Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 18.02.2011

Номер повідомлення:#301

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 01:24

Я все ж таки вважаю, що мова йде саме про бланки на яких друкуються витяги. А якщо подивитися - та в питанні стоїть [qoute]спеціальні бланки інформаційної системи[qoute], а в Положенні - [qoute] спеціальні бланки документів інформаційної системи[qoute], просто, можливо той, хто відтворював цей тест ропустив слово документів
Mahadjan

Номер повідомлення:#302

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:27

Бедуин :))))))........
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#303

Повідомлення Kate Rina » 22 лютого 2011, 01:29

[B]bukva I[/B], якщо не заперечуєте, давайте тести продовжимо завтра ввечері?!ок? В мене ще по плану [qoute]прочётка[qoute].
Kate Rina

Номер повідомлення:#304

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:29

310. [B]Угоди про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з[/B]:а) моменту отримання державного актуб) дня їх державної реєстрації в органах державного земельного кадаструв) дня їх нотаріального посвідчення. (ч. 3 ст. 132 ЗКУ – в старій редакції, яка змінена 05.03.2009, по новому треба відповідати так: з моменту нотаріального посвідчення та державної реєстрації такої угоди) Маємо відчуження так ? так! Одже природа договору встановлює обовязок і нот посвідчення і держ реєстрацію, так ? так?Таким чином ст. 640 ЦК це чітко встановлюєєє (якщо є договір умови (природа) якого встановлює держ реєстрацію, то з моменту такої реєстрації)Нотаріус який його посвідчує, це є одна дія (із необхідних дій)..., а от держ реєстрація кінцева, одже з моменту держ реєстраціїї.....
bukva I

Номер повідомлення:#305

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:31

Kate Rina ок! в мене теж 10 задач залишилось.....дякую за роботу Вам і усім хто приймав участь....
bukva I

Номер повідомлення:#306

Повідомлення Kate Rina » 22 лютого 2011, 01:31

пост 304. 100%.
Kate Rina

Номер повідомлення:#307

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:31

[B]Mahadjan[/B] ви подивилися п.10.4 Положення ???
bukva I

Номер повідомлення:#308

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:34

[B]Бедуин[/B] Ви грамотно все говорите.... але не можу я прийняти що при переході ПРАВА ВЛАСНОСТ, в даному випадку земельної ділянки угоди вважаються укладеними з моменту нот. посвідчення.....В такіх угодах 1 дія Нот посвідчення2.дія, дія кінцева держ реєстраці.....
bukva I

Номер повідомлення:#309

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 01:35

[B]bukva I[/B], здається ми говоримо про різні Положення :-)))Я дивлюсь ПОЛОЖЕННЯпро порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків документів інформаційної системиМіністерства юстиції України те, яке розміщене на сайті МЮ
Mahadjan

Номер повідомлення:#310

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:37

[B]Mahadjan[/B] так такі про різні.....
bukva I

Номер повідомлення:#311

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 01:41

Так, яка Ваша думка щодо бланків інформаційної системи???
Mahadjan

Номер повідомлення:#312

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 01:42

На тест 379, якщо можна скиньте нормативку -))
Mahadjan

Номер повідомлення:#313

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:47

Mahadjan скажіть його номер щодо посту 309, бо в мене чи то очі нічого не бачать, чи то руки ничого найти не можуть
bukva I

Номер повідомлення:#314

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 01:48

редакція від 14.07.2004ЗАТВЕРДЖЕНОнаказом Міністерства юстиції Українивід 14 липня 2004 р. № 67/5 Зареєстрованов Міністерстві юстиції України14 липня 2004 р. за № 878/9477
Mahadjan

Номер повідомлення:#315

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 01:51

Я заходжу на сайт МЮУ- нотаріат- ЄДИНІ ТА ДЕРЖАВНІ РЕЄСТРИ В СФЕРІ НОТАРІАТУ
Mahadjan

Номер повідомлення:#316

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 01:52

[B]bukva I[/B], з задоволенням пропоную кави, хай навіть віртуальної :-)))
Mahadjan

Номер повідомлення:#317

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 01:57

Mahadjan щодо тесту:379. Договір на управління спадщиною укладається:а) усноб) у письмовій формі та нотаріально посвідчуєтьсяв) у письмовій формто тут одной статьей не отделаться....смотри ст. 1285 ЦК....., еще 195 Іструкціїно если хотіте мое мнение, то я считаю так:Т.к природа договора управления, это еть разновидность договора на управление имуществом, а это ст. 1031 ЦК...., то если предметом договора есть недвижимое имущество, то он нот посвидч. та дреж реэструэться, Но вот [B]Бедуин[/B] полагает иначе пост 290....Но вот не объяснила почему.....
bukva I

Номер повідомлення:#318

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 02:30

Всем спокойной ночи!!!!До завтра!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#319

Повідомлення bukva I » 22 лютого 2011, 11:26

Усім доброго ранку! Та натхненного дня![B]Підсумок, по звірці тестів:[/B][B]№ 310. [/B]Угоди про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з:а) моменту отримання державного актуб) дня їх державної реєстрації в органах державного земельного кадаструв) дня їх нотаріального посвідченняЯкщо тест буде в котексті :моменту нотаріального посвідчення та державної реєстрації такої угоди) ТО відповідаємо в)(ч. 3 ст. 132 ЗКУ – в старій редакції, яка змінена 05.03.2009, по новому треба відповідати так: з моменту нотаріального посвідчення та державної реєстрації такої угоди)[B]353. Н[/B]отаріуси можуть передавати спеціальні бланки інформаційної системи:а) по актах передачі, у межах нот. округу, з наступним відправленням акту в Інформюстб) не може передаватив) по актах передачі. П.3.2. Положення про бланки инфорюсту (за погодженням з держінформюстом та з одночасним повідомлення держінформюсту)В Положенні тези про нот округ не зазначено.......Сумнівним залишилось питання 379[B]379. Договір на управління спадщиною укладається:а) уснов) у письмовій формі та нотаріально посвідчуєтьсяг) у письмовій формі..??????????[/B]ВВажаю що в).....огрунтування моїх думок пост 317.....Якщо є інші обгунтування...., практичні докази прошу прошу прошу......
bukva I

Номер повідомлення:#320

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 12:17

Доброго ранку!!!![B]bukva I[/B], Ви знаєте, зранку голова [qoute]варить[qoute] краще :-)))Так ось, щодо питання [B]379[/B] Погоджуюсь з Вами, вірною буде відповідь В. На підтвердження цього - п.4 МЕТОДИЧНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ щодо вчинення нотаріальних дій, пов’язаних із вжиттямзаходів щодо охорони спадкового майна, видачею свідоцтв про право на спадщину та свідоцтв про право власності на частку в спільному майні подружжя 4.Якщо під час вжиття заходів щодо охорони спадкового майна з’ясується, що у складі спадщини є майно, що потребує утримання, догляду, вчинення інших фактичних та юридичних дій для підтримання його в належному стані, нотаріус, у разі відсутності спадкоємців або виконавця заповіту, на підставі заяви заінтересованої особи, укладає договір на управління спадщиною з цією особою [B](додаток № 5). [/B]Договір на управління спадщиною укладається нотаріусом з дотриманням вимог частини другої статті 212 ЦК. Відповідно до частини другої статті 1285 ЦК особа, яка управляє спадщиною (управитель спадкового майна), має право вчиняти будь-які дії, спрямовані на збереження спадщини, і тому ця особа не може відчужувати спадкове майно, яким управляє. [B]Текст договору викладається без застосування спеціальних бланків нотаріальних документів,[/B] згідно акта опису спадкового майна, який є невід’ємною частиною договору (перелік цього майна може викладатися в тексті договору). За укладання договору на управління спадщиною державне мито (плата) не стягується. Інформація про укладення договору на управління спадщиною заноситься до Книги обліку договорів на управління спадщиною (додаток 6). При укладанні зазначеного договору нотаріус зобов’язаний пересвідчитись в тому, що це майно було власністю спадкодавця на момент відкриття спадщини, про що зазначається в тексті договору з посиланням на реквізити відповідного документа. Строк дії договору визначено частиною другою статті 1285 ЦК. Договір припиняє свою дію лише з появою спадкоємців або прийняттям спадщини. Відмова від прийняття спадщини не припиняє дії договору. У разі надходження до нотаріуса за місцем відкриття спадщини заяви про прийняття спадщини, нотаріус повідомляє особу, з якою укладений договір на управління спадщиною, про припинення дії договору. У разі відсутності спадкоємців за законом і за заповітом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття спадщини ніким із спадкоємців, а також відмови від її прийняття, укладений договір на управління спадщиною діє до ухвалення судом рішення про визнання спадщини відумерлою.
Mahadjan

Номер повідомлення:#321

Повідомлення UnweAryinG » 22 лютого 2011, 12:53

Угоди про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з:а) моменту отримання державного актуб) дня їх державної реєстрації в органах державного земельного кадастру[U]в) дня їх нотаріального посвідчення[/U]
UnweAryinG

Номер повідомлення:#322

Повідомлення UnweAryinG » 22 лютого 2011, 12:58

379. Договір на управління спадщиною укладається:а) уснов) у письмовій формі та нотаріально посвідчується[U]г) у письмовій формі[/U]
UnweAryinG

Номер повідомлення:#323

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 13:07

[B]UnweAryinG[/B], щодо пост 321 - bukva I вірно посилалась на ст. 640 ЦК, згідно з якою договір, який підлягає нотаріальному посвідченню або державній реєстрації, [B]є укладеним[/B] з моменту його нотаріального посвідчення або державної реєстрації, а в разі необхідності [U]і нотаріального посвідчення, і державної реєстрації[/U]-[B]з моменту державної реєстрації[/B]
Mahadjan

Номер повідомлення:#324

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 13:10

[B]bukva I[/B], хочу повернутися до тесту № 63Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:а) лише до відкриття спадщиниб) лише після відкриття спадщинив) як до відкриття спадщини, так і після відкриття спадщиниУ вас зазначена вірна відповідь Б, а я вважаю, що вірною буде В.Вас не бентежить у варіанті Б слово ЛИШЕ, адже згода може подаватися разом з заповітом, тобто до відкриття спадщини.
Mahadjan

Номер повідомлення:#325

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 13:14

А ще мене цікавить чисто з практичної точки зору така ситуація - є заповіт на ім[qoute]я ще ненародженої дитини. Заповідач помирає, а його дружина, наприклад на 2 чи 3 місяці вагітності. Коли їй подавати заяву про прийняття спадщини від імені дитини. І чи буде саме мати подавати заяву????Чи може мати подати заяву від імені ще ненародженої дитини???
Mahadjan

Номер повідомлення:#326

Повідомлення UnweAryinG » 22 лютого 2011, 13:25

пояснюю мою думку на пост 322, чому я буду відповідати саме так, письмова форма (згідно з ст. 1031ЦК), а якщо предметом є нерухоме майно, він нотар. посвідчується та підлягає держ реєстрації. так як в нас запитують, договір на управління спадщиною укладається?, а не договір на управління спадщиною в складі якої є нерухоме майно укладається? в такому випадку я відповіла б Б), а так буду відповідати Г)
UnweAryinG

Номер повідомлення:#327

Повідомлення Бедуин » 22 лютого 2011, 13:28

[QUOTE]Маємо відчуження так ? так!Одже природа договору встановлює обовязок і нот посвідчення і держ реєстрацію, так ? так?Таким чином ст. 640 ЦК це чітко встановлюєєє (якщо є договір умови (природа) якого встановлює держ реєстрацію, то з моменту такої реєстрації)Нотаріус який його посвідчує, це є одна дія (із необхідних дій)..., а от держ реєстрація кінцева, одже з моменту держ реєстраціїї.....[/QUOTE]Ще раз висловлюю свою думку, Ви не відрізняєте реєстрацію угоди і реєстрацію права власності.Де реєструються правочини??? в ЄДР правочинів (ст .210 ЦК +Постанова КМУ про тимчасовий порядок дрежавної реєстрації правочинів) згодні??? так от в цій постанові є визначене коло правочинів які підлягають державній реєстрації і вважаються укладенмими з моменту такої реєстрації. А от право власнсоті, як речове право підлягає іншій реєстрації на нерухоме в БТІ, а на змелю в держкомземі. Тому правочини про перехід прав власності на землю вважаються укладеними з моменту нот посвідчення держ реєстрації в ЄДР правочинів, а право власнсоті виникає після реєстраціцї в держкомземі.
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#328

Повідомлення UnweAryinG » 22 лютого 2011, 13:29

Mahadjan на пост 324,[U] заява[/U] може бути подана тільки після відкриття спадщини, а [U]згода[/U] може бути надана на самому заповіті MahadjanУгоди про перехід права власності на земельну ділянку вважаються укладеними з:а) моменту отримання державного актуб) дня їх державної реєстрації в органах державного земельного кадастру[U]в) дня їх нотаріального посвідчення[/U], в мене був цей тест на іспиті, тому повірте, що вірно відповідати саме так
UnweAryinG

Номер повідомлення:#329

Повідомлення Бедуин » 22 лютого 2011, 13:31

що стосується управління спадщиною обгрунтовую свою позицію [U][B]Мін'юст України Лист, Форма типового документа вiд 04.10.2005 № 31-32/1694 Щодо практики укладання договорів на управління спадщиною[/B][/U]тому укладається в письмовій формі!!! Сорі, забула привітатися! всі здрям!
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#330

Повідомлення Mahadjan » 22 лютого 2011, 13:33

[B]UnweAryinG[/B], щодо форми договору на управління спадщиною я згодана на 100%я писала відносно пост. 321
Mahadjan

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Кэрри