Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2011

Номер повідомлення:#151

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 17:37

[B]vishenka[/B] Я недавно був в управлінні - то мені сказали, що комісія при спірному тесті розбирають його і деколи зараховували правильну відповідь не по ключах, а по логіці і Закону. Тому надіюсь на це, хоча потрібно запам'ятовувати і ПРАВИЛЬНУ і КЛЮЧ )))
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Kosenko » 06 лютого 2011, 17:41

Якщо про бажання Корнілова, то він виходить хотів ЛИШЕ сестрі лишити майно. А мова йде про обов[qoute]язкову частку!!!! Син же як інвалід отримує, то чому онуки як неповнолітні НІ????
Kosenko

Номер повідомлення:#153

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 17:42

234. Податок з доходу приватного нотаріуса складає:а) 32% від доходу[U]б) 15 % від доходу[/U] то було по Закону, а як тепер по Податковому Кодексі?в) 13% від доходу.
KikoTER

Номер повідомлення:#154

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 17:43

[B]7799[/B] тому що він його СИН, а вони ВНУКИ!
KikoTER

Номер повідомлення:#155

Повідомлення Kosenko » 06 лютого 2011, 17:44

На мою думку онуки з сином (своїм дядьком) в рівних правах!!! Так каже ЗАКОН!
Kosenko

Номер повідомлення:#156

Повідомлення vishenka » 06 лютого 2011, 17:45

7799, немає значення, що діти неповнолітні(чи повнолітні), вони на підставі ст.1266 ЦКУ спадкують ЛИШЕ ту частку спадщини, ЯКА НАЛЕЖАЛА Б ЗА ЗАКОНОМ їхнім матері, батькові..., якби вони були живими на час відкриття спадщини. І ніякі інші статті тут не діють, справа не вдітях, а лише в тій частці, ЯКА НАЛЕЖАЛА Б ЗА ЗАКОНОМ їхнім матері!!! А оскільки батько позбавив заповітом її права на спадкування(у неї нема частки), тому дітям нема що спадкувати.Ну , це так, простими словами розписала.
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#157

Повідомлення vishenka » 06 лютого 2011, 17:47

пост.153, так само - 167.1. Ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо доходів, одержаних (крім випадків, визначених у пунктах 167.2-167.4 цієї статті), у тому числі, але не виключно у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються (надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри. У разі якщо загальна сума отриманих платником податку у звітному податковому місяці доходів, зазначених у абзаці першому цього пункту, перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, ставка податку становить 17 відсотків суми перевищення з урахуванням податку, сплаченого за ставкою, визначеною в абзаці першому цього пункту. Онуки тут поза межами))))))говоримо лише про дітей, не мутіть себе)))))
vishenka

Номер повідомлення:#158

Повідомлення Kosenko » 06 лютого 2011, 17:47

234.Податок з доходу приватного нотаріуса складаєб) 15 % від доходу ст 167.1 ПК, якщо дохід не перевищує 10 мін. зарплат, то 15%, а якщо перевищує, то 17 з перевищення
Kosenko

Номер повідомлення:#159

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 17:49

[B]7799[/B] Закон так не каже )))) Це Ви його так трактуєте!
KikoTER

Номер повідомлення:#160

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 17:53

[B]7799, vishenka[/B] Дякую за тест. Тепер ще такий:300. При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду):а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договоруб) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається п.54 Інструкціїв) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в. ст. 747 ЦК, п. 54, 83 Інстр.
KikoTER

Номер повідомлення:#161

Повідомлення Kosenko » 06 лютого 2011, 17:57

Щодо онуків не переконливо =(( нотріус у якого проходжу стажуваняя (має 15 ророків стажу), теж каже, що онуки спадкують об.час. Треба мабуть ще світил у практиці пошукати =))
Kosenko

Номер повідомлення:#162

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 17:58

[B]7799[/B] я у вівторок свої нотарів попитаю (держнотконтора) )
KikoTER

Номер повідомлення:#163

Повідомлення vishenka » 06 лютого 2011, 17:58

пит.300 - моя відповідь Б)п.54 Інструкції, а там побачимо, це також досить спірне питання
vishenka

Номер повідомлення:#164

Повідомлення vishenka » 06 лютого 2011, 18:00

Ну як можуть онуки спадкувати обов[qoute]язкову частку ЗА ПРАВОМ ПРЕДСТАВЛЕННЯ, як її НЕМА!!!!нотаріуси теж можуть помилятись. Ну, але це моя думка
vishenka

Номер повідомлення:#165

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 18:07

[B]vishenka[/B] я спірні питання і виставляю, щоб дійти до спільної (правильної) думки )))
KikoTER

Номер повідомлення:#166

Повідомлення Kosenko » 06 лютого 2011, 18:11

Добре =)) а то зачепило воно мене =(на пит 300 - теж Б) це з практики.А ще допоможіть будь ласочка з таким!!!!!!!! Спадкове майно: є вклад в фін установі на який нараховувалась пенсія і будинок (право власності: свідоцтво про спадщину). Є заповіт на доньку. Є ще дружина пенсійного віку, яка відмовляється від обов. частки на користь сина, але просить видати свідоцтво на 1/2 вкладу і на 1/2 будинку.Визначити коло спадкоємців.Ну, з будинком все ясно- особиста власність, тому пролітає =), з вкладом???? там же пенія нокопичувалась
Kosenko

Номер повідомлення:#167

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 18:13

При посвідченні договорів довічного утримання (догляду) ... міни частини майна або відчуження частини майна, [B]виділеної за згодою співвласників чи за рішенням суду[/B], а також у разі продажу частини майна з публічних торгів (аукціону) правила цього пункту не застосовуються.[B]vishenka[/B] як бути щодо цього?
KikoTER

Номер повідомлення:#168

Повідомлення Graal » 06 лютого 2011, 18:38

Прочитав роз[qoute]яснення МЮУ, моя відповідь на нижчерозміщений тест А, раніше я вважала за правильною В. Тепер не знаю :( Договір пожертви нерухомого майна є укладений (набуває чинності) з моменту:а) прийняття пожертви та нотаріального посвідченняб) нотаріального посвідченняв) прийняття пожертви. Роз[qoute]яснення МЮУ [qoute]Набуття права власності на нерухоме майно із правочинів[qoute]: [QUOTE]Враховуючи наведене та аналізуючи положення статей 657 (договір купівлі-продажу), 715 (договір міни), 719, 722 (договір дарування), 729 (договір пожертви), 732 (договір ренти), 748 (договір довічного утримання) Цивільного кодексу України право власності на нерухоме майно за договорами дарування та пожертви виникає у набувача [B]з моменту нотаріального посвідчення цих договорів та отримання дарунка чи пожертви.[/B] Право власності на нерухоме майно за договорами купівлі-продажу, міни, ренти та довічного утримання виникає у набувача з моменту нотаріального посвідчення та державної реєстрації цих договорів. При цьому не слід забувати, як вже вище зазначалось, про необхідність державної реєстрації права власності на нерухому річ (за винятком земельної ділянки) в бюро технічної інвентаризації.[/QUOTE]
Graal

Номер повідомлення:#169

Повідомлення KikoTER » 06 лютого 2011, 18:54

[B]Graal[/B] то що ж має вищу юридичну силу: Кодекс чи роз'яснення МЮ? ))))
KikoTER

Номер повідомлення:#170

Повідомлення Graal » 06 лютого 2011, 20:00

Що значить [qoute]що має вищу юридичну силу?[qoute]. Законом (а саме ЦКУ) встановлено, що форма договору дарування=пожертви нерухомого майна нотаріальна. Якщо не нотаріальна, то ст. 219 ЦКУ - нікчемний правочин. У п.2 ст. 729 ЦК нічого не сказано про нерухоме майно. Пожертвою можуть буди і гроші - в цьому випадку згодна, що [qoute]з моменту прийняття пожертви[qoute]. А що стосується нерухомого, то сподіваюсь що можливо тест був викладений трошки не в такій редакції. Мені зустрічалась ще така відповідь відносно нотаріального посвідченні: прийняття пожертви та нотаріального посвідчення передачі. Якщо в такій редакції, то відповідь В, а якщо як в пості 168 - вважаю, що правильною буде відповідь А.Хто ще як думає?
Graal

Номер повідомлення:#171

Повідомлення Berizka » 06 лютого 2011, 20:21

Doroty, а гарна у Вас ідея з вирішенням тестів! Я також так зроблю. Я ще розкидала всі наші тести по темах: спадщина, заповіти, договори, нот. процес і т.д. Так всі тести в одній темі, а не розкидані і не треба кожного разу різну нормативку шукати, при цьому номери залишила як в головному варіанті.
Berizka

Номер повідомлення:#172

Повідомлення Kate Rina » 06 лютого 2011, 21:16

Berizka, можна скористатися Вашою добротою?! Якщо можна, скиньте будь-ласка тести, які Ви погрупували в окремі розділи. Я теж збиралась так зробити, але все не хватало часу. Дякую! rov29@ukr.net
Kate Rina

Номер повідомлення:#173

Повідомлення Berizka » 06 лютого 2011, 22:15

Kate Rina, ловите!
Berizka

Номер повідомлення:#174

Повідомлення vishenka » 06 лютого 2011, 22:20

Berizka, і мені , будь ласка, - beautynatalia1@rambler.ru
vishenka

Номер повідомлення:#175

Повідомлення Berizka » 06 лютого 2011, 22:42

vishenka, ловите!
Berizka

Номер повідомлення:#176

Повідомлення Kate Rina » 06 лютого 2011, 22:47

Berizka, большое - пребольшое спасибо!
Kate Rina

Номер повідомлення:#177

Повідомлення Berizka » 06 лютого 2011, 22:52

Будь ласочка!
Berizka

Номер повідомлення:#178

Повідомлення vishenka » 06 лютого 2011, 22:55

Щиро дякую, отримала! ))))
vishenka

Номер повідомлення:#179

Повідомлення bukva I » 06 лютого 2011, 23:53

Усім добрий вечір! Ось у мене накопичилися сумніви щодо таких питань, які є думки і вас шановні студенти :):158. Якщо у складі спадщини є майно, що потребує утримання, догляду, учинення інших фактичних юридичних дій для підтримання його в належному стані, у разі відсутності спадкоємців або виконавця заповіту, нотаріус: а) за окремим описом передає це майно охоронцюб) укладає договір на управління спадщиною [U]тільки [/U]на підставі заяви представника територіальної громади після пред’явлення свідоцтва про смертьв) укладає договір на управління спадщиною на підставі заяви [U]будь-якої [/U]заінтересованої особи після пред’явлення свідоцтва про смерт.[B]У мене ці слова викликають сумнів під час відповіді, бо відповідно до Іструкці: укладає договір на управління спадщиною на підставі заяви заінтересованої особи ([U]наприклад[/U] територіальної громади) [/B]163. Засвідчуючи справжність підпису однієї особи на двох примірниках одного документа:а) нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію і на кожному примірнику проставляє один і той же номер[U]якщо це два примірника статута або банківських карток[/U] - цк так питання у мене в підручникуб) нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два різних номерав) нотаріус вчиняє дві нот. дії і на кожному примірнику проставляє два однакових номера через кому.Я відповідаю А) 171.Обов’язковій реєстрації у Єдиному реєстрі довіреностей підлягає довіреністьа) на представництво інтересів в судах, посвідчена посадовою особою виконкому сільської, сел. Радиб) на одержання пенсії, посвідчена нотаріусом в) на розпорядження майном, посвідчена нотаріусом Російської Федерації.відповідь б) і плюс моє розумення, [U]тобто якщо посадова особа видає довіреність на ведення справ у суді, то реєстраці її ЄРД не потрібна так? [/U]
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#180

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 00:02

Потім задач одна яку я зовсім не розумію, а інша я не згодна с ключамиЗадача 37. Спадкодавець згідно заповіту залишив усе своє майно дочці. Після його смерті залишились дружина пенсійного віку та два сини, один з яких інвалід. Дружина в заяві про видачу свідоцтва про право на спадщину зазначила, що їх з чоловіком майно належало їм на пра%і спільної сумісної власності.Хто і яку частку від спадщини отримає?Якщо майно належало їм на праві спільної сумісної власності, то дружині вже належить 1/2ч.,буде видане свідоцтво про право власності.1/8 - обов'язкова частка дружині1/8 - обов'язкова частка сину інвалідуз дочці по заповіту.Оскільки майно чоловіка належало йому на праві спільної сумісної власності з дружиною, а відповідно до ЦК, частки в спільному сумісному майні с рівними, то до спадкового майна буде відноситись 3 частки від всього майна. До кола спадкоємців війдуть: дочка - спадкоємиця за заповітом, дружина - мас право на обов'язкову частку в майні, син інвалід -має право на обов'язкову частку в майні. Для того щоб визанчити обов'язкову частку дружини і сина-інваліда, нотаріусу потрібно визначити коло спадкоємців за законом, а це дочка, дружина, син-інвалід і син. Тобто за законом син інвлід і дружина мали б право на 1/8 частки від всього спадкового майна, оскільки відповідно до ЦК право на обов'язкову частку в майні складає половину від того, що було б успадкованого за законом, то частка сина-інваліда і дружини єклада по [B]1/16, ві[/B]д спадкового майна. А дочці залишиться все інше майно за виключенням обов'язкових часток дружини і сина-інвалід, а це складає [B]5-(1/16*2)=3/8.[/B]Звідки ці цифри ????, як вони нарахувалися????Задача 41. До держнотконтори звернулися спадкоємці гр.М.: син із заявою про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину на квартиру дружина із заявою про відмову від належної їй частки спадкового майна на користь сина спадкодавця. Протягом шестимісячного строку дружина звернулась знову з вимогою скасувати свою заяву, враховуючи, що їй не було відомо про наявність іншого спадкового майна.Дії нотаріуса. Яким чином будуть видаватис^відоцтва про право на спадщину?[B]Ключ говорить що НОТАРІУС зобовязаний прийняти заяву про скасуваня, алежжжжжж, відповідно до коментарів дуже гарного ЦКУ за редакцією Марченко та Спасібо Фатеєвої, ст 1274, говорять про те що, заяву з умовою відкликати не можна, аля можна видкликати тільки безумовну, тобто заяву без вказання особи, на користь якої особа відмовляється......[/B]
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів