Форум

Інформаційний ресурс

Іспит_Нотаріус :)) з 22.11.2010

Номер повідомлення:#481

Повідомлення vikulja » 03 грудня 2010, 13:21

помогите пожалуйста!! Кто-нибудь делал договір про закупівлю товарів за державні кошти?
vikulja

Номер повідомлення:#482

Повідомлення vikulja » 03 грудня 2010, 13:39

меня интересует момент заключения договора
vikulja

Номер повідомлення:#483

Повідомлення mechtatel » 03 грудня 2010, 13:50

Харьков сдает в понедельник...... допущены 51 человек.Надеемся на знания и счатливые билеты)
Богатый нотариус - неприлично, бедный - опасно.
mechtatel

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 221 раз.
Подякували: 448 раз.

Номер повідомлення:#484

Повідомлення IrCh » 03 грудня 2010, 13:56

Всем повезет! Ви написали що прокоментуєте задачі після того коли складете іспит:)), відносно того коли спадкоємець який має право на обов’язкову частку подав заяву про прийняття спадщини але помер до видачі свідоцтва про право на спадщину т.т.. не встиг оформити, будуть спадкувати спадкову масу його спадкоємці? Будь ласка:)
IrCh

Номер повідомлення:#485

Повідомлення Всем повезет!!! » 03 грудня 2010, 14:24

Всім ще раз дякую за привітання!!!І за допомогу і підтримку на цьому форумі. Ось мій білет, відповім на всі запитання, але пізніше :))
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#486

Повідомлення Всем повезет!!! » 03 грудня 2010, 14:27

Десь в якомусь одному питанні я допустила помилку, в якому - не знаю ((.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#487

Повідомлення Всем повезет!!! » 03 грудня 2010, 14:35

"[B]IrCh[/B], ну не можу Вам не відповісти :))[QUOTE]Всем повезет! Ви написали що прокоментуєте задачі після того коли складете іспит:)), відносно того коли спадкоємець який має право на обов’язкову частку подав заяву про прийняття спадщини але помер до видачі свідоцтва про право на спадщину т.т.. не встиг оформити, будуть спадкувати спадкову масу його спадкоємці? Будь ласка:)Повідомлення змін[/QUOTE]Хочу сказати одне, що [U][B]ТІЛЬКИ[/B][/U] на задачу 2( [B]2[/B][B]8 жовтня 2005 року померла громадянка М, яка залишила заповіт на все належне їй майно на користь гр. К. 18 грудня 2005 року до но¬таріуса звернулись спадкоємець за заповітом та чоловік померлої - інвалід 3 групи, з заявами про прийняття спадщини. 20 січня 2006 року чоловік спадкодавця помер.Чи може нотаріус заяву про прийняття спадщини, вважати заявою про згоду на одержання спадщини за вимогами статті 1241 ЦК Укра¬їни, якщо ці обставини не зазначені в заяві?[/B][B]Чи виникає у спадкоємців у даному випадку, право на спадщину, якщо свідоцтво про право на спадщину не отримано?,[/B]), що ми її вирішували [U][B]КЛЮЧ ЦЕЙ:[/B][/U][U]2. Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі ст.1241 ЦК України. У спадкоємців чоловіка померлої право на спадщину на належну йому частку спадкового майна не виникає, оскільки він по¬мер і не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за зако¬ном на підставі вимог статті 1241 ЦК України.[/U]А всі інші подібні задачі, які ми вирішували, такі як Варламов принцип вирішення такий, як по Варламову, а саме: і [B]Задача 1[/B]Громадянин Варламов І.К. заповів 1/2 частину квартири онукові Варламову С.П. Громадянин Варламов І.К помер в серпні 2004 року, в жовтні 2004 року, до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини подали онук та дружина померлого, Варламова Г.С. (72 роки). В січні 2005 року дружина померла. Спадкоємцями Варламової Г.С. є їх спільні двоє дітей, які в березні 2005 року подали заяви про прийняття спадщини до нотаріальної контори. Онук звернувся за одержанням свідоцтва про право на спадщину в червні 2008 року.Який порядок видачі свідоцтва про право на спадщину?Визначте розмір часток у спадщині Варламова І.К. та Варламової Г.С.Моя відповідь:[U]5. Спадкоємицями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спад¬щин є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку у спадщині відповідно до статті 1241 Цивільно¬го кодексу України, спадкоємцями Варламової Г.С є її діти, які сво¬єчасно подали заяви про прийняття спадщини. Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 частин квартири. Спад¬коємцям Варламової Г.С. нотаріус видає свідоцтво про право на спад¬щину за законом на 1/12 частку квартири в рівних частках кожному.[/U]"
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#488

Повідомлення Всем повезет!!! » 03 грудня 2010, 15:12

Передивлялась свій білет, що виклала, трохи змінила його, бо побачила, що не те червоним виділила. Тут він ЗНОВУ.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#489

Повідомлення kalina » 03 грудня 2010, 15:24

Спасибки за билет!Задачка конечно... Я перечитала и не могу понять чем отличается порядок отношений между, допустим, органами юстиции Украины и Грузии от Украины и Молдовы?
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#490

Повідомлення tori » 03 грудня 2010, 15:26

Всем повезет!!! яку відповідь в задачі ви обрали?
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#491

Повідомлення tori » 03 грудня 2010, 15:27

Від цієї задачки в мене паніка починається....
tori

Номер повідомлення:#492

Повідомлення Всем повезет!!! » 03 грудня 2010, 15:34

[B]tori[/B], вірна відповідь 5 на мою задачу.[B] Будь-ласка, скачайте ще раз мої тести зараз хто скачував, бо я повиправляла там. [/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#493

Повідомлення tori » 03 грудня 2010, 15:57

Дякую
tori

Номер повідомлення:#494

Повідомлення kalina » 03 грудня 2010, 16:13

[B]Всем повезет!!! [/B]Вы такой добрый человечек! Всех Вам благ!
kalina

Номер повідомлення:#495

Повідомлення Mirabelka » 03 грудня 2010, 16:42

Всем повезет!!!ВІТАЮ!!! мабуть ні в кого не виникало сумнівів, що Ви уже нотаріус)) а те, що здали - тільки [qoute]оформило[qoute] цей статус Це велика перемога, я уявляю скільки зусиль пішло... успішної Вам діяльності і багатих клієнтів))))))
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232

Номер повідомлення:#496

Повідомлення ТАНКА » 03 грудня 2010, 20:38

Всем привет! я из числа тех, кто прошел собеседование. Ребятаяя. я сдавала 4 раза -2 КК и 2 ВКК, каждый год одинаковое количество баллов и только на ВКК смогла доказать, что достойна.Верьте в себя и учите!учите! учите!С Донецка девушка которая снимала комнату в Киеве и опоздала на самолет ( у Вас был мой закон [qoute]Про нотариат[qoute]) Вы сдали?[B]Кто-то очень хорошо описывал на форуме где получить решения ВКК. куда платить госшошл. за свидоцтво. куда звонить в Минюсте и по каким дням прием. [U]пожалуйста дайте ссылку или выложите информацию, думаю это сейчас многим будет интересно[/U].[/B] Спасибо
ТАНКА

Номер повідомлення:#497

Повідомлення Lilit » 03 грудня 2010, 21:36

Всем повезет!!! спасибо за билет! вы молодец, билет не легкий! на 20 вопрос я бы ответила б).
Lilit

Номер повідомлення:#498

Повідомлення Snow » 03 грудня 2010, 21:59

[B]Graal[/B], буду держать за Вас кулаки!!!!за всех остальных тоже))))
Snow

Номер повідомлення:#499

Повідомлення IrCh » 04 грудня 2010, 02:09

[B]46.(386.) Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарження б) незалежно від строку звернення в) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарження.[/B]Я передивилась все, але, обмеження не знайшла не в старій не в новій редакції ЦПК, обмеження по строкам знайшла тільки при оскарження рішення до Верховного суду (рік).
IrCh

Номер повідомлення:#500

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 02:31

Рідненькі мої. поясніть хтось!!!! в пості 495 [B]Всем повезет!!![/B] вирішила задачі. Я ПРОСТО НЕ РОЗУМІЮ чому в № 2 не спадкується об частка. хоч чоловік її прийняв. а в № 1 Варламов - спадкується. відчуваю, що загадка криється в заповітах - там на все майно, а там на 1/2 частину. АЛЕ НЕ РОЗУМІЮЮЮЮЮ! ДОПОМОЖІТЬ ((((((((((((((((((
cendis

Номер повідомлення:#501

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 02:40

[B]IrCh [/B] ПИТАННЯ СТАРЕ. ТОМУ КОМЕНТАРІ ДУМАЮ ЗАЙВІ.СТАРИЙ ЦПК ДО 2004 РОКУСтаття 321. Строк на касаційне оскарження, касаційне подання Касаційна скарга, касаційне подання прокурора подається протягом одного місяця з дня проголошення ухвали або рішення суду апеляційної інстанції. У разі пропуску строку на касаційне оскарження з причин, визнаних судом поважними, суд за заявою особи, яка подала скаргу, чи подання прокурора може поновити цей строк, але не більше, ніж в межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарження. Про поновлення строку на касаційне оскарження або повернення касаційної скарги, касаційного подання прокурора судом першої інстанції виноситься ухвала. ( Стаття 321 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3083-III ( 3083-14 ) від 07.03.2002 )ДІЮЧИЙ ЦПКСтаття 325. Строк на касаційне оскарження 1. Касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду. { Частина перша статті 325 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року } 2. У разі пропущення строку, встановленого частиною першою цієї статті, з причин, визнаних поважними, суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.{ Частина друга статті 325 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3570-IV ( 3570-15 ) від 16.03.2006 } 3. Касаційна скарга, подана після закінчення строку на касаційне оскарження, повертається особі, яка її подала, якщо вона не порушує питання про поновлення цього строку, а також коли у поновленні строку відмовлено.{ Частина третя статті 325 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3570-IV ( 3570-15 ) від 16.03.2006 } 4. Питання про поновлення строку на касаційне оскарження і про повернення касаційної скарги вирішується суддею-доповідачем, про що постановляється відповідна ухвала.{ Частина четверта статті 325 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3570-IV ( 3570-15 ) від 16.03.2006 }
cendis

Номер повідомлення:#502

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 15:27

[B]kalina, Mirabelka[/B], [B]Lilit[/B] дякую. [B]Lilit[/B], от тільки що розмовляли з [B]Graal[/B] також на тему мого питання з іспиту №20, яка мені показала на мою помилочку на іспиті :))), тому я погоджуюсь з Вами, [B]Lilit і Graal:[/B] [B]Може бути свідком при посвідченні заповіту нотаріусом: [/B]а) посадові особи органів місцевого самоврядування[U]б) брат спадкодавця[/U]в) спадкоємець по заповіту.Я відповіла на іспиті а), але тепер я знаю, що дійсно вірна відповідь б), бо свідками можуть бути фізичні особи (без посади і статусу), от якби ця посадова особа ОМС прийшла до нотаріуса в якості свідка, то нотаріус в заповіті не зазначав би посаду цієї посадової особи, а просто написав би Іванов Іван Іванович і інші об. його дані та й все. Мені майже в голові крутилось на іспиті, коли я вибрала цю відповідь. Ще почитала у Томі 12 (стор. 262 Спасибо Фатєєвої) про свідків. Так що вірна відповідь б)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#503

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 15:41

[B]IrCh[/B] по цьому питанню:46.(386.) Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:[U]а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарження [/U]б) незалежно від строку звернення в) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарження.Дійсно на сьогоднішній день не існує строків і мала б бути вірною відповідь б), але я десь читала, що відповідь [B]а) це КЛЮЧ[/B] і вибрала на іспиті саме відповідь а) і як бачите не помилилась :))). Тому на це питання ключем є а).[B]cendis[/B] на пост №508, чесно Вам скажу не шукайте логіку в цьому, я її не знайшла на ту другу задачу, але сказали також, [B]що то Ключ.[/B] Просто в практиці багатьох нотаріусів склалось так, що:- деякі нотаріуси [B]видають свідоцтво про право на спадщину спадкоємцям померлого спадкоємця, який прийняв обов’язкову частку і помер не встигши отримати свідоцтво про право на спадщину,[/B] -а деякі вважають, що оскільки відсутній правовстановлюючий документ на обов’язкову частку, а саме Свідоцтво про право на спадщину (яке обов’язковий спадкоємець не встиг оформити у нотаріуса , бо помер), то нотаріуси відправляють таких спадкоємців в суд щоб спадкоємці обов’язкового спадкоємця (спадкодавця) визнавали за собою право власності на спадкову масу за померлим обов’язковим спадкоємцем і [B]це Рішення суду коли набуде законної сили буде правовстановлюючим документом спадкоємців на майно , яке буде підставою для реєстрації права власності (якщо це будівля або ін.) в органах технічної інвентаризації. [/B]Т.т. Свідоцтво про право на спадщину спадкоємцям вже не видається, їх правовстановлюючим документом буде Рішення суду.Тому думаю Задача №2 складалась по другому принципу, який я Вам розписала, але не переживайте, це тільки одна задача на мою думку, яка є виключенням, всі інші задачі повинні вирішуватись по принципу вирішення задачі по Варламову.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#504

Повідомлення Lilit » 04 грудня 2010, 15:52

Всем повезет!!! що ми будемо робити тепер без вас на форумі? стосовно задач по обовязковій частці хочу сказати, що я вважаю. що задача про Варламова -стара вже, більш нова - остання, де обовязкова частка спадкоємцям не видається. бо в нашій області, наприклад, у нотаріусів така практика - якщо помер обовязковий спадкоємець і не встиг отримати свідоцтво, ця частка вже не видається його спадкоємцям. Так вважає і мій нотаріус, сказала, що навіть було таке їм розяснення. Тому позиція Мінюсту щодо відповіді на цю задачу напевне вже переглянута.
Lilit

Номер повідомлення:#505

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 15:55

Добрый день,хочу обратить внимание на выложенный билет с ВКК, у меня не совпало, 43. Якщо на спадкове майно накладено арешт, то нотаріус свідоцтво про право на спадщину:[U]а) видає, і повідомляє … [/U][B]б) видача свідоцтва про право на спадщину затримується до зняття арешту216 инс[/B]в) не видає38. Перевірка організації нотаріальної діяльності здійснюється:а) [B]не частіше одного разу в два роки, за графіком проведення планових комплексних перевірок, який надсилаєсть для затверження до Міністерства юстиції України [/B]б) не частіше одного разу в два роки, за графіком який затвержується начальником управління юстиції та направляется в МЮУ.в)[U] Графік проведення планових комплексних перевірок організації нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил ведення нотаріального діловодства затверджується начальником управління юстиції на рік і оприлюднюється шляхом розміщення на сайті управління юстиції, а також направляється на адресу контори, архіву, нотаріуса, які підлягають перевірці. Копія затвердженого графіка надсилається до Міністерства юстиції України.[/U]28. Приватний нотаріус зобов’язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу протягом:[U]а) одного року з моменту отримання реєстраційного посвідчення[/U][B]б) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного свідоцтва[/B]13. право власності на земельну ділянку за цивільно- правовим договору виникає з моменту:[B]а) моменту отримання державного акту та державної реєстрації[/B]б) державної реєстрації права[U]в) нотаріального посвідчення та державної реєстрації.[/U]подчеркнула то, что по билету, выделила свое решение, ваши мнения
kalina

Номер повідомлення:#506

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 15:59

и еще по-поводу теста Всем повезет!!!,2. (1175.) Страхування предмета заставиа) підлягає обов’язковому страхуванню на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартістьб) на вимогу заставодержателя може бути застрахований за згодою сторін на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартість[B]в) не підлягає обов'язковому страхуванню, він може бути застрахований за згодою сторін на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартість.[/B]точно как в законе, то есть страхуется ведь [U]за згодою,[/U] а не [U]на вимогу заставодержателя[/U]
kalina

Номер повідомлення:#507

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 16:02

Стаття 10. Страхування предмета застави Якщо предмет застави не підлягає обов'язковому страхуванню, він може бути застрахований за згодою сторін на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартість. ( Частина перша статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2801-IV ( 2801-15 ) від 06.09.2005 )
kalina

Номер повідомлення:#508

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 16:08

да, интересный тестик, сама решала-читала-думала, Всем повезет ответила правильно, в моем варианте не походит [qoute]в) не підлягає обов'язковому[qoute], т.к. предмет застави может подлежать обов. страхованию, да... А я так сразу и не поняла Не дай Бог так затормозить на экзамене..(
kalina

Номер повідомлення:#509

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 16:19

[QUOTE]Всем повезет!!! що ми будемо робити тепер без вас на форумі?стосовно задач по обовязковій частці хочу сказати, що я вважаю. що задача про Варламова -стара вже, більш нова - остання, де обовязкова частка спадкоємцям не видається. бо в нашій області, наприклад, у нотаріусів така практика - якщо помер обовязковий спадкоємець і не встиг отримати свідоцтво, ця частка вже не видається його спадкоємцям. Так вважає і мій нотаріус, сказала, що навіть було таке їм розяснення. Тому позиція Мінюсту щодо відповіді на цю задачу напевне вже переглянута. [/QUOTE]Так дійсно, як ми без Вас, [B]Всем повезет!!![/B]?! ЗАПИТАННЯ - а якщо вищезазначена ситуація стосується не обовязкової частки, а просто, людина прийняла спадщину, а не оформила її і померла, то спадкоємці цієї особи НЕ МАЮТЬ ПРАВА СПАДКУВАТИ БЕЗ РІШЕННЯ СУДУ???[B]Lilit[/B], можливо питанння до вас
cendis

Номер повідомлення:#510

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 16:29

[B]kalina[/B], 43. Якщо на спадкове майно накладено арешт, то нотаріус свідоцтво про право на спадщину:а) видає, і повідомляє …[B]б) видача свідоцтва про право на спадщину затримується до зняття арешту216 инс[/B]- тут я згоднав) не видає38. Перевірка організації нотаріальної діяльності здійснюється:а) не частіше одного разу в два роки, за графіком проведення планових комплексних перевірок, який надсилаєсть для затверження до Міністерства юстиції Україниб) не частіше одного разу в два роки, за графіком який затвержується начальником управління юстиції та направляется в МЮУ.в) Графік проведення планових комплексних перевірокорганізації нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса тавиконання ними правил ведення нотаріального діловодствазатверджується начальником управління юстиції на рік іоприлюднюється шляхом розміщення на сайті управління юстиції, атакож направляється на адресу контори, архіву, нотаріуса, якіпідлягають перевірці.Копія затвердженого графіка надсилається до Міністерстваюстиції України.цей тест цікаввий.б) підходить як продовження фабули - логічно. а в) повністю з положення. мабуть я б обрала б), але в КЛЮЧІ може бути що завгодно.28. Приватний нотаріус зобов’язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу протягом:а) одного року з моменту отримання реєстраційного посвідченняб) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного свідоцтваповинен бути ще варіант - [B]в) перед початком діяльності[/B], бо ні той ні той по діючому зак не підходить. але чому тут дивуватися. Всем повезет!!! пише що внеї було питання по старим нормам. ЦЕ ЖАХ! СТИД ПОЗОР!13. право власності на земельну ділянку за цивільно- правовим договору виникає з моменту:а) моменту отримання державного акту та державної реєстраціїб) державної реєстрації права[B]в) нотаріального посвідчення та державної реєстрації.[/B] ТУТ не згодна з Вами, бо були зміни в ЗК. ст. 126, здається2. (1175.) Страхування предмета заставиа) підлягає обов’язковому страхуванню на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартістьб) на вимогу заставодержателя може бути застрахований за згодою сторін на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартістьв) не підлягає обов'язковому страхуванню, він може бути застрахований за згодою сторін на погоджену суму, але не більшу за його ринкову вартість.щодо цього питання, думаю ви правильно дійшли висновку. я спершу вирішила так як Ви. і не могла зрозуміти помилки. дякую Вам.Всем повезет!!! писала, що в неї єдина помилка. здається вона вже її знайшла - хто може бути свідком - брат спадкодавця. так що цей тест повинен бути правильним
cendis

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів