Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2010

Номер повідомлення:#61

Повідомлення Lilit » 06 грудня 2010, 21:08

zagoruiko, дякую за відповідь! Так у вас така сама була задача, як в пості 32?Всем повезет!!! що тепер думати стосовно цієї задачі? Я більше була прихильна до першої відповіді, а сьогодні ще й мій керівник підтвердила, що відповідь 2 можлива, якщо ЗД буде передаватись в іпотеку банку 2 за згодою банку 1 (тобто як ми зрозуміли в наступну іпотеку) т[B]ільки разом з будівлею[/B] (ст 6), тобто це повинно бути зазначено в відповіді.
Lilit

Номер повідомлення:#62

Повідомлення ELKA » 06 грудня 2010, 21:11

[B]УРА! УРА! УРА! Я СДАЛА ЭКЗАМЕН![/B] В Харькове сегодня сдавало 49 человек. Представитель Министерства похвалила харьковчан, сказала, что очень высокий уровень.Моя задачаГромадянин С. помер 20 листопада 2003 року, а в 2002 році від його імені було складено заповіт на все [B]майно на користь жінки С., з якою перебував у фактичних шлюбних відносинах 4 роки. Також на ім’я матері, якій 75 років, в 2000 році було складено заповідальне розпорядження на грошові внески у банківській установі. В грудні 2003 С. подала заяву на прийняття спадщини. В січні 2004 року мати подала заяву на прийняття спадщини. [/B]Задача несложная, но ответы были очень разные , и все [B]с большим предисловием[/B]. Правильный ответ с предисловием по поводу переходных положений ЦК. Но т.к. первое заявление было подано до 2004 года, т.е. до вступления в силу нового ЦК, то используются нормы [qoute]старого[qoute] кодекса.
ELKA

Номер повідомлення:#63

Повідомлення Lilit » 06 грудня 2010, 21:23

ELKA, вітаю! напішіть докладніше про екзамен, скільки здало, які були задачі, тести?
Lilit

Номер повідомлення:#64

Повідомлення Graal » 06 грудня 2010, 21:35

ELKA - МОЛОДЕЦ!!! Поздравляю!
Graal

Номер повідомлення:#65

Повідомлення Пчелка Нуся » 06 грудня 2010, 23:34

Я сдала. Много раз представляла, как я напечатаю эту фразу со множеством !!!!!!!!,, но, к сожалению, не сдали две мои подруги. Всем Повезет!!! огромное Вам спасибище!!! Если бы не Вы - плакать мне сегодня горькими слезами. Ребята, завтра все напишу - сегодня голова уже не варит. Вопросы новые были.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#66

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 00:04

[B]ELKA[/B], [B]Пчелка Нуся[/B]. УРАААААААААААААААААА. Как я за вас рада :)))))))))))))) УМНИЧКИ. Вы радость форума. За вас гордятся ваши родные!!! Напишите , что было и как, буду очень ждать. Это такое чувство счастья и облегченя, у меня был шок 3 дня, каждое утро просыпалась с мокрыми глазами, не могла поверить, что это не сказка.....[B]МОЛОДЦЫ!!!!!!! [/B]
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#67

Повідомлення Doroty » 07 грудня 2010, 00:10

Пчелка Нуся , ELKAУМНИЧКИ И МОЛОДЧИНКИ!!! ПОЗДРАВЛЯЮ ОТ ВСЕЙ ДУШИ!!!
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#68

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 00:52

Всіх кто склав іспит вітаю!!!!!!!!
IrCh

Номер повідомлення:#69

Повідомлення Graal » 07 грудня 2010, 01:04

Пчелка Нуся - ТОЖЕ МОЛОДЧИНКА!!! ПОЗДРАВЛЯЮ!!! Оу, как бы мне пережить приближайщийся экзамен...
Graal

Номер повідомлення:#70

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 01:26

Колеги, будьласка, поясніть яким чином та в який період складати іспит можна 4 рази??????????
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#71

Повідомлення kalina » 07 грудня 2010, 02:10

чи є обов'язком користувача за договором комерційної концесії надавати додаткові послуги:а) такб) нідоговір пожертви нерухомого майна є укладеним з моментуа) прийняття пожертвиб) прийняття пожертви та нотаріального посвідченняв) нотаріального посвідчення
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#72

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 02:28

на пост 71 договір пожертви нерухомого майна є укладеним з моменту[B]а) прийняття пожертви[/B] п.2 ст.729ЦКУб) прийняття пожертви та нотаріального посвідченняв) нотаріального посвідчення
IrCh

Номер повідомлення:#73

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 02:32

договір пожертви нерухомого майна є укладеним з моментуа) прийняття пожертви ч. 2 ст. 729 Цивільного кодексу Україниб) прийняття пожертви та нотаріального посвідченняв) нотаріального посвідченняhttp://www.obljust.pl.ua/content/236/
tori

Номер повідомлення:#74

Повідомлення Graal » 07 грудня 2010, 02:32

чи є обов'язком користувача за договором комерційної концесії надавати додаткові послуги:а) так++++++б) нідоговір пожертви нерухомого майна є укладеним з моментуа) прийняття пожертви++++++б) прийняття пожертви та нотаріального посвідченняв) нотаріального посвідчення
Graal

Номер повідомлення:#75

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 02:35

чи є обов'язком користувача за договором комерційної концесії надавати додаткові послуги:[B]а) так[/B]Стаття 1121 ЦКб) ні
tori

Номер повідомлення:#76

Повідомлення grenka » 07 грудня 2010, 02:35

0
grenka

Номер повідомлення:#77

Повідомлення Graal » 07 грудня 2010, 02:38

kalina как дела?!
Graal

Номер повідомлення:#78

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 02:40

чи є обов'язком користувача за договором комерційної концесії надавати додаткові послуги:[B]а) так[/B]п.4 ч. 1 ст.1121ЦКУб) ні
IrCh

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 02:43

[B]tori[/B][QUOTE]Колеги, будьласка, поясніть яким чином та в який період складати іспит можна 4 рази??????????[/QUOTE][B]До 01.01.2011 року ще діє таке правило:[/B]1 раз: кваліфікаційна комісія 2раз: ВКК (ВКК коли призначать у м. Києві, бувало раніше кожні два місяці призначали, тепер рідше)[B]потім тільки через один рік[/B]3 раз:кваліфікаційна комісія 4 раз: ВКК[B]З 01.01.2011 року:[/B]1 раз: ВКК. Рішення ВКК можна оскаржити до суду2 раз: ТІЛЬКИ через один рік ВКК і знову тільки з можливістю оскаржити до судуЯкщо не склали іспит - повторне стажування!!!!!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#80

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 02:48

[B]kalina[/B], мы с Вами, мы тут. Напишите весточку..
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#81

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 03:05

Задача №23. Гр-н Макаров П.І. громадянин України, котрий постійно проживає за кордоном у державі Ізраїль, видав своєму синові довіреність на право розпорядження належним йому на праві власності житловим будинком, котрий знаходиться на території України. Так як довіреність, посвідчена нотаріусом держави Ізраїль, не була легалізована, у вчиненні нотаріальної дії нотаріусом України було відмовлено. Тому, власник будинку гр. .Макаров П.І. для вирішення свого питання вирішив тимчасово виїхати на Україну, але під час перебування на території України помер 17 червня 2005 року, не встигнув оформити договір купівлі-продажу будинку. Після закінчення встановленого законом строку на прийняття спадщини до нотаріальної контори звернувся син спадкодавця, котрий проживає та прописаний у спадковому будинку з 1999 року, із заявою стосовно видачі йому свідоцтва про право на спадщину за законом.
IrCh

Номер повідомлення:#82

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 03:07

"[B]Doroty[/B] на пост №40Скажіть, будь ласка, у Вашої подруги на ці питання були такі відповіді:[B]1. Розпорядження часткою в майні, що належало подружжю на праві спільної сумісної власності у разі розірвання шлюбу:[/B][U]А) виключно за згодою [/U]Б) виключно після поділу або виділу часткиВ) виключно після припинення права спільної сумісної власності.Вірна відповідь а), але моя подруга відповіла в)[B]2. Для посвідчення договору відчуження транспортного засобу не є обов’язковим надання нотаріусу таких документів:[/B]А) правовстановлюючий документ на т/зБ) висновок про експертну вартість авто[U]В) платіжний документ, що підтверджує спату податку із власників т/з. [/U][B]Вірна в) і моя подруга так і відповіла.[/B][B]3. При частковому невиконанні боржником обов’язку за кредитним договором, звернення стягнення із заставленого майна здійснюєть:[/B]А) пропорційно невиконаному зобов’язанню[U]Б) із всього майна, що було первісно передано в заставу. [/U][B]Вірна б) і моя подруга так і відповіла.[/B] "
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#83

Повідомлення Doroty » 07 грудня 2010, 11:51

Всем повезет!!!ДУЖЕ ДЯКУЮ за пост №82
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#84

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 12:30

[B]IrCh[/B], а в чому питання відносно задачі в пості №81????? [B]1.[/B] Згідно ЗУ [qoute]Про міжнародне приватне право[qoute] спадкування нерухомого майна відбувається за місцезнаходженням нерухомого майна. [B]2.[/B]Статтею 29 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 р. № 435-IV (зі змінами та доповненнями) визначено, що [B]місцем проживання фізичної особи є[/B] житловий будинок, квартира, інше приміщення, придатне для проживання в ньому (гуртожиток, готель тощо), у відповідному населеному пункті, в якому фізична особа проживає постійно, переважно або тимчасово.Згідно зі ст. 1 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» від 11.12.2003 р. № 1382-IV [B]місце проживання[/B] - це адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком понад шість місяців на рік. При цьому відповідно до ст. 3 цього Закону відомості про місце проживання мають бути внесені до паспортного документа із зазначенням адреси житла та до реєстраційного обліку, відповідного органу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань реєстрації. Із умов задачі ми бачимо, що Макаров П.І. постійно проживав в Ізраїлі, але тимчасово виїхав на Україну.Нотаріусу необхідно з’ясувати зі слів сина який термін Макаров П.І. проживав на території України, чи проживав він із сином у будинку. Легким був би варіант, якщо б Макаров [qoute]прописався[qoute] у будинку, що хоче успадкувати син, тоді все зрозуміло і ясно, є всі документальні підтвердження і син може вважатись таким, що прийняв спадщину постійним проживанням зі своїм батьком, але....в умовах нашої задачі цього немає. Тому такий обовязок перевірки всіх даних покладається на нотаріуса для прийняття рішення щодо видчі свідоцтва в даному випадку сину або відмови у видачі свідоцтва і роз’яснення сину, що він може зробити щоб отримати свідоцтво за померлим батьком. Але може бути такий варіант, що Макаров в Україні проживав значний час за однією адресою із своїм сином, однак син не може надати документального підтвердження, і наслідком цього є відмова нотаріуса у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом сину. В такому випадку сину необхідно звернутись до суду і[B]з заявою про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини,[/B] [U][B]а не[/B][/U] про встановлення факту про прийняття спадщини (п. 23 Постанови Пленуму ВСУ від 30.05.2008 року №7 [qoute]Про судову практику у справах про спадкування[qoute]). Після чого Рішення суду про встановлення такого факту буде доказом постійного проживання із померлим на території України і нотаріус видасть відповідне свідоцтво про право на спадщину.3. Якщо все ж таки померлий під час тимчасового перебування на території України не проживав тривалий час зі своїм сином, то сину необхідно звертатись до суду із заявою про надання додаткового строку для прийняття спадщини, як такого, який він пропустив з поважних причин. Після отримання Рішення суду сину та надання сином заяви про прийняття спадщини видається свідоцтво про право на спадщину.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#85

Повідомлення Пчелка Нуся » 07 грудня 2010, 12:42

[B]Всем Повезет!!! [/B], Вы просто чудо!!! ELKA в посте 62 уже говорила, что представитель МЮ отметила высокий уровень подготовки харьковчан, но, если бы Вы знали, сколько людей после сдачи екзамена, еще не зная результатов, выходили из аудитории с круглыми, как глобус глазами, и говорили о том, что (далее цитата): «Ну какая молодец девочка Всем Повезет!!! У меня и тот вопрос ее попался и этот. Если бы она не выложила тесты, я не знаю ответил(а) на такой-то вопрос или нет.» В общем, СПАСИБО, Вам огромное не только от меня, но и от всей Харьковской области, удачи, счастья, здоровья Вам и Вашим близким! [B]Graal,[/B] Вы обязательно сдадите! За полтора года пребывания на форуме, я поняла, что процент сдачи у активных форумчан гораздо выше, чем у гостей форума, которые просто наблюдают за общением на форуме. Я сама была такая, сидела в кустах и наблюдала за происходящим и, честно говоря, не верила, что я когда-то сдам. Только когда я начала сама выкладывать решение задач, задавать форумчанам какие-то вопросы, я во-первых стала уверенной в своих силах, а во-вторых – весь тот ворох знаний разлегся в моей голове по нужным полочкам, и на екзамене меня было трудно запутать всякими выкрутасами. Ребята, не стесняйтесь, регистрируйтесь на форуме и общайтесь. Никто не закидает вас камнями, если вы здесь – на форуме не правильно решите задачу. Зато вы будете знать, как ее все же решить правильно и выйдете с экзамена победителем. Вам кто-то поможет, вы кому-то поможете. Добро всегда возвращается добром или удачей.Задача у меня была легкая:Гр. С. помер в 2003 році. В 1999 склав заповіт на все майно на племінника. В 2002 на квартиру склав заповіт на дружину К.(именно дружину), з якою перебував в фактичних шлюбних відносинах. Звернулися племінник, К., у якої на руках рішення суду про встановлення факту проживання однією сімєю протягом 5 років та син, який прожива з батьком, став непрацездатним через 3 міс. з дня відкриття спадщини та надав рішення суду, що батько з 2001 року був визнаний недієздатним.Завдання було, майже слово в слово, як у Всем Повезет!!! Навіть ті ж дати та реєстровий номер. Єдине, що ссилка на пункт договору в якому вказувалась сума була вірною, але позичав гроші в гривнях по курсу до доллара, а віддавати по курсу евро.Питання майже всі з форуму. Новими у мене були: 1.Нотаріуси державних нотаріальних архівів:А) видає дублікати документів, що зберігаються в архіві, за письмовою заявою фізичних та юридичних осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна діяб) видає дублікати документів, що зберігаються в архіві, за письмовою заявою фізичних та юридичних осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна дія видає архівні довідки в) видає архівні довідки2. Порядок легалізації офіційних документів за кордоном А) Закордонні дипломатичні установи України приймають на легалізацію офіційні документи, складені і засвідчені на території держави перебування або консульського округу органами державної влади, до компетенції яких входить проведення процедури консульської легалізації, для їх подальшого використання в Україні.Б) тоже самое + якась-там відмітка консула Якщо ще шось згадаю – напишу.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#86

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 13:17

Пчелка Нуся дякую! Ще раз вітаю!!!
IrCh

Номер повідомлення:#87

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 13:27

[B]Пчелка Нуся[/B], спасибо :)). Я рада, что то, что я пишу помогло людям, это для меня главное. Теперь Вы можете жить спокойно, спать спокойно и дышать, как говорится - на полную грудь. Это самое важное после экзамена - чувство облегчения и уверенности в завтрашнем дне. Все таки это профессия на всю жизнь. Поздравляю!!!!!!!!!!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#88

Повідомлення Пчелка Нуся » 07 грудня 2010, 13:41

Спасибо всем за поздравления. Киев, желаю чтобы вы сдали еще лучше, чем Харьков.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#89

Повідомлення kalina » 07 грудня 2010, 13:50

Всем доброе утро! А у меня оно НУ ООчень доброе - я здала!Писала-писала билет, и когда отправляла он пропал ((буду писать заново.[B]Всем повезет !!! [/B]- Вы ЗВЕЗДА!! [B]Graal[/B] - умница и красавица!!! ну Вам так точно повезет!!! /удача улыбается подготовленным/Спасибо всем огромное за участие
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#90

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 13:58

[B]kalina[/B], УРАААААААА. УМНИЦА!!!!! Все наши форумчане сдали!!!!ПОБЕДА!!!! вот мечтатель не знаю сдал(а) или нет? Будем думать, что да!Я вот чего вспомнила.....Благодарю [B]Graal[/B], за то, что она буквально за уши меня тянула чтобы я начала писать на форуме. Всегда говорила- Людка (это мое имя :)) давай, начинай пиать, почему не пишешь.....а я говорила .......аааааааа, пока не хочу.....ну короче [B]Graal[/B] добилась своего :)) , и я ей благодарна, так как форум мне помог сдать экзамен. А то что Graal сдаст экзамен, то я ей говорила - у нее на лбу написано - НОТАРИУС, только это видят только окружающие, в том числе и я увидела...и все форумчане даже не сомневаются.
Всем повезет!!!

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів