Форум

Інформаційний ресурс

Фотокопія заповіту.

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Щаслива » 21 травня 2010, 15:04

Звонила в відділ нотаріату - відповіли, що можна робити фотокопію, просто пояснити заповідачу, що ця копія [qoute]юридично не дійсна[qoute], так як заповіт ще не вступив в силу. І прямої заборони ніде нема.
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Щаслива » 21 травня 2010, 15:06

Я теж з цим згідна, а може людям потрібна ця копія наприклад для встановлення якогось юридичного факту. Ми ж завіряємо копії довіреності, що закінчилась, адже вона теж недійсна.
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення alena_77 » 21 травня 2010, 15:07

S.А.Вanderaзавещателю заверенные копии не нужны. Куда он их собрался предъявлять? Хочет наследникам раздать - пусть раздаёт просто ксерокопии. Всё равно [qoute]заверенная[qoute] копия ничем наследнику не поможет. Нужен будет оригинал.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Semiramida » 21 травня 2010, 16:04

можна видати йому витяг із Спадкового реєстру
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Армани » 21 травня 2010, 16:08

trew, так тут же все написано, завещателю дубликат не выдается, не мы писали.[QUOTE]Дублікат заповіту може бути виданий вказаним у заповіті спадкоємцям, виконавцю заповіту після подачі ними свідоцтва про смерть заповідача. У разі смерті спадкоємців, які були вказані в заповіті, дублікат може бути виданий їх спадкоємцям після подачі ними свідоцтва про смерть заповідача і померлого спадкоємця.До заяви про видачу дубліката заповіту або видачу дубліката іншого документа спадкоємцям осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна дія, виконавцю заповіту нотаріус долучає засвідчену ним фотокопію свідоцтва про смерть та засвідчені фотокопії інших документів, які підтверджують їх родинні стосунки (фотокопія свідоцтва виконавця заповіту).Дублікат секретного заповіту не видається. [/QUOTE]
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27540
Дякував (ла): 19656 раз.
Подякували: 14073 раз.

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Semiramida » 21 травня 2010, 16:35

Дублікат заповіту може бути виданий... тобто видати таким-то особам можна, а заборони щодо спадкодавця нема, і виключного переліку нема - не вказано, що може бути виданий ТІЛЬКИ спадкоємцям, виконавцю і т.д.[B]Це моя особиста думка!!![/B]І тим більше, відсутня логіка - людина підписала документ, а дублікат отримати не може.
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення VITAminka » 21 травня 2010, 16:42

а может подумать с такой стороны: заверенная копия имеет силу оригинала. а возможно ли такое для завещания? по-моему нет. завещание действительно только при предъявлении в оригинале. а предъявлять его нужно будет исключительно нотариусу и исключительно для оформления наследства. ни один орган или лицо не имеет права требовать это завещание у завещателя или наследника. то.что спросили в №1 - это бред сивой.. (клиентов). никуда никто не требует завещание. это они так сказали,чтоб копию иметь. видимо думаю,что так подстрахуются.вывод короче такой - копию я бы не сделала,потому что этот документ, который действителен только в ориинале. объясните это людям.может отстанут.НО прямо это случай нигде в з/д-ве не описан и прямого запрета нет (кроме разъяснений и практики)
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення VITAminka » 21 травня 2010, 17:31

согласна с вами по дубликату - действительно,завещателю не нужно ждать своей сметри,что б получить дубликат, если он его утратил ))а вот по поводу копии вопрос не урегулирован
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів