Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2010

Номер повідомлення:#331

Повідомлення zarema » 13 грудня 2010, 15:38

на пост № 277 481. Право співвласника розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності.а) співвласник має право самостійно розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності б) співвласник має право самостійно розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності, за умови попереднього письмового повідомлення інших співвласників про намір продати свою частку, вказавши ціну та інші умови, на яких він її продаєСпасибо за ваши ответы Ксенька и Всем повезет, мне теперь понятно почему ответ А, но только со статьей я не согласна, почему вы ссылаетесь на ч.1 ст. 362 ЦКУ.??? (наверно из-за ссылки на эту статью я и запуталась).Стаття 362. Переважне право купівлі частки у праві спільної часткової власності 1. У разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю за ціною, оголошеною для продажу, та на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів. Ответ правильный А, но статья 361 ЦКУСтаття 361. Право співвласника розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності 1. Співвласник має право самостійно розпорядитися своєю часткою у праві спільної часткової власності.
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#332

Повідомлення Ксенька » 13 грудня 2010, 15:44

не смею возразить :)
Ксенька

Номер повідомлення:#333

Повідомлення Ксенька » 13 грудня 2010, 15:55

обьясните мне, пожалуйста, кто-нибудь про право интел.властності!!!авторское право єто же составляющая права інел.власності? я правильно понимаю?и является обєктом права інт.вл-ті?еще со времен универа єто знание сопротивляется укладіванию в мою светлую голову... (((
Ксенька

Номер повідомлення:#334

Повідомлення umka » 13 грудня 2010, 16:05

[B]ВОЛЯ[/B] на пост 330 згодна з вашою відповідью, тому що тільки при передачі на зберігання до держархіву проводиться [I]Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних документів [/I] , в іншому випадку - лежить в архіві у нотаря.....
umka

Повідомлення: 109
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#335

Повідомлення ВОЛЯ » 13 грудня 2010, 17:38

[B]umka [/B]СПАСИБОЧКИ!!
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#336

Повідомлення umka » 13 грудня 2010, 17:49

222. При посвідченні договору оренди нерухомого майна, якщо орендодавець є фізичною особою, то нотаріус:а) є податковим агентомб) не являється податковим агентом, але зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за основним місцем проживання платника податкув) тільки посвідчує договір і не має ніяких зобов’язань щодо оподаткування доходу Орендодавця.ЗУ Про податок з доходів фізичних осіб 9.1.4. Якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку - орендодавець. При цьому: а) такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету у строки, встановлені законом для квартального податкового періоду, а саме: протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем такого звітного кварталу б) договір оренди нерухомого майна підлягає нотаріальному посвідченню у випадках, передбачених законом, при цьому нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за основним місцем проживання платника податку - орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України. У разі порушення такої форми чи способу нотаріус несе відповідальність, встановлену законом за порушення порядку чи строків надання податкової звітності.А як на сьогодняшній день відповідати на це запитання...нотарі стали учасниками фінансового моніторінгу, тому відповідь В за старими правилами, на сьогодняшній день(якщо дотримуватись закону) - вірна відповідь Б....
umka

Номер повідомлення:#337

Повідомлення umka » 13 грудня 2010, 17:59

....якщо перечитати питання 223-227 там є такі слова направляє інформацію податковому органу [B]за встановленою формою. [/B]!!!! я вирішила її пошукати....
umka

Номер повідомлення:#338

Повідомлення белик » 13 грудня 2010, 18:08

[B]Ксенька[/B], право інтелектуальної власності включає в себе авторське право і суміжні права, а також патентне право(промислова власність). авторське право і суміжні права - створення і використання результатів творчої діяльності, а патентне право - охорона винвходу за допомогою патента. це моє розуміння, якщо не права - виправте.
белик

Номер повідомлення:#339

Повідомлення Макарена » 13 грудня 2010, 18:41

Привіт форумчанам! Всі люди, як люди, а я знайшла час, щоб зареєструватись після здачі кваліф. іспиту, вірніше після його успішної нездачі. 9.12 здавала іспит Рівенщина. З 7 осіб здало лише 2. Мені не пощастило - не вистачило 1 балу по тестах. Так-що приєднуюсь до вас як активний форумчанин, надіюсь, що це допоможе мені в підготовці до співбесіди у ВКК. Кому пощастило там побувати? Які враження?
Макарена

Номер повідомлення:#340

Повідомлення Ксенька » 13 грудня 2010, 18:55

[B]белик[/B], хорошо, тогда к какому віводу мі можем прийти:является ли обєкт авторского права обєктом права інтел.власності?
Ксенька

Номер повідомлення:#341

Повідомлення Ксенька » 13 грудня 2010, 18:56

или считаем, что мухи отдельно - котлеті отдельно?
Ксенька

Номер повідомлення:#342

Повідомлення umka » 13 грудня 2010, 18:58

де що знайшла про нотаріуса як учасника фінансового моніторінгу...http://newlaw.com.ua/2010/10/polozhenie-ob-osushhestvlenii-finansovogo-monitoringa-notariusami-advokatami-yuristami/
umka

Номер повідомлення:#343

Повідомлення ВОЛЯ » 13 грудня 2010, 19:09

[B]umka[/B] вопрос не про мониторинг, а про податк. агента[B]Макарена[/B] - хвост пистолетом!! и поделитесь своим билетом или новшествами из него:))
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#344

Повідомлення cendis » 13 грудня 2010, 20:47

?????????????????НА ОБГОВОРЕННЯ361. Правовими наслідками порушення зобов’язання є:а) припинення зобов’язання або зміна умов зобов’язанняб) припинення зобов’язання, сплата неустойки, відшкодування збитків моральної шкоди, розірвання договору (ст. 611 ЦКУ)в) відшкодування збитків та моральної шкоди.ЯКЩО йти дослівно по статті, то єдина відповідь ака підходить В). А) - неповна, Б) - також. а в) - дослівно п. 4).554. Виконавчий напис, за яким стягувачем та боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:а) трьох років з моменту вчинення виконавчого написуб) одного року з моменту вчинення виконавчого напису ( ст. 91 ЗУ «Про нотаріат») КЛЮЧ (Іспит)в) п’яти років з моменту вчинення виконавчого напису.НЕ РОЗУМІЮ ЛОГІКИ У ВІДПОВІДІ ЦЬОГО ПИТАННЯ. ЧИТАЮ ЗАКОН - [B]ВІДПОВІДЬ А)[/B]
cendis

Номер повідомлення:#345

Повідомлення Snow » 13 грудня 2010, 21:44

[B]Graal,[/B] завтра держу за Вас кулаки!!! Всем ни пуха ни пера завтра!Возвращайтесь с победой!!!!
Snow

Номер повідомлення:#346

Повідомлення Lilit » 13 грудня 2010, 23:12

мої відповіді: на питання 222 - відповідь Б, я вже раніше писала, якщо хоч одна із сторін договору є фізособа,то нотаріус повідомляє обовязково податковий орган.Стосовно обєкту інтел. власності - обєкт авторського права - це завжди обєкт права інт. власності, це як загальне поняття і один із видів обєктів інт. власності. Патентне право- такого не існує в ЦК, це не є обєктом права інт власності, патент - це засіб охорони майнових прав інт власності.
Lilit

Номер повідомлення:#347

Повідомлення Graal » 14 грудня 2010, 00:54

Snow, мне экзамен перенесли на 21.12.2010. На завтра Киевлянам желаю, чтобы экзамен состоялся при любой погоде! Трижды готовиться к экзамену - по любому должны все сдать! AVATARIUS, ВОЛЯ, ARTC, Ксюня, Berizka, Ксенька, ...................... УДАЧИ Вам и нормальных тестов и задачу в придачу!!!
Graal

Номер повідомлення:#348

Повідомлення Всем повезет!!! » 14 грудня 2010, 01:30

Всі, хто завтра складає іспит в Києві [B]бажаю успішної здачі,[/B] за всіх переживаю,але ж ви форумчани, тому ви не можете його не скласти!!!!!!!! [B]Вам обов’язково повезе, до втілення мрії у дійсніть лишився один крок!!!!![/B]
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#349

Повідомлення Doroty » 14 грудня 2010, 02:18

КИЇВ, МИ ЗА ВАС ТРИМАЄМО КУЛАЧКИ!!!! З БОГОМ, ХАЙ УСІМ ПОВЕЗЕ!!!!
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#350

Повідомлення Berizka » 14 грудня 2010, 15:39

Graal, а я сегодня не сдаю, у меня стажировка только 9 закончилась, но все равно спасибо! Так переживаю за всех!
Berizka

Номер повідомлення:#351

Повідомлення Graal » 14 грудня 2010, 17:56

Berizka, это я на будущее, что б Вы заранее готовились, готовились и всё получилось! :)Киев умнички!!! Держатся достойно!!! Через 2 часа объявят результат.
Graal

Номер повідомлення:#352

Повідомлення zarema » 14 грудня 2010, 19:39

[B]cendis[/B], на пост №344, я с вами абсолютна согласна554. Виконавчий напис, за яким стягувачем та боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:а) трьох років з моменту вчинення виконавчого напису ст. 91 ЗУ Про нотаріатб) одного року з моменту вчинення виконавчого напису в) п’яти років з моменту вчинення виконавчого напису. Мне этот тест попадался на промежуточном тестировании, ответ А.
zarema

Номер повідомлення:#353

Повідомлення Berizka » 14 грудня 2010, 19:40

Graal, а я желаю Вам, чтобы у Вас все получилось и Вы выпили коньячку или шампанского в своей конторе! У меня такое чувство, что я сдаю этот экзамен, не могу дождаться результатов.
Berizka

Номер повідомлення:#354

Повідомлення zarema » 14 грудня 2010, 19:47

361. Правовими наслідками порушення зобов’язання є:а) припинення зобов’язання або зміна умов зобов’язанняб) припинення зобов’язання, сплата неустойки, відшкодування збитків моральної шкоди, розірвання договору (ст. 611 ЦКУ)в) відшкодування збитків та моральної шкоди.А вот тут правильно все-таки Б, так как в этом ответе перечислено все в совокупности по статье 611.
zarema

Номер повідомлення:#355

Повідомлення zarema » 14 грудня 2010, 19:51

Я уверенна что [B]Graal[/B] здаст экзамен, так же как я была уверенна в [B]Всем повезет![/B]. Удачи тебе [B]Graal[/B]. Да и всем сдающим ребятам желаю уверенности, удачи и веры в свои силы.
zarema

Номер повідомлення:#356

Повідомлення zarema » 14 грудня 2010, 20:06

"На майно, що передано в заставу, наступна застава:а)не допускаєтьсяб)допускається, якщо інше не встановлено попереднімдоговором застави або закономв) допускається за бажанням заставодавця, якщозобов'язання, забезпечене попереднім договором застави виконане більш, ніж на дві_ третини.Право власності та право постійного користування на земельну ділянку виникає:а) після одержання її власником або користувачемдокумента, що посвідчує право власності чи право постійного користування земельною ділянкою б) після одержання її власником або користувачем документа, що посвідчує право власності чи правопостійного користування земельною ділянкою, та йогодержавної реєстраціїв) після досягнення власником або користувачемдомовленості з попередніми власниками або користувачамипо всім істотним умовам стосовно переходу прававласності або права постійного користування земельноюділянкою.451. Договір управління майном:а) укладається у простій письмовій формі (ч.1 ст. 1031 ЦКУ)б) укладається у письмовій формі та нотаріально посвідчуєтьсяв) укладається у письмовій формі, нотаріально посвідчується та підлягає державній реєстрації.Этот тест с форума, а этот тестДоговір управління нерухомим майном укладається в письмовій формі:а)на бажання однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально б)підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації. (ч.2. ст.1031ЦКУ)с моего промежуточного тестирования."
zarema

Номер повідомлення:#357

Повідомлення Graal » 14 грудня 2010, 21:55

AVATARIUS и Ксюня знаю точно возвращаются с ПОБЕДОЙ!!! Знаю, что та задача с курсов [qoute]Молодого нотариуса[qoute] сбила некоторых наших сдающих с толку и результат - экзамен не сдан. НУ ВЫ ЖЕ МЕНЯ МНОГИЕ ПОДДЕРЖАЛИ НА ПОСТ 177, зачем отвечали не правильно?! Оказался правильным действительно ответ 1. Обидно, что и я хотела получить на этих курсах на многие вопросы ответы, а получилось, что практически обманули :( Эта задача и мне могла попасться на экзамене и я уже готовилась к тому, что мне писать ВКК, если бы мой ответ 1 не защитали правильным. В журнале Нотариат для Вас Жилинкова описывала эту ситуацию, в госконторе, как раз во время моей стажировки оформляли наследство, по которому много лет назад обязательный наследник подал заявление, но не успел оформить - умер, и только сейчас после него оформляли...Мучают ещё такие задачи:1.16.09.2007 померла Ляшенко О.Д., яка 30.07.1996 склала заповіт, відповідно до якого все своє майно спадкодавиця в рівних частинах заповідала дітям Віктору та Валентині. Спадкове майно складається з житлового будинку. Син спадкодавиці Віктор помер 07.03.2006 до відкриття спадщини, тобто до 16.09.2007. До нотаріальної контори із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину (на житловий будинок) звернулася Валентина.Померлий Віктор має сина.Яким чином буде видана спадщина?Варіанти відповідей:1. На весь житловий будинок буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині 2. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, а на 1/2 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину сину Віктора 3. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, на 1/4 частину житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом Валентині та на 1/4 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом сину Віктора.(ну не может быть, чтобы правильным был ответ 1, потому что завещание на всё имущество В РАВНЫХ ДОЛЯХ, больше подходит ответ 3)2.В серпні 2006 року між гр. П і банком «А» було посвідчено приватним нотаріусом К. договір іпотеки №1 на будівлю. Земельна ділянка під будівлю знаходилась у той час у власності органів місцевого самоврядування. У липні 2007 році тим самим нотаріусом посвідчується договір купівлі-продажу земельної ділянки між гр. П та органом місцевого самоврядування. При цьому ніяких змін до договору іпотеки №1 не було внесено. У серпні 2009 року нотаріус С.(інший нотаріус) посвідчив договір іпотеки №2 земельної ділянки між гр. П. та банком «Б» (інший банк). При посвідченні цього договору нотаріус, перевіряючи реєстр заборон, бачить накладення заборони на відчуження будівлі з тою самою АДРЕСОЮ. Чи правомірні дії нотаріуса?Було 5 варіантів відповідей. 3 варіанти них – не суттєві, типу, має право, бо на той час земельна ділянка не була у власності гр. – видно зразу , що далекі від істини відповіді.І два варіанти, між якими я вибирала:1) ні, неправомірні, бо відповідно до ст. 6 Закону «Про іпотеку», якщо будівля, що передається в іпотеку, розташована на земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на праві власності, така будівля підлягає передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якій вона розташована, тому потрібно вносити зміни до Договору іпотеки №1.2) так, правомірні, тільки після внесення змін до Договору іпотеки №1 та отримання згоди від банку «А» про передачу земельної ділянку в іпотеку. – це правильна відповідь. Відповіді мої не дослівні, але суть збережена.zagoruiko, я очень ждала Вашего экзаменационного билета... правда, и ещё надеюсь, что Вы найдёте время... Напишите, пожалуйста свою задачу.
Graal

Номер повідомлення:#358

Повідомлення Ксюня » 14 грудня 2010, 22:45

Я сдала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Все комментарии завтра....:)))))
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20554 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#359

Повідомлення Graal » 14 грудня 2010, 22:55

Ксюня, МОЛОДЕЦ!!!
Graal

Номер повідомлення:#360

Повідомлення Valeeri » 14 грудня 2010, 23:38

УРААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!Как я долго мечтала написать эти слова: [qoute]Я СДАЛА ЭКЗАМЕН[qoute]!Завтра выложу свой билет :))))
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів