Номер повідомлення:#357
Graal
» 14 грудня 2010, 21:55
AVATARIUS и Ксюня знаю точно возвращаются с ПОБЕДОЙ!!! Знаю, что та задача с курсов [qoute]Молодого нотариуса[qoute] сбила некоторых наших сдающих с толку и результат - экзамен не сдан. НУ ВЫ ЖЕ МЕНЯ МНОГИЕ ПОДДЕРЖАЛИ НА ПОСТ 177, зачем отвечали не правильно?! Оказался правильным действительно ответ 1. Обидно, что и я хотела получить на этих курсах на многие вопросы ответы, а получилось, что практически обманули :( Эта задача и мне могла попасться на экзамене и я уже готовилась к тому, что мне писать ВКК, если бы мой ответ 1 не защитали правильным. В журнале Нотариат для Вас Жилинкова описывала эту ситуацию, в госконторе, как раз во время моей стажировки оформляли наследство, по которому много лет назад обязательный наследник подал заявление, но не успел оформить - умер, и только сейчас после него оформляли...Мучают ещё такие задачи:1.16.09.2007 померла Ляшенко О.Д., яка 30.07.1996 склала заповіт, відповідно до якого все своє майно спадкодавиця в рівних частинах заповідала дітям Віктору та Валентині. Спадкове майно складається з житлового будинку. Син спадкодавиці Віктор помер 07.03.2006 до відкриття спадщини, тобто до 16.09.2007. До нотаріальної контори із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину (на житловий будинок) звернулася Валентина.Померлий Віктор має сина.Яким чином буде видана спадщина?Варіанти відповідей:1. На весь житловий будинок буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині 2. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, а на 1/2 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину сину Віктора 3. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, на 1/4 частину житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом Валентині та на 1/4 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом сину Віктора.(ну не может быть, чтобы правильным был ответ 1, потому что завещание на всё имущество В РАВНЫХ ДОЛЯХ, больше подходит ответ 3)2.В серпні 2006 року між гр. П і банком «А» було посвідчено приватним нотаріусом К. договір іпотеки №1 на будівлю. Земельна ділянка під будівлю знаходилась у той час у власності органів місцевого самоврядування. У липні 2007 році тим самим нотаріусом посвідчується договір купівлі-продажу земельної ділянки між гр. П та органом місцевого самоврядування. При цьому ніяких змін до договору іпотеки №1 не було внесено. У серпні 2009 року нотаріус С.(інший нотаріус) посвідчив договір іпотеки №2 земельної ділянки між гр. П. та банком «Б» (інший банк). При посвідченні цього договору нотаріус, перевіряючи реєстр заборон, бачить накладення заборони на відчуження будівлі з тою самою АДРЕСОЮ. Чи правомірні дії нотаріуса?Було 5 варіантів відповідей. 3 варіанти них – не суттєві, типу, має право, бо на той час земельна ділянка не була у власності гр. – видно зразу , що далекі від істини відповіді.І два варіанти, між якими я вибирала:1) ні, неправомірні, бо відповідно до ст. 6 Закону «Про іпотеку», якщо будівля, що передається в іпотеку, розташована на земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на праві власності, така будівля підлягає передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якій вона розташована, тому потрібно вносити зміни до Договору іпотеки №1.2) так, правомірні, тільки після внесення змін до Договору іпотеки №1 та отримання згоди від банку «А» про передачу земельної ділянку в іпотеку. – це правильна відповідь. Відповіді мої не дослівні, але суть збережена.zagoruiko, я очень ждала Вашего экзаменационного билета... правда, и ещё надеюсь, что Вы найдёте время... Напишите, пожалуйста свою задачу.