ситуація коли за векселем продавець не отримає коштів , а нерухомість вже пішла .
Да и я вот не стал развивать эту мыслеформу. Иначе не назовешь.
Как выход, вижу акт между сторонами, где они радосто сообщают, что расчёт произведен векселем и претензий друг к другу нет. А судьба векселя это уже совершенно отдельный вопрос.

в ст. 4 имеется ввиду как вид - договор поставки товара!

Стаття 655. Договір купівлі-продажу
1. За договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов'язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов'язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму.
Стаття 656. Предмет договору купівлі-продажу
1. Предметом договору купівлі-продажу може бути товар, який є у продавця на момент укладення договору або буде створений (придбаний, набутий) продавцем у майбутньому.
Я думаю, что нет сомнений, что это относится в равной степени как к недвижимости, так и товару, который мы видим на полках магазинов?
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#9

Повідомлення кувшинка » 25 травня 2011, 10:55

Доктор,

я не спорю о том, что недвижимость и есть товар (хотя все же как вид имущества (товара) она отличается от того товара, который лежит на полках). Я имела ввиду - вид договора, что именно он предусмотрен в ст. 4, хотя в ст. 712 и написано, что к договорам поставки применяется правила купли-продажи, но все же там стороны другие. Не знаю, шо эта ст. 4 имела ввиду? Спорить не буду! Я не спец.
кувшинка

Номер повідомлення:#10

Повідомлення OLNIK » 25 травня 2011, 11:00

Доктор ZAZ написав:
Vолодимир написав:Видати вексель в цьому випадку можливо , але сторонам потрібно розуміти , що з момента видачі векселя він починає жити за своїми правилами , а договір рахується виконаним .
Да и я вот не стал развивать эту мыслеформу. Иначе не назовешь.
Как выход, вижу акт между сторонами, где они радосто сообщают, что расчёт произведен векселем и претензий друг к другу нет. А судьба векселя это уже совершенно отдельный вопрос.

в ст. 4 имеется ввиду как вид - договор поставки товара!

Стаття 655. Договір купівлі-продажу
1. За договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов'язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов'язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму.
Стаття 656. Предмет договору купівлі-продажу
1. Предметом договору купівлі-продажу може бути товар, який є у продавця на момент укладення договору або буде створений (придбаний, набутий) продавцем у майбутньому.
Я думаю, что нет сомнений, что это относится в равной степени как к недвижимости, так и товару, который мы видим на полках магазинов?

Это все понятно, когда речь идет о товаре как предмете купли-продажи, но тут в законе написано "..за фактично поставлений товар..", и меня всегда смущает понятие товара как предмета по ДКП в таких случаях и биржевых договорах, учитывая положения ст.712 ГК и соответствующих статей ХК.
Все же законодатель в регулировании вексельного оборота употребляет не термин "проданый товар", а именно "поставленый".
Что это значит?
OLNIK

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Stonehenge » 25 травня 2011, 11:37

Думаю, законодатель хотел подчеркнуть именно ФАКТИЧЕСКИ поставленный товар, УЖЕ выполненные работы, оказанные услуги, т.е расчёт при помощи векселя может быть только в обязательстве, которое уже исполнено будущим векселедержателем.
Нельзя выдавать вексель как предоплату или аванс, пока товар фактически не поставлен, работы не выполнены, услуги не оказаны.
С учётом того, что "товар" по ст. 712 ЦК отличается от "товара" по ст. 656 ЦК только вот такой характеристикой: "...для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов'язаниз з особистим, сімейним... використанням", согласна с Доктором ZAZ.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення bukva I » 25 травня 2011, 11:59

Когда я работала юристом в корпорации, одним из видов деяльности которой была и скупка недвижимости, так вот наша компания приобретала имущество по простим векселям. Ничего в этом криманального или запретного нет.
Знаю что такие векселя нам предоставлял фин. отдел и заказ на его эммисию тот же отдел осуществлял по поручению пред правления за подписью голо. бух и фин дирека. Но это наверное не важно! Так хотела донести от куда этот вексель берется

Специального обеспечения эти веселя не имеют.Гарантия их надежности на рейтинге векселедателя, его авторитет на рынке. Если сторона Продавецт согласилась стать векселедержателем, значит они верят в надежность векселедателя.

Грубо говоря вексель это способ офорления кредита, которий предоставляется продавцом покупателю в ввиде отстрочки платежа денежных средств за проданий товар.
Но не лишним будет нотарю таки разъяснить Продавцу права векселедержателя.

Но вот вопрос практикам нотарям, в договоре к-п условия о выдачи векселя Вы будете указывать и какие статься станете разъяснять?

А вообще векселя штука цикавенька! *YES*
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Vолодимир » 25 травня 2011, 12:17

Але непрактична щодо відчуження нерухомості ( нерахуя усіляких господарських "схем ").
Vолодимир

Номер повідомлення:#14

Повідомлення bukva I » 25 травня 2011, 12:31

[b]Володимир[/b розтлумачте, що Ви маєте на увазі під катигоричним словом "непрактична"....

"Непрактична" з точки зору найдійності оплати за простим векселем, чи "непрактична" з точки зору посвідчення нотарем угоди з такою умовою?
І ще дуже цікаво, як нотаріус в договрі купівлі- продажу буде зазначати цю домовленість сторін щодо видачі простого векселя.
Я б обовязкового написала алгоритм послідовності дій продавця за цим простим векселем.
Але то мабуть я, бо мені векселя цікаві.

Розглядаю варіант простого векселя, тому, що продавец на вред чи погодиться, чи погодився на переказний!
Востаннє редагувалось bukva I в 25 травня 2011, 18:23, всього редагувалось 1 раз.
bukva I

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Доктор ZAZ » 25 травня 2011, 14:07

bukva I написав:І ще дуже цікаво, як нотаріус в договрі купівлі- продажу буде зазначати цю домовленість сторін щодо видачі простого векселя.
Ну вообще-то в договоре это обязательно должно быть. Иначе векселем расчитываться просто нельзя
Стаття 4. Видавати переказні і прості векселі можна лише для оформлення грошового боргу за фактично поставлені товари, виконані роботи, надані послуги.
На момент видачі переказного векселя особа, зазначена у векселі як трасат, або векселедавець простого векселя повинні мати перед трасантом та/або особою, якій чи за наказом якої повинен бути здійснений платіж, зобов'язання, сума якого має бути не меншою, ніж сума платежу за векселем.
Умова щодо проведення розрахунків із застосуванням векселів обов'язково відображається у відповідному договорі, який укладається в письмовій формі. У разі видачі (передачі) векселя відповідно до договору припиняються грошові зобов'язання щодо платежу за цим договором та виникають грошові зобов'язання щодо платежу за векселем. ( Частина третя статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 364-IV ( 364-15 ) від 25.12.2002 )
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#16

Повідомлення bukva I » 25 травня 2011, 18:11

Jumeirah пож. скажите так Вы таки удостверили такой договор к-п?

Доктор ЗАЗ спасибки понял, принял, занотував....
bukva I

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Esse » 27 травня 2011, 13:57

однозначно нельзя...ст.655.....сплатити певну грошову суму.....
незнание закона не освобождает от ответственности,зато знание-запросто
Esse

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 98 раз.
Подякували: 150 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Katafeyka » 27 травня 2011, 15:18

однозначно нельзя...ст.655.....сплатити певну грошову суму.....

я тоже когда-то слышала такое мнение!
а если оплата векселем, то это уже не купля-продажа получится, а типа мена!
Katafeyka

Повідомлення: 2222
Дякував (ла): 114 раз.
Подякували: 447 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Stonehenge » 27 травня 2011, 15:58

Esse написав:однозначно нельзя...ст.655.....сплатити певну грошову суму.....

можно ... п.3 ст. 6... відступити від положень ... і врегулювати свої відносини на власний розсуд *DANCE*

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Esse » 27 травня 2011, 16:30

да-да,это уже другое,не к-п...мне сложно сейчас подтвердить свою позицию,бо задней левой готовлю договорчик,но когда в прошлом году копалась-и суд.практика,узагальнення,инф.листи переривала-точно видела....потому и так уверенна в своей правоте...
пардон,есть нормы материального права...или еще какой фигнотени...но определенные вещи...вроде рассчитываться за покупку НЕДВИЖИМОСТИ канхфэтами как-то некомильфо...хм...
Esse

Номер повідомлення:#21

Повідомлення bukva I » 27 травня 2011, 16:59

ну навряд ли мена...., так как природа простого векселя это обязательство сплатити чітко визначену у векселі грошову сумму в певний час (грубо говоря отстрочка по сплаті), то мені здаеться, що такий договір к-п буде мати вигляд договору з видстрочкою платежу, але тільки вигляд, а не де-юре т.як договір підлягає реєстрації у реєстрі правочинів, то право власності у особи виникне після такої реєстрації..... А щодо сплати сум за векселем, то це вже справа покупця, він сам собі такі умови продажу визначив!

А щодо категорично не можна, то не могоджуся....бо такі договори бачила...., хоча бачила їх десь у 2008 році....

Може коли Ессе трохи звільниться, то може буде у неї можливість аргументи надати....
bukva I

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Доктор ZAZ » 27 травня 2011, 17:26

У разі видачі (передачі) векселя відповідно до договору припиняються грошові зобов'язання щодо платежу за цим договором та виникають грошові зобов'язання щодо платежу за векселем.
Вроде же предельно понятно написано?
а если оплата векселем, то это уже не купля-продажа получится, а типа мена!
Векселем ничего не оплачивают. Единственное средство платежа в этой стране это гривна. Вексель, документ подтверждающий обязательство уплатить. Уплатить деньги в валюте, сумме, срок в том же векселе указанные. Оплатить непосредственно векселем ничего невозможно. Так же как и росписькой о займе денег.
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Esse » 28 травня 2011, 10:42

бачити і я бачила,але не означає,що я вважаю це за нормальний договір....
Підтримую Доктора ЗАЗ...
Esse

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Stonehenge » 28 травня 2011, 10:49

Esse написав:да-да,это уже другое,не к-п...мне сложно сейчас подтвердить свою позицию,бо задней левой готовлю договорчик,но когда в прошлом году копалась-и суд.практика,узагальнення,инф.листи переривала-точно видела....потому и так уверенна в своей правоте...
пардон,есть нормы материального права...или еще какой фигнотени...но определенные вещи...вроде рассчитываться за покупку НЕДВИЖИМОСТИ канхфэтами как-то некомильфо...хм...

*PARDON*
Esse, плиз-плиз!!!
А пошукайте вот ту штуковину из судебной практики, про которую говорите, что видели. Вопросик-то цикавый.
Если канхветами, так это точно мена будет, а вексель то у нас - способ расчётов.
Востаннє редагувалось Stonehenge в 28 травня 2011, 11:46, всього редагувалось 1 раз.

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Esse » 28 травня 2011, 11:06

МИНИСТЕРСТВО ЮСТИЦИИ УКРАИНЫ

П И С Ь М О

11.10.2005 N 20-45-2846

На ваше письмо <...> относительно предоставления разъяснения
о применении вексельных расчетов сообщается.

Согласно подпункту 14 пункта 4 Положения о Министерстве
юстиции Украины, утвержденного Указом Президента Украины от
30 декабря 1997 года N 1396/97 ( 1396/97 ), Минюст Украины в
соответствии с возложенными на него задачами предоставляет
разъяснения действующего законодательства государственным органам,
предприятиям, учреждениям и организациям, готовит по поручению
Президента Украины, Верховной Рады Украины и Кабинета Министров
Украины правовые заключения по соответствующим вопросам.

В целях реализации государственной политики по вопросам
развития и поддержки малого предпринимательства, эффективного
использования его возможностей в развитии национальной экономики и
в соответствии с пунктом 4 раздела XV "Переходные положения"
Конституции Украины ( 254к/96-ВР ) был издан Указ Президента
Украины от 3 июля 1998 года N 727/98 ( 727/98 ) "Об упрощенной
системе налогообложения [учета и отчетности субъектов малого
предпринимательства]".

Согласно части четвертой статьи 1 данного Указа ( 727/98 )
субъекты предпринимательской деятельности - юридические лица,
перешедшие на упрощенную систему обложения по единому налогу, не
имеют права применять иной способ расчетов за отгруженную
продукцию, кроме наличного и безналичного расчетов денежными
средствами.

При этом следует учесть, что в соответствии с частью первой
статьи 4 названного Указа ( 727/98 ) упрощенная система
налогообложения, учета и отчетности для субъектов малого
предпринимательства может применяться наряду с действующей
системой налогообложения, учета и отчетности, предусмотренной
законодательством, по выбору субъекта малого предпринимательства.

В свою очередь Закон Украины "О платежных системах и переводе
денежных средств в Украине" ( 2346-14 ) определяет общие принципы
функционирования платежных систем в Украине, понятие и общий
порядок проведения перевода денежных средств в пределах Украины, а
также устанавливает ответственность субъектов перевода.

Пунктом 4.1 статьи 4 указанного Закона ( 2346-14 )
установлено, что для проведения перевода могут использоваться
денежные средства как в наличной, так и в безналичной форме.

Виды безналичных расчетов определяются законами и принятыми
на их основе нормативно-правовыми актами Национального банка
Украины.

В соответствии с пунктом 1.4 Инструкции о безналичных
расчетах в Украине в национальной валюте, утвержденной
постановлением Правления Национального банка Украины от 21 января
2004 года N 22 ( z0377-04 ), безналичные расчеты - это
перечисление определенной суммы средств со счетов плательщиков на
счета получателей средств, а также перечисление банками по
поручению предприятий и физических лиц средств, внесенных ими
наличными в кассу банка, на счета получателей средств. Эти расчеты
производятся банком на основании расчетных документов на бумажных
носителях или в электронном виде.

Хозяйственный кодекс Украины ( 436-15 ) (далее - Кодекс)
устанавливает в соответствии с Конституцией Украины ( 254к/96-ВР )
правовые основы хозяйственной деятельности (хозяйствования),
базирующейся на разнообразии субъектов хозяйствования разных форм
собственности.

Частью первой статьи 21 Кодекса определено, что вексель - это
ценная бумага, удостоверяющая безусловное денежное обязательство
векселедателя уплатить после наступления срока ( 436-15 )
определенную сумму денег собственнику векселя (векселедержателю).

При этом частью 3 статьи 341 указанного Кодекса установлено,
что безналичные расчеты могут осуществляться в форме платежных
поручений, платежных требований, требований-поручений ( 436-15 ),
векселей, чеков, банковских платежных карточек и других дебетовых
и кредитовых платежных инструментов, применяемых в международной
банковской практике.

Заместитель Министра Л.Ефименко

Текст документа взято з сайта ВРУ
Esse

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Stonehenge » 28 травня 2011, 11:14

ПЛЕНУМ ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
08.06.2007 N 5
Про деякі питання практики розгляду спорів, пов'язаних з обігом векселів

...

29. У випадках, коли правочином передбачено, що одна сторона передає товари, виконує роботи чи надає послуги, а інша з метою розрахунку видає (передає) або акцептує вексель на узгоджених сторонами умовах, зобов'язання з оплати цих товарів, робіт чи послуг вважаються виконаними при виконанні таких дій із векселем.
Якщо одна сторона передала товари, виконала роботи або надала послуги, а інша сторона не видала (не передала) чи не акцептувала вексель на узгоджених ними умовах, сторона, яка виконала зобов'язання за правочином, має право звернутися з вимогою про оплату.
У разі якщо після видачі (передачі) чи акцепту векселя з'ясується, що внаслідок невиконання або неналежного виконання стороною зобов'язання з передачі товарів, виконання робіт чи надання послуг у неї не було права вимоги за договором, інша сторона, яка видала (передала) чи акцептувала вексель, має право звернутися з позовом про його повернення як безпідставно набутого майна (ст. 1212 ЦК ( 435-15 ).
За змістом ст. 198 ЦК ( 435-15 ) суд має право задовольнити вимогу про стягнення оплати за товари, роботи чи послуги в грошовій формі, якщо дійде висновку, що зустрічні зобов'язання за виданим чи переданим у рахунок оплати за договором векселем не виконано (зокрема, якщо він має дефект форми).

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Esse » 28 травня 2011, 11:36

СУДОВА ПАЛАТА У ГОСПОДАРСЬКИХ СПРАВАХ
ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

18.02.2002

Вексель є цінним папером, який засвідчує безумовне грошове
зобов'язання векселедавця сплатити після настання строку
визначену суму грошей власнику векселя (векселедержателю)

лист Мінюста №13-35-1308 від 15.10.98
Щодо визнання вексельних операцій бартерними
или стоп,єто не то
Esse

Номер повідомлення:#28

Повідомлення bukva I » 28 травня 2011, 11:49

Ессе дякую за викладену инфу....так так так....поаналізуємо... *SCRATCH*

Так питання дійсно цікаве....

[quote]При этом частью 3 статьи 341 указанного Кодекса установлено,
что безналичные расчеты могут осуществляться в форме платежных
поручений, платежных требований, требований-поручений ( 436-15 ),
векселей, чеков, банковских платежных карточек и других дебетовых
и кредитовых платежных инструментов, применяемых в международной
банковской практике.[
/quote]

Ось воно памятаю....наші фин диреки...аргументували...таку тезу...

Але я з Вами згодна, що існування таких договорів в природі...не означає 100% вірність їх створення.....

Тому дедалі цікаво стає.... :think:
Востаннє редагувалось bukva I в 28 травня 2011, 12:06, всього редагувалось 3 разів.
bukva I

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Esse » 28 травня 2011, 11:55

bukva I,та нема за що))))зараз сама втягнулась і колупаюсь в бамажках)))щоб відновити свою логіку)))
хоча вона проста:вексель- це не грошова сумма....виходить, що за договором купівлі-продажу покупець зобовязаний сплатити саме гроші,а не видати цінний папер....тобто нове грошове зобовязання...якось так...зараз пориюсь в податковому ще...
Esse

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Stonehenge » 28 травня 2011, 12:05

Esse написав:bukva I,та нема за що))))зараз сама втягнулась і колупаюсь в бамажках)))щоб відновити свою логіку)))
хоча вона проста:вексель- це не грошова сумма....виходить, що за договором купівлі-продажу покупець зобовязаний сплатити саме гроші,а не видати цінний папер....тобто нове грошове зобовязання...якось так...зараз пориюсь в податковому ще...

противоречия не вижу - обычная новация.
Да, покупатель должен уплатить деньги.
По взаимному согласию (ст. 604 ЦК) стороны прекратили это обязательство в связи с эмиссией векселя. Возникло обязательство по векселю.

Иосиф Бродский
Stonehenge

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів