Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2011

Номер повідомлення:#211

Повідомлення Mahadjan » 07 лютого 2011, 13:11

[B]bukva I[/B], я прикрепила Постанову
Mahadjan

Номер повідомлення:#212

Повідомлення Kate Rina » 07 лютого 2011, 13:24

"Доброе утро! Есть задача, которую я в форуме не встречала, а она попалась на экзамене моему знакомому.Задача. (не дослівно)Квартира в Києві. Належить на праві спільної часткової власності подружжю + їхній неповнолітній дитині. Хочуть продати. Є дозвіл органу опіки і піклування на відчудження та одночасне дарування дитині 1/3 дома його бабусі у м. Бориспіль. Дії нотаріуса?1) оформляє к/п – а договір дарування відправляє до Бориспіля2) Відмоляє, так як дозвіл повинен бути окремий на кожний із правочинів3) Відмовляє, так як дозвіл не повинен містити будь-яких умов4) посвідчує договори і направляє інформацію до органів опіки і піклування5) Хоча всі документи подані відповідають нормам чинного законодавства, однак відмовляє, так як будинок належить бабусі, ……В кого які думки? Правильну відповідь викладу пізніше."
Kate Rina

Номер повідомлення:#213

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 13:35

Mahadjan спасибо!
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#214

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 13:46

1.Відповідно до порядку видачі дозвілу органу ООП, однією з важливих умов є забезпечення дитини іншою квартирою, причому зменьшення площі і погіршення умов проживання не допускається......, або необходно довести що у дитини є інша не гірша площа.Томуна мій погляд:- спочатку договір дарування укладається- потім СПЕЦІАЛЬНИЙ (окремий) дозвіл ООП....
bukva I

Номер повідомлення:#215

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 14:01

То тогож на дарування дозвіл ООП не потрібен
bukva I

Номер повідомлення:#216

Повідомлення Kate Rina » 07 лютого 2011, 14:21

bukva I, що Ви маєте на увазі (СПЕЦІАЛЬНИЙ (окремий) дозвіл ООП....)?
Kate Rina

Номер повідомлення:#217

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 14:36

вибачте за не корректність, мабуть я Вас в вела в оману трохи цим СПЕЦІАЛЬНИЙ, це так ООП називають, свої дозволи де чітко зазначений предмет дозволу: квартира, номер її, тех паспорт, т.д., що унеможливлює тлумачення дозвілу на інший схожий предмет....... Мені доводилося з ООП співпрацювати на одній угоді, я їх там трохи помучила....анологія з довіренностями на к-п, де зазначений чітко предмет к-п......У мене питання до тесту: 402. Який із наведених правочинів щодо нерухомого майна не підлягає обов’язковій держреєстрації:а) договір дарування б) договір оренди на строк більше 3 роківв) договір управління на строк більше 3 років.ключ пише а)Я ж вірну розумію, це мова йде про держ реєстрацію прав?
bukva I

Номер повідомлення:#218

Повідомлення Пчелка Нуся » 07 лютого 2011, 14:53

Щодо задачі:Квартира в Києві. Належить на праві спільної часткової власності подружжю + їхній неповнолітній дитині. Хочуть продати. Є дозвіл органу опіки і піклування на відчудження та одночасне дарування дитині 1/3 дома його бабусі у м. Бориспіль. Дії нотаріуса?На посвідчення договору дарувавння на імя дитини потрібен дозвол ООП. В даному випадку у нас два договора, тому і дозволів повинно бути два. Тому вважаю, що правильна відповідь :2) Відмоляє, так як дозвіл повинен бути окремий на кожний із правочинів
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#219

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 15:25

402. Який із наведених правочинів щодо нерухомого майна не підлягає обов’язковій держреєстрації:а) договір дарування б) договір оренди на строк більше 3 роківв) договір управління на строк більше 3 років.ключ пише а)Я ж вірну розумію, це мова йде про держ реєстрацію прав? І ще хто як відповів на це?407. До нотаріально посвідчених заповітів прирівнюються:а)заповіти посвідчені посадовими особами органів місцевого самоврядуванняб)заповіти посвідчені консульскими установами Українив)заповіти осіб, які взяті під варту, посвідчені начальником слідчого ізолятора.
bukva I

Номер повідомлення:#220

Повідомлення Андрій » 07 лютого 2011, 15:31

Доброго дня всім. На пост 212 відповідь 4. Тільки сумніви щодо [qoute]направляє інформацію до органів опіки і піклування[qoute], бо зазвичай органи опіки та піклування пишуть в своїх дозволах, що нотаріус має повідомити їх про укладення відповідного правочину, але ст. 8 не дає нам цього права і на практиці нотаріуси не повідомляють. Умови задачі не зовсім ясні, але якщо виходити з того, що дитина співвласник та відповідно зареєстрована в місті Києві, обидва правочини можна і потрібно укладати одночасно в місті Києві, і дозвіл органів опіки та піклування має буде один, а не окремо на кожен правочин. І взагалі інші варіанти окрім 4 якісь бредові.
Андрій

Номер повідомлення:#221

Повідомлення KikoTER » 07 лютого 2011, 15:52

[B]bukva I[/B] Привіт. Ось що є у мене: (нормативка)402. Який із наведених правочинів щодо нерухомого майна не підлягає обов’язковій держреєстрації:а) договір дарування п. 5 Тимч. Порядку ДРП від 26.05.2004 року, Пост КМУ №671407. До нотаріально посвідчених заповітів прирівнюються:в) заповіти осіб, які взяті під варту (тримаються у слідчих ізоляторах) посвідчені начальниками слідчих ізоляторів. Ст. 40 ЗУ про НОТ із змінами.
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#222

Повідомлення KikoTER » 07 лютого 2011, 16:03

На рахунок задачі - вона попадалась на екзамені форумчанину Snep і правильна відповідь 4)
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#223

Повідомлення Kate Rina » 07 лютого 2011, 16:24

KikoTER, так саме steps вона й попалась на іспиті. Вірна відповідь - 4. Але, лякає те, що на іспиті трапляються задачі, які ми не обговорювали...
Kate Rina

Номер повідомлення:#224

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 16:26

KikoTER , див тимчасове положення п. 5 це щось там про безхазайну річ на сьогоднідалі дивлюсь Додаток 2 до тимчас полож перелік правоустанов доків, на підставі яких провидиться держ реєстрація п.1. Договори.......зокрема договори к-п, міни, дарування.......Тож я і питаю це йде мова про держ реєстрацію прав?Щодо нот посвідченних заповітів приривнюються: а)заповіти посвідчені посадовими особами органів місцевого самоврядування ст.37 п.2б)заповіти посвідчені консульскими установами України ст.38 п.1в)заповіти осіб, які взяті під варту, посвідчені начальником слідчого ізолятора ст.40 п.6у всіх осіб є повноваження щодо посвідчення заповітів.....тому не розумію про що йде мова????
bukva I

Номер повідомлення:#225

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 16:36

Kate Rina на форуме были ввыставлены задачи вот один прикрепленный файл и сечас найду еще один
bukva I

Номер повідомлення:#226

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 16:37

ииии
bukva I

Номер повідомлення:#227

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 16:41

Они разные, может где ваша затисалась...., обрабатывать думаю нужно всеее.спаибо за эти задачи [qoute]umka[qoute], ибо у меня были только 4.10.10...теперь обрабатывать стану все....
bukva I

Номер повідомлення:#228

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 16:43

Доброго дня всім! Щось відстаю(та температура мене доконає(((()на пост. 212 - правильна відповідь - 3-ри: нотаріус відмовляє на підставі ст. 12 ЗУ [qoute]Про основи соц. захисту...[qoute], так як згода ООП має бути безумовна(не містити жодних умов!!!!)це коментар людини, котра складала іспитя выбрал неправильный вариант: нотариус отказывает на основании ст. 12 ЗУ [qoute]Про основи соц. захисту...[qoute], т.к. орган должен быть вынести решения отдельно по каждому договору - не правильно.правильный вариант, видимо: отказывает отказывает на основании ст. 12 ЗУ [qoute]Про основи соц. захисту...[qoute], т.к. согласие должно быть без условий.у меня была эта задача на ВКК (я сдала),правильный ответ - не может быть с условиемІ як бути?
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#229

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 16:55

vishenka видужуйте! т.як ви близьки до часу Х, скажить що у Вас нарахунок поста 219, 224???
bukva I

Номер повідомлення:#230

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 16:55

щодо пит.402 -а). Тут мова йде про держ реєстрацію правочину(я так думаю)пит.407 - в) відп.А) і Б) - це нотаріальні дії!!!ДЯКУЮ, bukva I, щось ніяк не можу вилізти(мабуть , все через нерви і хвилювання)
vishenka

Номер повідомлення:#231

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 16:59

bukva I, як щодо задачі ???? Різні відповіді, пишуть, були правильні
vishenka

Номер повідомлення:#232

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 17:04

в 402 задачі ключ чомус???, як завжди чомусь обгрунтовує свою відповідь тимчасовим положенням, ну то таке, мабуть що так про держ реєстрацію правочинів йде мова, бо останні дві відповіді зовсім ніяк....що ж до 407, а) це зопівти посад. осібб) консульські установиа що заповіти від начальників це не нот дія?
bukva I

Номер повідомлення:#233

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 17:15

Стаття 37. Нотаріальні дії, що вчиняються посадовими особами органів місцевого самоврядування 2) посвідчують заповіти (крім секретних) Стаття 38. Нотаріальні дії, вчинювані консульськими установами України Консульські установи України вчиняють такі нотаріальні дії: 1) посвідчують угоди (договори, заповіти, доручення тощо), крім іпотечних договорів, угод про відчуження та заставу жилих будинків, квартир, дач, садових будинків, гаражів, земельних ділянок, іншого нерухомого майна, що знаходиться в Україні ( Пункт 1 частини першої статті 38 в редакції Закону N 980-IV ( 980-15 ) від 19.06.2003 )Стаття 40. Заповіти (крім секретних) і довіреності, прирівнювані до нотаріально посвідчених До нотаріально посвідчених заповітів (крім секретних) прирівнюються:6) заповіти осіб, які тримаються у слідчих ізоляторах, посвідчені начальниками слідчих ізоляторів.Я мала на увазі, що, заповіти осіб, які тримаються у слідчих ізоляторах, посвідчені начальниками слідчих ізоляторі - лише прирівнюються до нотаріально посвідчених. А заповіти, вказані вище, Є нотаріально посвідченими діями.Прошу вибачення, можливо, не достеменно виклала свою думку(голова слабо варить). Правильна відпов.В)а що означають Ваші слова : [qoute]в 402 задачі ключ чомус???[qoute] Є інший ключ???
vishenka

Номер повідомлення:#234

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 17:18

Що до задачі: виходячи з того що, будь які правочини які підляг нот посвідченню та реєстрації повинні укладатись з дозволу ООП, то і договір даруванння теж повиненн укластися з дозволу ООПдаліООП дозвіл на протаж не дасть, без підтвердження батьками, що є якесь інше майно у дитини, а з умов задачі і виходить, що вони якраз бабусиним будинком намагаються забезпечити дитину іншим майном.... тоді алгоритм такий:1. спочатку дозвіл на дарування2. потім сам договір дарування3. потім батьки показують ООП, що дитина забезпечена інши негіршим майном, отримують цей дозвіл4. йдуть до нотаріуса на продаж квартириТому відповідь 4 для мене нууууууу зовсім ніяк....Може якось можна дотягнути до відповіді 3, але мені більше до конструктиву відповідь 2 взагалі....
bukva I

Номер повідомлення:#235

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 17:26

що до ключа, то це трохи я заговорилася....а щодо заповітів то зрозуміла...., розклала у себе в голові на різні полиці :)))
bukva I

Номер повідомлення:#236

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 17:28

взагалі- то, як я собі мислю, щоб отримати дозвіл в ООП, батьки виписують дитину з квартири, приписують у бабусину хату(так роблять переважно), це буде достеменним доказом, що дитина забезпечена житлом. Тоді отримують дозвіл і укладають договір к-п. Можливо, і договір дарування укладуть спочатку, тут дозволу НЕ потрібно, бабуся дарить(кому хоче). Це ж дитині дарують, для чого бабусі дозвіл??? Але, я чомусь думаю, що в дозволі НЕ МОЖЕ бути вказана умова щодо дарування(я про дозвіл з умови задачі).А в ключі книжки, що пишуть????Цікаво, можливо, хто із працюючих у нот.конторі, БАЧИВ такий дозвіл, що у ньому пише.ще щодо заповітів - особи в ст.40 не зобов[qoute]язані вчиняти такі дії, але, за необхідності, коли вже посвідчують, то такі заповіти прирівнюються до нот. посвідч. А інші :конс.устан....- зобов[qoute]язані, входить до їх повноважень.
vishenka

Номер повідомлення:#237

Повідомлення Lady_Lucky » 07 лютого 2011, 17:36

Berizka, можна і мені скористатися Вашою добротою?! Скиньте будь-ласка і мені тести, які Ви погрупували в окремі розділи. Завчасно Дякую! sunsh777@mail.ru
Lady_Lucky

Номер повідомлення:#238

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 17:37

Щодо - (А в ключі книжки, що пишуть????), то я таку задачу ще не зустрічала....а щодо прописки, то прописка (реєстрація) права власності не дає, хоча и ст.12 [qoute]З,У. про соц захист по моєму 4 говорить, не тільки осіб, у яких є право власності, а й щодо осіб право користуванням яким надано......а щодо договору дарування, то Обдарований ставить свою підпис у договорі дарування, а у нас неповнолітній, тому і діє норма, що укладання неповнолітніми правочинів які підлягають нот посвід та держ реєстрації укладаються з дозволу батьків та дозволу ООП......
bukva I

Номер повідомлення:#239

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 17:38

вірніше не дозволу батьків, а згоди батьків та дозволу ООП
bukva I

Номер повідомлення:#240