Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 08.03.2011

Номер повідомлення:#751

Повідомлення bukva I » 18 березня 2011, 19:54

Щн одне питання над яким я замислююсь......але якщо дивитись положення, то вроде а)173. Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреності б) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреностів) не здійснюється.
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#752

Повідомлення bukva I » 18 березня 2011, 19:55

[B]flame[/B] а ви з відки??? щось я пропустила цей моментсс,.... якщо не секретик....???
bukva I

Номер повідомлення:#753

Повідомлення bukva I » 18 березня 2011, 20:05

А які в кого думки щодо цього тесту:1005. Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконанняними правил ведення нот. діловодства:а) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевіркиб) за весь час, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки, але не рідше ніж 2 рокив) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки згідно з Графіком проведення планових комплесних перевірок погоджених з Мінюстом, затверджени начальником Головного управління юстиції на рік.
bukva I

Номер повідомлення:#754

Повідомлення flame777 » 18 березня 2011, 20:08

я з ВІННИЦІ, це не секрет1005-в
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#755

Повідомлення Бедуин » 18 березня 2011, 20:19

[QUOTE]865. Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:а) лише вказаним у заповіті спадкоємцям б) на вимогу органів прокуратури або судув) спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту[/QUOTE]Не погоджуюсь. В данному контексті тільки вказаним у заповіті особам п. 29 щодо заповіту обмеження і його дублікат видається лише вказаним у ньому спадкоємцям або виконавцю заповіту. А ось дублікати інших документи посвідчені або видані нотаріусом можуть бути видані і спадкоємцям померлого. Бедуин буду рада можливості особистого знайомства з Вами :)))) тим більше, що на проміжному іспиті нас було всього троє, людей на екзамені багато не будеЯ теж буду рада знайомству з Вами. [QUOTE]173. Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреності б) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреностів) не здійснюється.[/QUOTE]Моя відповідь однозначно не здійснюється. Хоча на інших гілках обговорювали це питання і обрали в день отримання реєстратором заяви довірителя про припинення дії.На іспиті я буду відповідати «В». [QUOTE]1005. Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконанняними правил ведення нот. діловодства:а) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевіркиб) за весь час, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки, але не рідше ніж 2 рокив) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки згідно з Графіком проведення планових комплесних перевірок погоджених з Мінюстом, затверджени начальником Головного управління юстиції на рік[/QUOTE]Варіант «Б» старий. Зараз не частіше 1 разу на 2 роки. Якщо питання буде стояти так, то буду відповідати «Б», оскільки «В» взагалі не підходить бо графік перевірок МЮ не затверджує, а лише погоджує.
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#756

Повідомлення flame777 » 18 березня 2011, 20:26

173 - в) Обов'язковій реєстрації у Єдиному реєстрі підлягають довіреності (у тому числі їх дублікати), посвідчені в нотаріальному порядку, та довіреності на право розпорядження майном, посвідчені посадовими особами виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів, а також відомості про припинення їх дії.по друге в цьому випадку реєстрація припинення довіреності здійснюється тільки на підставі заяви посадової особи, а не довірителя !!!
flame777

Номер повідомлення:#757

Повідомлення flame777 » 18 березня 2011, 20:29

1005. Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконанняними правил ведення нот. діловодства:а) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевіркиб) за весь час, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки, але не рідше ніж 2 рокив) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки згідно з Графіком проведення планових комплесних перевірок погоджених з Мінюстом, затверджени начальником Головного управління юстиції на рікВаріант «Б» старий. Зараз не частіше 1 разу на 2 роки. Якщо питання буде стояти так, то буду відповідати «Б», оскільки «В» взагалі не підходить бо графік перевірок МЮ не затверджує, а лише погоджує. Бедуин варіант в) якраз і говорить про погоджений МЮ затверджений начальником ГУЮ графік перевірок
flame777

Номер повідомлення:#758

Повідомлення Бедуин » 18 березня 2011, 20:33

[QUOTE]Бедуин варіант в) якраз і говорить про погоджений МЮ затверджений начальником ГУЮ графік перевірок[/QUOTE]от халепа. не дочитала....
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#759

Повідомлення flame777 » 18 березня 2011, 20:42

головне щоб не на іспиті :))то яка тоді ваша думка на 1005 питання?
flame777

Номер повідомлення:#760

Повідомлення bukva I » 18 березня 2011, 20:57

[B]Бедуин[/B] Щодо цього питання в мене сумніви, слідуючі, а якщо спадкоємці, особи, щдодо якої вчинялася нот. дія є спадкоємцями на підставі ст.1276...., то разві їм нотаріус не видасть дублікат заповіту.....????865. Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:а) лише вказаним у заповіті спадкоємцям б) на вимогу органів прокуратури або судув) спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту1005. Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконанняними правил ведення нот. діловодства:а) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевіркиб) за весь час, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки, але не рідше ніж 2 рокив) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки згідно з Графіком проведення планових комплесних перевірок [B]погоджених з Мінюстом[/B], з[U]атверджени начальником Головного управління юстиції на рік[/U][QUOTE]Варіант «Б» старий. Зараз не частіше 1 разу на 2 роки. Якщо питання буде стояти так, то буду відповідати «Б», оскільки «В» взагалі не підходить бо графік перевірок[B] МЮ не затверджує[/B], а лише погоджує.[/QUOTE]у варіанті В є теза про погодження з МЮ, та затверджено ГЮ..... єдине це: [B]за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки [/B]в [B]Положені йде[/B] мова:[B] про нечастіше раз на два роки......[/B]
bukva I

Номер повідомлення:#761

Повідомлення bukva I » 18 березня 2011, 21:04

[B]flame[/B] цікаво щодо посту 756.... посадові особи на повинні особисту направити ці довіреності до реєстратора.....????
bukva I

Номер повідомлення:#762

Повідомлення tori » 18 березня 2011, 21:25

Доброго вечора!!!!!!!!!!![QUOTE]Щось торможу над цим питанням чому не знаю......моя думка що відповідь є в)????865. Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:а) лише вказаним у заповіті спадкоємцям б) на вимогу органів прокуратури або судув) спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту[/QUOTE][B]bukva I[/B], підтримую відповідь В 29. У разі втрати або зіпсування документа, посвідченого або виданого нотаріусом, за письмовою заявою осіб, за дорученням яких або [B]щодо яких вчинялася нотаріальна дія[/B], державним нотаріусом державного нотаріального архіву видається дублікат утраченого або зіпсованого документа. Дублікат заповіту може бути виданий [B]вказаним у заповіті спадкоємцям, виконавцю заповіту[/B] після подачі ними свідоцтва про смерть заповідача. У [B] разі смерті спадкоємців, які були вказані в заповіті, дублікат може бути виданий їх спадкоємцям[/B]після подачі ними свідоцтва про смерть заповідача і померлого спадкоємця.
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#763

Повідомлення Бедуин » 18 березня 2011, 21:25

[QUOTE]Щодо цього питання в мене сумніви, слідуючі, а якщо спадкоємці, особи, щдодо якої вчинялася нот. дія є спадкоємцями на підставі ст.1276...., то разві їм нотаріус не видасть дублікат заповіту.....????[/QUOTE]Спадкодавець – заповідач Спадкоємець 1 помер до 6-ти місяцівСпадкоємець 2 – є спадкоємцем Спадкоємця 1, а не спадкодавця, оскільки йому по спадковій трансмісії у спадщину перейшло право прийняти спадщину після спадкодавця. Він не стає спадкоємцем Спадкодавця.В цьому питанні мова йде про те, якщо є спадкоємець за заповітом і за законом. Якщо звернеться спадкоємець за законом за отримання дублікату заповіту то йому його не видадуть. І взагалі, нотаріус який веде цю с/с не повідомить спадкоємцю за законом зміст заповіту і на кого він складений, а лише про те, що є заповіт, який складено не на Ваше ім»я.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#764

Повідомлення tori » 18 березня 2011, 21:47

[B]Бедуин[/B], можливо ті хто складали це питання, так не заглиблювались)))))))))))))
tori

Номер повідомлення:#765

Повідомлення bukva I » 18 березня 2011, 21:57

[B]Бедуин, [/B] дякую за розяснення.....але саме у звязку з цією нормою в мене і сумнів, яку тори вказала: [QUOTE] у разі смерті спадкоємців, які були вказані в заповіті, дублікат може бути виданий їх спадкоємцямпісля подачі ними свідоцтва про смерть заповідача і померлого спадкоємця.[/QUOTE]бо у першому варіанті відповіді є слово [B]лише[/B]....але якщо є ця норма інструкції, то мабуть і не лише...., того ж в цьому пункті немає мови про виконавця заповіту......Я цю норму розмуіла..... на прикладі ст.1276.....
bukva I

Номер повідомлення:#766

Повідомлення tori » 18 березня 2011, 22:13

Звісно, якщо відповідати методом виключення, то А не підходить (лише), Б (ні), тому В без сумніву
tori

Номер повідомлення:#767

Повідомлення tori » 18 березня 2011, 22:36

[QUOTE]При заведенні спадкової справи нотаріус за даними Спадкового реєстру перевіряє наявність заведеної спадкової справи. У разі підтвердження цього факту нотаріус відмовляє у прийнятті заяви (іншого документа), рекомендуючи заявнику подати її за місцезнаходженням цієї справи, [B]а в разі потреби - вимагає цю справу для подальшого провадження[/B][/QUOTE]Звертаюсь до практиків, наведіть приклад, будьласка, дякую.[B][/B]
tori

Номер повідомлення:#768

Повідомлення Doroty » 18 березня 2011, 22:48

ВСІМ ПРИВІТ !!![B]МИКОЛАЇВ ТА ОБЛАСТЬ[/B], ВІДГУКНІТЬСЯ !!!! ВИ - МОЛОДЦІ, БАГАТО З ВАС ЗДАЛО !!! Ви ж так само, як і ми, чекали на інформацію після іспиту... [B]Бедуин[/B], на пост №[B]680[/B] Ваша позиція така, що ті, хто спадкують по праву представлення не можуть бути спадкоємцями іншої черги (наприклад, якщо той, кого вони мали б представляти, є живий, але на спадщину не претендує...) ???
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#769

Повідомлення Бедуин » 18 березня 2011, 22:50

[QUOTE]спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту[/QUOTE]я не впевнена що особа на яку складено заповіт є особою щодо якої вчинялась нотаріальна дія.... Тому, відвертно кажучи ще не визначилась в цьому питанні.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#770

Повідомлення Doroty » 18 березня 2011, 22:52

[B]flame[/B], а Вам щодо іспиту недавно подзвонили ?
Doroty

Номер повідомлення:#771

Повідомлення Doroty » 18 березня 2011, 23:01

[B]bukva I[/B], я подивилася на зразки свідоцтв про право на спадщину на АКЦІЇ...так у мене є старі зразки та ще й на спадщину за законом...якщо підійдуть, то скину...А що Вас бентежить в цьому питанні?
Doroty

Номер повідомлення:#772

Повідомлення bukva I » 19 березня 2011, 00:09

[B]Doroty[/B] дякую, думаю підійде, наміксую з формою за заповітом....щодо що бетежить: хочю подивитися як чітко записувати умову наприклад які належали спадкодавцю на підставі......подивитися чітко опис предмета свідоцтва про право на спадщину... чітко номер.... назву акції... орган який видав....т.д....Хочю глазами зафіксувати чітко форму...послідовність ким, кому, коли... та опис предмета....
bukva I

Номер повідомлення:#773

Повідомлення bukva I » 19 березня 2011, 00:11

Дівчата якщо є натхнення давайте з задачками потренуймося......
bukva I

Номер повідомлення:#774

Повідомлення Mahadjan » 19 березня 2011, 00:13

[B]bukva I[/B], Давайте!!! Усім добрий вечір!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#775

Повідомлення Ls7 » 19 березня 2011, 00:18

[B]KikoTER[/B] Так, я з Тернопільської області, а Ви?
Ls7

Повідомлення: 135
Подякували: 14 раз.

Номер повідомлення:#776

Повідомлення bukva I » 19 березня 2011, 00:20

[B]flame[/B] щодо [QUOTE]по друге в цьому випадку реєстрація припинення довіреності здійснюється тільки на підставі заяви посадової особи, а не довірителя !!![/QUOTE]та питання:173. Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреності б) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреностів) не здійснюється.То відповідно до положення про ЄРД:2.2. Реєстрація довіреностей (їх дублікатів), посвідчених посадовими, службовими особами, перерахованими в частині 3 статті 245 Цивільного кодексу України, статтях 37 - 38 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute], а також відомості про припинення їх дії,[B] здійснюється в Єдиному реєстрі за заявою довірителя про реєстрацію таких довіреностей. [/B]З[B]аява про реєстрацію зазначених довіреностей надається Реєстратору безпосередньо довірителем[/B]. У разі неможливості подачі заяви на реєстрацію довіреності безпосередньо довірителем підпис довірителя на такій заяві повинен бути засвідчений підписом та печаткою особи, яка посвідчила довіреність.2.3. [B]Заява про припинення дії довіреності подається довірителем[/B], а також іншими особами, які мають підтверджуючі документи щодо відомостей, передбачених частиною 1 статті 248 Цивільного кодексу України.Т[B]О я так для себе розумію....., посадова особа має право посвідчувати такі довіреності, даля, такі довереності авжеж підлягають реєстрації, отдже довіритель зобовязаний подати заяву Реєстрату для реєстрації цєї довіреності і одже у випадку, якщо він хоче припинити її дію, то і подати заяву Реєстратору про припинення її діїїїї?????[/B]Так такі питання: Ч[B]и мають право посадові особи посвідчувати довіреності на отримання заробітної плати????? [/B]Отже відповідь так такі А)
bukva I

Номер повідомлення:#777

Повідомлення bukva I » 19 березня 2011, 00:28

[B]Mahadjanушка[/B] доброго Вам вечора! Все мчюсь за задачками... на крилах натхнення....:))))
bukva I

Номер повідомлення:#778

Повідомлення Mahadjan » 19 березня 2011, 00:30

З задоволенням :-))!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#779

Повідомлення Ls7 » 19 березня 2011, 00:33

[B]Прикріплюю всі 14 білетів, [/B]із виправленими помилками (думаю що не всіма) білетів буде більше 20, наразі скидаю ці, де при проходженні буде показуватись невірна відповідь.
Ls7

Повідомлення: 135
Подякували: 14 раз.

Номер повідомлення:#780

Повідомлення bukva I » 19 березня 2011, 00:36

Яку минулого разу недорозглянули.....243 гр. А заповів все своє майно підприємству, після його смерті за оформленням спадкових прав звернулись син, який вийшов на пенсію у 53 роки, а на момент відкриття спадщини вже пять років як був на пенсіонером, та другий син, інвалід 3 групи, який працює.Хто має право на обовязкову частку? Які дії нотаріуса щодо видачі свідоцтва підприємству?
bukva I

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів