Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 01.09.2010

Номер повідомлення:#271

Повідомлення Yulchik » 14 вересня 2010, 18:49

[B]dalia[/B], спасибо за информацию.
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#272

Повідомлення Graal » 15 вересня 2010, 02:37

Задача.До нотаріуса звернулись особи, які подали заяву про реєстрацію шлюбу до орг. РАГС з прох. посвідч. шлюбний договір, в якому просили включити наступні умови:1.частки в майні придбаного в період зареєстрованого шлюбу2.надавати щомісячно 1000 гривень3.супроводжувати чоловіка у відрядженнях 4.не зраджувати один одному5.утримувати маму дружини6.діти вихов згідно християн. етики.7.дорогоцінності подаровані чоловіком дружині після розірвання шлюбу продаються ними і виручені кошти діляться пополам.[QUOTE]Правильна відповідь комісіЇ- потрібно включити пункти 1,2,5,7[/QUOTE] ???????
Graal

Номер повідомлення:#273

Повідомлення Graal » 15 вересня 2010, 14:25

Оу, чем дальше в лес, тем больше дров... А как Вы отвечали на следующий тест. Посвідчення факту, що неповнолітня дитина, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, є жи вою посвідчується:а) на прохання цих осібб) на прохання законних представників цих осібв) на прохання цих осіб та за згодою на це їх законних представників.З сайту УНПЗапитання: Доброго дня, будь-ласка підскажіть, яка має бути правильна відповідь на запитання: посвідчення нотаріусом факту, що неповнолітній є живим провадиться на його прохання та за заявою, погодженою з його законними представниками чи на прохання його законних представників. Відповіді між собою різняться, так як в Інструкції вказана перша відповідь, а в Законі [qoute]Про нотаріат[qoute] - друга, яка ж правильна. Дякую!Ми відповідаємо:Відповідно до абзацу другого статті 80 Закону України «Про нотаріат» посвідчення факту, що неповнолітній є живим, провадиться на прохання його законних представників (батьків, усиновителів, опікуна або піклувальника).Відповідно до абзацу другого пункту 270 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України факти, згадані вище, щодо неповнолітньої дитини, фізичної особи, цивільна дієздатність якої обмежена, посвідчуються на їх прохання та за згодою на це законних представників (батьків, усиновителів, піклувальників), викладеній з дотриманням вимог пункту 38 цієї Інструкції.Неповнолітня особа має з’явитися в нотаріуса в супроводі когось зі своїх законних представників (батьків, усиновителів, піклувальників).Про що і зазначається в самому свідоцтві про посвідчення факту, що малолітня (неповнолітня) дитина є живою.Нотаріус має в даному випадку керуватись Законом.Відповідь надана Шепітко Валентиною Василівною, членом комісії з аналізу, методології та прогнозування нотаріальної практики Української нотаріальної палати, приватним нотаріусом Миронівського районного нотаріального округу Київській области.
Graal

Номер повідомлення:#274

Повідомлення melis@ » 15 вересня 2010, 15:09

[B]Доброго дня! Шановні форумчани, чи є хтось зі Львова чи області?? Чи орієнтуєтесь хоч приблизно коли може бути іспит цього року у нас???[/B]
melis@

Повідомлення: 16
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#275

Повідомлення Yulchik » 15 вересня 2010, 17:34

[B]Graal[/B], по поводу задачи, а что вас смущает в таком ответе. Я думаю, что все перечисленные комиссией пункты подпадают под определение СК [QUOTE]Шлюбним договором регулюються майнові відносини між подружжям, визначаються їхні майнові права та обов'язки. [/QUOTE]По поводу теста Посвідчення факту, що неповнолітня дитина, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, є жи вою посвідчується:а) на прохання цих осібб) на прохання законних представників цих осібв) на прохання цих осіб та за згодою на це їх законних представників.Я уже выкладывала на предыдущих ветках форума этот ответ с сайта УНП. И кроме того, встречала еще в каком источнике (сейчас быстро не вспомню) подобное мнение. Поэтому я для себя выбрала ответ б) как по закону, хотя многие участники форума все равно не согласны с таким ответом.
Yulchik

Номер повідомлення:#276

Повідомлення Graal » 15 вересня 2010, 18:40

Yulchik, по поводу задачи ничего не смущает. Возможно если бы мне попалась, я бы не включала пункт 2, хотя... Зная, как мы уже привыкли говорить, ответ-[qoute]ключ[qoute], легче ориентироваться в дальнейших подобних задачках :)
Graal

Номер повідомлення:#277

Повідомлення Yulchik » 15 вересня 2010, 19:01

[QUOTE]Зная, как мы уже привыкли говорить, ответ-[qoute]ключ[qoute], легче ориентироваться в дальнейших подобних задачках :)[/QUOTE]Это точно, такая задача попадалась кому-то в этом году на экзамене? Если знаете еще какие-то -выкладывайте, буду признательна.Ну, а как вы будете отвечать на тест про [qoute]посвідчення факту щодо неповнолітньої дитини[qoute]?
Yulchik

Номер повідомлення:#278

Повідомлення Valeeri » 15 вересня 2010, 19:09

Всем привет!!!yul, Вашем билете вы пишите что в документе подчеркнули ошибку ст. 182 в удостоверительной надписи, а надо ст. 210Но ведь надо все таки ст. 182!!! Это раньше была ст. 210!!!!Или я ошибаюсь?
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#279

Повідомлення AVATARIUS » 15 вересня 2010, 19:42

Valeeri, вы правы на 100%. Но ведь в задании как - подчеркнешь больше ошибок (или просто что-то лишнее подчеркнешь ) это ошибкой не считается. Главное все отыскать, что они заложили в этот документ. У меня просьба к форумчанам - кто имеет доступ к научным высновкам на этом сайте, пожалуйста, сбросьте lorakiev@bk.ru текст [qoute]НАУКОВО-ПРАВОВИЙ ВИСНОВОК ЩОДО ВІДМОВИ ВІД СПАДЩИНИ[qoute]. Хочу найти что-то про обов`язкову частку. Спасибо всем, кто откликнется.

Номер повідомлення:#280

Повідомлення Yulchik » 15 вересня 2010, 22:00

[B]Valeeri[/B], я думаю в документе звучало так: [QUOTE] Відповідно до ст. 182 ЦК цей договір підлягає державній реєстрації. [/QUOTE]И yul правильно подчеркнула ошибку, т.к. [U]договір підлягає державній реєстрації згідно ст. 210 ЦК[/U], а от [U]право власності підлягає державній реєстрації відповідно до статті 182 [/U]Цивільного кодексу України. Нужно не путать эти моменты.
Yulchik

Номер повідомлення:#281

Повідомлення liga2010 » 16 вересня 2010, 11:58

всім привіт, тест569. Опис справ постійного строку зберігання складається у:а) двох примірниках, підписуються відповідальною за діловодство особою державної нотаріальної контори чи приватним нотаріусомб) чотирьох примірниках, підписуються відповідальною за діловодство особою державної нотаріальної контори чи приватним нотаріусом. Жодна із запропонованих відповідей не правильна, мабуть в) буде вірна. Чи є в кого цей тест з третім варіантом відповіді? напишіть будь-ласка. Дякую.
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#282

Повідомлення Yulchik » 16 вересня 2010, 12:27

[B]liga2010[/B], на №569 - третьего варианта нет. Только я не пойму, чем вам б) не нравится? п.9.5. Правил ведення нот.діловодства[QUOTE] 9.5. Опис справ постійного строку зберігання, тобто тих справ, що надалі передаватимуться до державного нотаріального архіву, складається у чотирьох примірниках, підписується завідувачем контори чи приватним нотаріусом. [/QUOTE]
Yulchik

Номер повідомлення:#283

Повідомлення Doneckaya » 16 вересня 2010, 12:41

Всем привет, я так полагаю собрались единомышленники, и это радует, надеюсь примите и меня в ваше общение.у Нас в Донецке экзамен 12 октября, так что времени осталось не много. Пользуясь случаем хочу уточнить: Виконавчий напис на договорі позики1. Відповідно до ст.1050 ЦК2. п.287 Інструкції говорит про те, що має містити виконавчий написНикогда не делала данного нотариального действия, поэтому не хочется наделать ошибок, если кто сталкивался подскажите какой перечень документов мне нужно взять и как должена выглядеть сама исполнительная надпись??? (обе стороны в договоре физ.лица, а также договором закреплена пеня 1% за каждый день просрочки).За ранее благодарна!
Doneckaya

Номер повідомлення:#284

Повідомлення Yulchik » 16 вересня 2010, 14:31

[B]Doneckaya[/B], и вам привет! Тем более, что я тоже Doneckaya и тоже сдаю экзамен 12 октября.На таком договоре исп. надпись не делала, но могу добавить к вашему перечню норм. актов ст. 87- 89 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] а также Постанову Кабінету Міністрів України від 29 червня 1999 року №1172 „Про затвердження переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів”, п.1.Что касается пени, то [QUOTE]Неустойка (штраф, пеня) включається до виконавчого напису, якщо це передбачено умовами договору (п.289 Інструкції). [/QUOTE]. И еще, здесь (на форуме) принято обсуждать какие-то конкретные трудности или спорные вопросы. Предлагаю вам попытаться сделать исп. надпись самой и выложить здесь для обсуждения спорных моментов. Я с удовольствием присоединюсь.
Yulchik

Номер повідомлення:#285

Повідомлення AVATARIUS » 16 вересня 2010, 15:07

Doneckaya, ловите, думаю, это к вашему случаю подойдет.Там красненьким отмечено то, что необходимо дописывать в этом году. Там сами сообразите.

Номер повідомлення:#286

Повідомлення sparta » 16 вересня 2010, 15:32

[B]yul, dalia ПОЗДРАВЛЯЮ ВАС!!!!!!!!!!!!!УМНИЧКИ!!!!!!!Желаю Вам удачи и удовлетворения от выбранной стези во всех ее проявлениях!!!!!Очень за вас рада!!!!!![/B]
sparta

Номер повідомлення:#287

Повідомлення Graal » 16 вересня 2010, 20:25

У випадку передачі в іпотеку земельної ділянки, оцінка здійснюється:а) За згодою сторінб) субъектом оціночної діяльності
Graal

Номер повідомлення:#288

Повідомлення Graal » 16 вересня 2010, 20:36

Якщо до нотаріуса звертається неповнолітній за засвідченням справжності фотокопіїа) Нотаріус відмовляє.б) Вчиняє нотаріальну дію.в) Вчиняє нотаріальну дію за згодою батьків.
Graal

Номер повідомлення:#289

Повідомлення Ксюня » 16 вересня 2010, 21:51

Graal, привет ещё раз!!!!!
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#290

Повідомлення dubn » 16 вересня 2010, 23:38

Всім привіт. AVATARIUS на твоє прохання [qoute]НАУКОВО-ПРАВОВИЙ ВИСНОВОК ЩОДО ВІДМОВИ ВІД СПАДЩИНИ[qoute]. Всім дуже дякую за активність та допомогу.
dubn

Номер повідомлення:#291

Повідомлення dubn » 16 вересня 2010, 23:51

AVATARIUS на мій погляд дуже цікава книжка [qoute]Спадкове право[qoute] том 12 науково-практичний коментар за редакцією Спасибо-Фатеєва. Дуже допомогає.
dubn

Номер повідомлення:#292

Повідомлення Yulchik » 17 вересня 2010, 00:42

[B]Graal[/B], на пост 287 - думаю б). т.к. за домовленістю сторін визначається вартість предмету іпотеки, а оцінка згідно ЗУ [qoute]Про оцінку земель[qoute] проводиться субъектами оціночної діяльності.на пост 288 - склоняюсь больше к б), хотя не уверена. Если методом исключения, то а) не подходит т.к. оснований для отказа в совершении нот. действия нет. В) - относится к совершению сделок, а в нашем случае никакой сделки нет. Единственное, что меня смущает, это то, что согласно ч.4 п. 13 Инструкции[QUOTE]Особа неповнолітнього, до 16 років, установлюється за свідоцтвом про народження [B]за умови підтвердження батьків (одного з батьків) про те, що ця особа є їх дитиною.[/B][/QUOTE]Получается, что ребенок все равно должен прийти к нотариусу с родителями или одним из них. И в какой форме, интересно, должно быть выражено это подтверждение? Особенно учитывая тот факт, что нотариус только делает запись в реестре, указывая данные свидетельства о рождении и никаких копий себе не оставляет.
Yulchik

Номер повідомлення:#293

Повідомлення Graal » 17 вересня 2010, 00:47

Yulchik, з цими питаннями ще сама не розібралась. А фотокопія хіба це правочин?
Graal

Номер повідомлення:#294

Повідомлення Yulchik » 17 вересня 2010, 00:56

Так я ж и говорю, что не правочин, но особу встановлювати надо в любом случае, и в реестр запись делать надо на основании какого документа ты особу встановлюєш.Если не секрет, откуда эти тесты? Ну, в смысле они реально могут попасться на экзамене?
Yulchik

Номер повідомлення:#295

Повідомлення Graal » 17 вересня 2010, 01:02

Yulchik, случайно нашла... Тесты - это кто что запомнил с экзамена, а чего после такого стресса не напридумаешь? :)Более внимательно прочитала Ваши размышления и сполностью согласна с Вами.
Graal

Номер повідомлення:#296

Повідомлення Yulchik » 17 вересня 2010, 01:08

[B]Graal[/B], если что-то у вас еще случайно отыщется - задачи, тесты, которые еще не обсуждались, - выставляйте, порешаем. А то у меня экзамен через 3 недели, времени мало осталось, а стресс уже сейчас зашкаливает от одной мысли о приближающемся экзамене.
Yulchik

Номер повідомлення:#297

Повідомлення Graal » 17 вересня 2010, 01:16

Yulchik, главное сейчас спланировать день и плодотворно его провести. Отдыхать по-возможности, хотябы минут 10, потом работа быстрее идет, чем без перерыва. Бояться будете потом, сейчас это большая роскошь!
Graal

Номер повідомлення:#298

Повідомлення Yulchik » 17 вересня 2010, 01:21

[B]Graal[/B], спасибо за поддержку. Сама все умом понимаю, но периодически впадаю в панику.А вы, кажется, из Киева? или я ошибаюсь? Что-то знаете о сроке своей сдачи?
Yulchik

Номер повідомлення:#299

Повідомлення Graal » 17 вересня 2010, 01:24

Пока ничего не знаю :) Может на День юриста (08.10) нас хоть обрадуют
Graal

Номер повідомлення:#300

Повідомлення Graal » 17 вересня 2010, 01:46

AVATARIUS, прикрепляю немного инфо по обяз. доле.
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів