Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2010

Номер повідомлення:#121

Повідомлення umka » 07 грудня 2010, 18:20

[B]Mirabelka[/B] у ВСЕМ ПОВЕЗЁТ!!! с єкзамена вопрос звучит так:[B][B]790.Нотаріус вчиненяє акт про морський протест згідно поданої заяви капітана та наданого:[/B][/B]а) суднового журналу , копія виписки з суднового журналу засвідченої капітаном та заяв двох опитаних свідків, для того щоб в майбутньому пред’явити майнові вимоги до судновласника.В) суднового журналу та копія виписки з суднового журналу засвідчена капітаном. (п. 304, п. 305 ІнстрПВНД)вот я и пітаюсь узнать - КАКОЙ ЖЕ ВАРИАНТ (Б)... просто сопоставив вопросы можно ориентироваться где нас попытаются [qoute]подловить[qoute] ...
umka

Повідомлення: 109
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#122

Повідомлення Пчелка Нуся » 07 грудня 2010, 18:36

[B]cendis[/B], саме таке вирішення задачи було і в мене. Воно є правильним. Щодо питань, я теж відповіла саме так як і Ви. Правильно чи ні - я не знаю, бо у мене 47 баллів і я знаю лише про одну помилку - я неправильно відповіла на просте питання щодо правоздатності юридичної особи. Інші дві помилки для мене загадка. Можливо десь не дочитала НЕ чи АБО.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#123

Повідомлення vishenka » 07 грудня 2010, 19:43

Усім привіт, спробую і я підключитись. Перш за все хочу привітати ПЕРЕМОЖЦІВ !!! Теж дуже радію за вас! У серпні 2008 року помер громадянин П. На день його смерті залишилось майно, що складається з автомашини, земельної ділянки та #189 частини квартири. Спадкоємцями до майна померлого є четверо осіб: двоє синів, дочка та дружина. Ним було складено у 2005 році заповіт на двох синів, а у 2008 році складено новий заповіт тільки на одну дочку.Заповіт 2008 року був визнаний судом недійсним.Майно являється спільною сумісною власністю подружжя.Яке свідоцтво буде видано нотаріусом? Хто буде спадкувати і в яких частинах?Майно визначено як спильна сумісна власнисть подружжя, тому визначаємо долю дружини- вона будє складатися із: 1/ 2 машини, #189 земельної дилянки та #188 квартири. Оскільки рік дружини та доньни невидомо і ми не можемо іх ураховувать як спадкоємців, що мають право на обовязкову частку, тому майно померлого гр. П успадкуть 2 сина по заповіту в рівних частках кожен:#189 машини- по #188 кожен#189 земельної дилянки- по #188 кожен#188 квартири- по 1/8 кожен Щодо цієї задачі, вважаю, що спадкування буде здійснюватись по закону, оскільки відповідно до ч.4 ст.1254 ЦКУ -якщо новий заповіт,складений заповідачем, був визнаний недійсним,чинність попереднього заповіту не відновлюється, крім випадків,встановлених ст.ст.225 і 231ЦКУ
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.

Номер повідомлення:#124

Повідомлення vishenka » 07 грудня 2010, 19:45

на пост. № 122 -Пчелка Нуся, про яку саме задачу ви говорите?
vishenka

Номер повідомлення:#125

Повідомлення vishenka » 07 грудня 2010, 19:49

на пост.№ 99, то спадкувати буде лише гр.Е (п[qoute]ята черга) ?????
vishenka

Номер повідомлення:#126

Повідомлення vishenka » 07 грудня 2010, 19:52

а,там ще тітка була, щось я заплуталась з тією задачею. Допоможіть
vishenka

Номер повідомлення:#127

Повідомлення Пчелка Нуся » 07 грудня 2010, 19:54

vishenka, на Ваш № 124 - це я про мою задачу з іспиту, яку викладувала в п.№ 85. Задача ,по-перше, ну дуже легка и , по-друге, навіть, приблизно підходящої відповіді, щоб можна було заплутати, окрім єдиної правильної не було.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#128

Повідомлення vishenka » 07 грудня 2010, 19:59

на пост.№ 101 - Громадянин С. помер 20 листопада 2003 року, а в 2002 році від його імені було складено заповіт на все майно на користь жінки С., з якою перебував у фактичних шлюбних відносинах 4 роки. Також на ім’я матері, якій 75 років, в 2000 році було складено заповідальне розпорядження на грошові внески у банківській установі. В грудні 2003 С. подала заяву на прийняття спадщини. В січні 2004 року мати подала заяву на прийняття спадщини.мати отримає свід.про право на спадщ на грошові внески за заповідальним розпорядж.спадкування буде здійснюватись по старому ЦК - мати- 2/3 за закон обов[qoute]язк.частка, жінка С. - 1/3 за заповітом.Чи я помиляюсь?
vishenka

Номер повідомлення:#129

Повідомлення Valeeri » 07 грудня 2010, 20:02

vishenka, согласна с Вашим решением задачи на пост 128!
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#130

Повідомлення vishenka » 07 грудня 2010, 20:03

Дякую,Пчелка Нуся. То по вашій задачі успадковує все майно племінник за заповітом? Чи я щось пропустила?
vishenka

Номер повідомлення:#131

Повідомлення cendis » 07 грудня 2010, 21:47

[B]IrCh[/B]я змінила рішення задачі.Спадкувати по закону будуть:1. Ц . - є спадкоємцем 1 черги, тому що ст 1224 ЦК, говорить, що гр. З після Ц. спадкувати не може, а гр. Ц. після гр З виходить може2. ненароджена дитина - спадкоємець 1 черги якщо народиться жива.!!!!! ст 1222, 1261Ті, хто належать до черг відносно померлого, але не мають права на майно -Тітка – 3 чергаЕ. – утриманець. 5 черга У. – 5 чергаТі, хто взагалі не мають права на спадок (чужі)Р. – не є спадкоємцем, бо приживав лише до квітня.Л. – мати ненародженої дитини - не є спадкоємцем,Щ – зведений брат не є спадкоємцем Ж - не є спадкоємцем, бо колишня дружина. І. – не є спадкоємцем бо мачуха.
cendis

Номер повідомлення:#132

Повідомлення cendis » 07 грудня 2010, 21:48

[B]tori[/B]те що ви просили http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_2?id=pf3516=7304skl=7 ЗАКОН УКРАЇНИПро внесення змін до Закону України “Про нотаріат” ___________________________Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:1. Внести до Закону України “Про нотаріат” (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 39, ст. 383 2009 р., № 13, ст. 161) такі зміни:1) статтю 10 викласти в такій редакції:“Стаття 10. Вища кваліфікаційна комісія нотаріату та порядок її роботиДля визначення рівня професійної підготовленості осіб, які мають намір займатися нотаріальною діяльністю, розгляду подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю при Міністерстві юстиції України утворюється Вища кваліфікаційна комісія нотаріату.Строк повноважень Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату становить три роки починаючи з дня видання наказу про затвердження її персонального складу.Після проходження стажування особи, які мають намір скласти кваліфікаційний іспит на право на зайняття нотаріальною діяльністю, допускаються Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату до такого складення на підставі подання Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.Порядок внесення подання про допущення до складення кваліфікаційного іспиту та проведення такого іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату встановлюється Міністерством юстиції України.На підставі позитивних результатів складеного кваліфікаційного іспиту Міністерство юстиції України приймає рішення про видачу свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.Особи, які не склали кваліфікаційний іспит, допускаються до його повторного складення не раніше ніж через рік за поданням Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі. Особи, які не склали повторний кваліфікаційний іспит, можуть бути допущені до його складення після проходження стажування протягом одного року в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса на умовах, передбачених цим Законом.Особа, приватна нотаріальна діяльність якої протягом трьох років після отримання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю не зареєстрована і яка не працювала нотаріусом, консультантом державної нотаріальної контори чи помічником (консультантом) приватного нотаріуса, не була посадовою особою, що здійснює керівництво та контроль за діяльністю нотаріату, до подання заяви про реєстрацію нотаріальної діяльності повинна підтвердити свою кваліфікацію шляхом складення кваліфікаційного іспиту в порядку, встановленому Міністерством юстиції України.Розгляд питання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю здійснюється Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату за поданням Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.За результатами розгляду Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю Міністерство юстиції України приймає відповідне рішення.Внесення Головним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головними управліннями юстиції в областях, містах Києві та Севастополі подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю та їх розгляд Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату здійснюється в порядку, встановленому Міністерством юстиції України.Рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату може бути оскаржено до суду в місячний строк з дня вручення його копії заінтересованій особі.Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату затверджується Кабінетом Міністрів України.”2) частину першу статті 11 після слова “рішення” доповнити словом “Вищої”3) пункт 2 частини першої статті 12 викласти у такій редакції:“2) за рішенням Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату, прийнятим на підставі подання Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, у випадках:”.2. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2011 року.Голова Верховної Ради України
cendis

Номер повідомлення:#133

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 21:57

на [B]пост 131[/B] відносно не народженої дитини я з Вами не згодна, тому що тут ще буде потрібно встановлювати в судовому порядку факт батьківства, якщо спадкодавець не прибував з матерію цієї дитини в законному шлюбі. Тому що діти після матері спадкують завжди а після батька - лише у випадках, коли батьківство підтверджене документом, встановленому законом порядку. Тобто перший варіант вирішення задачі на мій погляд вірний . Тому що спадкують діти після батьків, які позбавлені батьківських прав
IrCh

Номер повідомлення:#134

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 22:21

[B]cendis ДЯКУЮ[/B], а я шукала зміни до Положення та не знайшла)))
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#135

Повідомлення cendis » 07 грудня 2010, 22:22

так виходить, що я інтуїтивно вирішила правильно задачу?я подумаю над вашим рішенням, [B]IrCh[/B].В КОГО Є ДУМКИ НА ПОСТ 99???
cendis

Номер повідомлення:#136

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 22:22

Я в шоці, тепер 100% іспити у Київі, жах(
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#137

Повідомлення vishenka » 08 грудня 2010, 00:13

Пчелка Нуся , як Ви відповіли на це питання?1.Нотаріуси державних нотаріальних архівів:А) видає дублікати документів, що зберігаються в архіві, записьмовою заявою фізичних та юридичних осіб, за дорученням якихабо щодо яких вчинялася нотаріальна діяб) видає дублікати документів, що зберігаються в архіві, записьмовою заявою фізичних та юридичних осіб, за дорученням якихабо щодо яких вчинялася нотаріальна дія видає архівні довідкив) видає архівні довідки
vishenka

Номер повідомлення:#138

Повідомлення Doroty » 08 грудня 2010, 02:44

ВСІХ, ХТО ЗДАВ ІСПИТ, ВІТАЮ З УСПІХОМ ТА ПЕРЕМОГОЮ!!!! УРА-А-А-А-А!!!
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#139

Повідомлення Doroty » 08 грудня 2010, 02:47

Пчелка НусяСтаття 42. Документи, що посвідчують повноваження представників 2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідченанотаріально або посадовою особою організації, в якій довірительпрацює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуваннічи за рішенням суду, або за місцем його проживання. +++++++Знайшла відповідь на Ваше питання в ЦПК.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#140

Повідомлення Valeeri » 08 грудня 2010, 04:17

942. Ким легалізуються документи, видані органами іноземних держав:а) МЮУ та консульськими представництвами,б) тільки МЮУ,в) тільки консульськими представництвами.
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#141

Повідомлення IrCh » 08 грудня 2010, 14:00

на пост 140 в) тільки консульськими представництвами.
IrCh

Номер повідомлення:#142

Повідомлення Kate Rina » 08 грудня 2010, 14:18

Valeeri, на пост 140 відповідь В).
Kate Rina

Номер повідомлення:#143

Повідомлення cendis » 08 грудня 2010, 14:43

[B]kalina[/B],Громадянин С. у 2005 році склав заповіт, яким житловий будинок заповів донці, а двох синів Д. і В. позбавив права на спадкування. У 2007 С. помер. Д. помер раніше заповідача, але в нього залишилось двоє неповнолітніх дитини.Нотаріус видав С. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на будинок та свідоцтва про право на спадщину за законом на автомобіль і гараж. Чи правомірно вчинив нотаріус?Ні, не правомірно.Донці за заповітом будинок. 1/2 гаража і автоВ. позбавлений права на спадщину.Діти Д. мають право на спадщину за законом (право представлення) по 1/4 гаража і авто.ТАКУ ВІДПОВІДЬ ВИ ВИБРАЛИ?Задание шлюбний договорто 2000 грн - це правильне держ мито?
cendis

Номер повідомлення:#144

Повідомлення Солнышко » 08 грудня 2010, 15:19

Добрый день, уважаемые форумчане, люди, благодаря которым становится возможным воплощение мечты, реализация планов и появлется желание [qoute]плыть в этой жизни не только по течению[qoute]. Благодаря форуму я 06.12 сдала экзамен, появилось понимание курса дальнейшей жизни. Спасибо Вам огромное за ту работу, которую каждый из Вас делает обсуждая спорные вопросы, выкладывая свои, а вцелом - спасибо за активную жизненную позицию. Думаю, в большинстве своем, именно на таких людях как вы держится наш мир. Буду очень рада, если мой счастливый билет кому-то поможет. Удачи всем!!!!!!
Солнышко

Номер повідомлення:#145

Повідомлення HEVEN » 08 грудня 2010, 16:34

Доброго дня,форумчани!!!!! Я ось тільки зареєструвалась на форумі , і одразу БУМ!!! як сніг на голову інформація про зміни до ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute], серце від хвилювання [qoute]розривається[qoute]!!!!!!!!! Але будемо боротися до кінця! В мене вспит в кінці квітня.............
HEVEN

Номер повідомлення:#146

Повідомлення Graal » 08 грудня 2010, 17:09

Солнышко, поздравляю Вас!!! Спасибо огромное за билет! Ошибки я думаю Ваши это № 1 и № 34. Ваш тест под № 1 совпадает с № 14. Опікун не має права без дозволу органу опіки та піклування:а/. відмовитися від майнових прав підопічного ст. 71 ЦКб/. купувати дрібні побутові речі на ім’я підопічногов/. укладати договори, які не підлягають нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.А за № 34 Вы и сами знаете почему :)Желаю Вам в дальнейшем всего наилучшего и пусть состояние, которое испытывают люди перед экзаменом никогда не повторится. Пусть будет только такое, как после успешно сданного экзамена! Удачи!!! :)
Graal

Номер повідомлення:#147

Повідомлення ВОЛЯ » 08 грудня 2010, 17:13

На форуме очень интересно как всегда, но боюсь, если буду много писать на форуме, то не успею всё дочитать...Успеваю только заглядывать иногда одним глазком:(отстала от жизни и выставила вопросы в предыдущей теме))))Признаюсь:) - зашла спросить всеобщее мнение на некоторые тесты:[B]1137. В течении скольки дней проставляеться апостиль на документах ? А) не помню варианты, но правильный 5 дней для физ. лиц и 7 дней - для юр. лиц.)[/B][B]1094. Ким затверджується мережа і штати державних нотаріальних архівів:А) Міністерством юстиції Україниб) Головним управлінням юстиції Іспит?????????????????в) Головним управлінням юстиції за погодженням з органами виконавчої влади.ЗУ Про нотаріат[/B]Стаття 23. Державні нотаріальні архіви Мережа і штати державних нотаріальних архівів затверджуються в порядку, передбаченому для державних нотаріальних контор.Стаття 17. Організація роботи державних нотаріальних контор Державні нотаріальні контори створюються і ліквідуються Міністерством юстиції України. Штати державних нотаріальних контор затверджуються Головним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головними управліннями юстиції в областях, містах Києві та Севастополі в межах встановленої для державних нотаріальних контор штатної чисельності і фонду заробітної плати.Редакція ЗУ Про нотаріат до 01.10.2008Стаття 17. Організація роботи державних нотаріальних контор Державні нотаріальні контори відкриваються і ліквідуються Міністерством юстиції України. Штати державних нотаріальних контор затверджуються управліннями юстиції Ради Міністрів Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій в межах встановленої для державних нотаріальних контор штатної чисельності і фонду заробітної плати.[B]1108. Державні нотаріальні архіви утворюються:а) управліннями юстиції обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністраційв) Міністерством юстиції України КЛЮЧ С ФОРУМУ БІЛЕТ п.3 Полож. б) Міністерством юстиції України за погодженням з Головним архівним управлінням при Кабінеті Міністрів України.[/B]3. Архів створюється і ліквідується Міністерством юстиції України. (Наказ|Положення, Мінюст, від 18.05.2009, № 870/5 [qoute]Про затвердження Положення про державний нотаріальний архів[qoute])
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#148

Повідомлення Graal » 08 грудня 2010, 17:23

HEVEN, мне бы очень хотелось на Ваше сердце пролить оживительный бальзам... На сколько я знаю, на ВКК планируется субъективный подход к сдающим, а именно, если до успешного результата не будет хватать 1-2 бала или задача не правильно будет решена, члены комиссии могут его пригласить и задать дополнительные вопросы (По крайней мере так рассказывала Е.И.Чижмарь и на курсах [qoute]Молодого нотариуса[qoute] и на семинарах). Не думаю, что у них в планах будет совсем уж завалить сдающего. Цель у Вас правильная! А до апреля еще далеко, так что принимайте эстафету, а я постараюсь успешно сдать экзамен :)
Graal

Номер повідомлення:#149

Повідомлення Graal » 08 грудня 2010, 17:28

ВОЛЯ, в тесті [qoute]Ким затверджується мережа і штати державних нотаріальних архівів[qoute] на іспиті не буде як варіанту відповіді Головні управління юстиції, там буде відповідь, яка найбільш усього підходиь і це _ Міністерство юстиції.На тест№ 1108 - і нотаріальні контори, і державний архів утворюються [B]Мінюстом.[/B]
Graal

Номер повідомлення:#150

Повідомлення Graal » 08 грудня 2010, 17:31

Так много успешно сдали экзамен, пожалуйста, сбросьте еще свои билеты и задачи, ну и задание тоже :)
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів