Форум

Інформаційний ресурс

НОТАРІАЛЬНА ТАЄМНИЦЯ і СПАДЩИНА. ВАЖЛИВО!!!

Номер повідомлення:#91

Повідомлення Весна :) » 23 лютого 2010, 20:04

[QUOTE]Ол... до вас єдине прохання не посвідчуйте заповіти.[/QUOTE]ще раз повторюсь.мені шкода як заповідача, так і його спадкоємців, із-за вашого дещо викривленого розуміння таємниці, за посвідченними вами заповітами, спадщина може бути оформленна тільки вами, адже ви не вважаєта за доцільним довести до відома спадкоємців, які на своє горе звернулись до іншого нотаріуса, волю заповідача. В такому разі при посвідченні заповітів Вам варто роз'яснити клієнту ст. 8 і всі її наслідки , для спадкоємця зазначеного в заповіті, пояснити як важко йому буде оформити спадщину, і той факт що ви посвідчили заповіт, ще не значить, що по даному заповіту спадкоємець зможе отримати спадщину. Вітаю Вас зі святом, і бажаю бути принциповим по життю, не завдаючи шкоди іншим.
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#92

Повідомлення Оленка Справедлива » 23 лютого 2010, 20:39

[QUOTE]Готую відповідні матеріали до Генеральної прокуратури.[/QUOTE]Вы это серьёзно? Вы готовите материалы в прокуратуру на коллегу, которая прислала Вам запрос по завещанию?
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#93

Повідомлення OLNIK » 23 лютого 2010, 21:05

Думаю, [B]Ол[/B] шутит, зачем аж в Генеральную, если есть прокуратуры и поближе )))Да и соответствующих материалов у него не может быть, а всего лишь запрос в интересах наследников. Какие еще могут быть соотвествующие материалы, да и чему, собственно, -соотвествующие?Надеюсь, что все [qoute]материалы[qoute], которые есть, соответствуют ст.68 Закона о нотариате, ну и , естественно, ст.8 этого же закона. [QUOTE]як спонукання до вчинення нотаріусом неправомірних ді[/QUOTE]- официальный запрос считать нельзя. Те, которые попытаются [qoute]споннукать[qoute]- они будут действовать без официального запроса.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#94

Повідомлення Оленка Справедлива » 23 лютого 2010, 21:23

Есть такое выражение из анекдота [qoute][цензура], ты, Васильиваныч, и шутки у тебя дурацкие[qoute].Но не удивлюсь, если всё всерьёз.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#95

Повідомлення Ксана » 24 лютого 2010, 00:03

0
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#96

Повідомлення Ксюня » 24 лютого 2010, 00:37

На все 100 согласна с Елена М [QUOTE][qoute][цензура], ты, Васильиваныч, и шутки у тебя дурацкие[qoute].[/QUOTE],особенно про национальную разведку....нет слов... и ....даже нет выражений.....:((((((
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#97

Повідомлення Marysia. » 24 лютого 2010, 20:09

[QUOTE][[QUOTE][U]Ці два заповіти є чинними. До того як подав заяву про прийняття спадщини спадкоємець за другим заповітом, спадкоємцю за первим заповітом стає відомим зміст другого заповіту. Тепер питання. Довго буде дихати повітрям спадкоємець за другим заповітом. Незнаєте? І я не знаю. Але це і є те, що називається нотаріальною таємницею.Що б я робив, якби одержав такий запит від Вас? На перший випадок - коректно відмовив в наданні відомостей, що становлять нотаріальну таємницю. Після другого звернення Ви б спілкувалися з прокуратурою.Не намагайтеся ніколи і ні на кого тиснути, в тому числі й по телефону. Всі ваші телефонні розмови можуть легко перетворитися у звуковий файл з ненайкращими наслідками для одного з співрозмовників. Ніякої влади у одного нотаріуса над іншим не має. Про це говорить не тільки мій нотаріальний досвід, а й взагалі достатній життєвий.Зупинити завідуючу ДНК (запит не від нотаріуса, а від особи, що здійснює адміністративні функції), на жаль, з першого разу не вдалося. Готую відповідні матеріали до Генеральної прокуратури[/U][/QUOTE]./QUOTE]Говорила,что [qoute]ГОНИТЕ[qoute], повторюсь 2 раза [qoute]ГОНИТЕ[qoute]. Вас жизненный опыт видимо проходил в определенных органах. Извините - но это про вас (таких как вы) пишут в соседних темах. Если вы на коллегу пишете в прокуратуру только потому что не можете правильно уяснить закон, то грош вам цена!!![qoute] даже не пытаюсь поздравлять вас с мужским праздником(даже в прошедшим), потому что ваши действия и ваши слова говорят о том, что вы далеко не мужчина. Сочувствую вашей супруге,если она есть), и могу сказать, что еще одно ваше имя -[qoute]Сутяжник[qoute]. Не извиняюсь даже перед админом. Имею право на свое мнение.ЗЫ пыталась вывести из рамки ваши цитаты и отделить от моих слов, не получилось на жаль. думаю что коллеги разберутся, что от чьего имени .
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#98

Повідомлення Scarlett » 24 лютого 2010, 20:24

[QUOTE]Окрім відомої нам нотаріальної таємниці є, наприклад, банківська таємниця. Нехай один банк зверненться до іншого за відомостями по рахунку конкретної особи. Відповідь буде зрозумілою.[/QUOTE] а вы сами нигогда не отсылали запрос в банк, и не получали на него ответ, по поводу остатка сумм, заповидальних розпоряджень и т.д.???
Я обещала быть хорошей… Но, если услышите стрельбу — значит у меня не получилось!
Scarlett

Повідомлення: 2171
Дякував (ла): 1598 раз.
Подякували: 3436 раз.

Номер повідомлення:#99

Повідомлення Scarlett » 24 лютого 2010, 20:26

ол, ну не пойму, что вы так взьерошились по поводу этого запроса. ну скажите нам честно, может завещание от наследодателя имеется, вами удостоверенное, но оно такое, что и показывать никому низзя?
Я обещала быть хорошей… Но, если услышите стрельбу — значит у меня не получилось!
Scarlett

Повідомлення: 2171
Дякував (ла): 1598 раз.
Подякували: 3436 раз.

Номер повідомлення:#100

Повідомлення lyusya » 24 лютого 2010, 20:40

Нотариусы между собой не могут прийти к единому мнению. Не то чтобы к мнению, а не выносить хотя бы сор... Нас все читают и ручки потирают: мы вас всех скоро [qoute]сделаем[qoute]. Более разрозненного сообщества нет на белом свете. Не надо ст.377 ГК и ст. 120 ЗК, мы друг друга съедим, заложим, пожалуемся и т.д. Прискорбно... Тема не стоит выеденного яйца, а мусолят... Дайте мне за горлышко его подержаться, тогда и ответ по завещанию получим...
lyusya

Повідомлення: 45
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#101

Повідомлення Арина » 24 лютого 2010, 21:01

Як на мене, то в Ол проблеми вже далеко не нотаріальні, а життєйські :(. Це в психіатрії якось діагностується, це така собі манічка, як не сумно. Ось і вся проблема.
Арина

Повідомлення: 226
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#102

Повідомлення V » 24 лютого 2010, 21:10

Бабье счастье, определить жертву и готовы растрепать свои языки и лбы в дребезги. Успокойтесь и прекращайте хамить друг дружке.
V

Повідомлення: 4119
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#103

Повідомлення Арина » 24 лютого 2010, 22:00

V, мені, наприклад, байдуже чоловік Ви чи жінка. Работать должны женщины, а то вдруг война - а мужчина уставший?!..
Арина

Повідомлення: 226
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#104

Повідомлення V » 24 лютого 2010, 22:17

Да… стоит на минутку расслабиться перед слабым полом, как тут же обвиняют в отсутствии мужской силы, во молодежь пошла, сразу норовит на шею выпрыгнуть:-)
V

Номер повідомлення:#105

Повідомлення Оленка Справедлива » 24 лютого 2010, 23:14

V, заметьте, в этой теме хамят только Олу, в чём прослеживается неслабое единство. :))))
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#106

Повідомлення V » 24 лютого 2010, 23:32

Понимаю, жизнь нотариата стает невыносимой, НО будьте терпимее, вы же все женщины и матери, пожалуйста, хватит а.
V

Номер повідомлення:#107

Повідомлення Per se » 25 лютого 2010, 00:12

Чисто теоретически – я с Ол согласна…(практику в сторону ) И в отношении соблюдения нотариальной тайны и в том, что порядок выдачи дубликата наследникам в нашем законе ужасно прописан. ..Если соблюдать букву закона – Ол прав… но практика пошла другим путем…Кроме эмоций , возразить нечем..Год назад (когда нам читали лекции по наследству) у меня возник ужасный спор с представителем МЮ, т. к. я тоже гнула свою линию, что дубликаты наследникам (согласно нашему закону) мы выдавать не можем… Мы с Долговой ( тетя с МЮ) сцепилась за эти дубликаты не на жизнь… вряд ли она поняла, что я от нее хочу(( Предупреждаю, всех, кто захочет со мной спорить – никто и никому ничего не навязывает.. каждый ставит свою печать и подпись и несет персональную ответственность за подписанные документы…А еще … листая на досуге ЦК ( вместо детских книг и дамских журналов … ужас) в разделе «ЗАХИСТ ПРАВА ВЛАСНОСТІ»[QUOTE]Стаття 392. Визнання права власності 1. [B]Власник майна може пред'явити позов про визнання його права власності[/B], якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, [B]а також у разі втрати ним [U]документа, який засвідчує його право власності[/U][/B].[/QUOTE]У меня вообще возник дурацкий вопрос - (не берем тут наследников) Соответствует ли ЦК выдача нами дубликатов документов собственникам?.... вообщем не все так однозначно, как кажется …Мы заложники нашего законодательства.
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#108

Повідомлення Per se » 25 лютого 2010, 00:13

[QUOTE]Зупинити [U]завідуючу ДНК [/U]([U]запит не від нотаріуса[/U],[U] а від особи, що здійснює адміністративні функці[/U]ї), на жаль, з першого разу не вдалося. Готую відповідні матеріали до Генеральної прокуратури.[/QUOTE]И то что Ол, готовит материалы в генпрокуратуру ( хотя можно начинать с местной) не удивительно… с чего это вдруг зав ДНК решила подписать запрос? Кто такой гос. нотариус и зав. госконторой - думаю никому не нужно объяснять разницу P.S.Завещания - делаю, на любой запрос – отвечу, если мне откажут (Ол и его сторонники) - не обижусь…
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#109

Повідомлення Олл » 25 лютого 2010, 13:40

V !Дякую, що спробував втрутися, щоб якось зменшити накал колег, але то даремно. Звичайний жіночий вереск, прояв неконтрольованих емоцій, які засліплюють розум і не дають можливості здійснити холодний неупереджений аналіз існуючих норм права в сфері нотаріальної таємниці.Я дію з відкритим забралом, здійснюючи захист ЗАКОНУ і буду діяти так доти, доки виконуватиму професійні обов'язки нотаріуса. Якщо я в чомусь помиляюся і це буде фахово доведено, визнаю свою помилку і щиро вибачуся перед тим, кому завдав шкоди. Але на сьогодні цього не має. Є тільки звичайні образи на які я відповідати не буду, а Адмін, встановивші власні правила форуму, як свій Закон, повинен конторювати і адекватно реагувати. Якщо немає добровільного обов'язку дотримання цих правил і контролю за їх порушеннями, що можна вимагати від нотаріату, як спільноти в цілому? Взагалі не знаючи людину, її конкретні життєві вчинки, навішуємо ярлики (в тому числі з анекдотів) і вважаємо це елементом культури? Відкриваючи цю тему на відкритому форумі, я віддавав собі повний звіт про наслідки такого рішення. Залишаюся переконаним, що прийняв вірне рішення. Які ми є повинні знати не тільки ми самі, а й всі, хто з нами поруч, та й для Адміна це певного роду іспит на його стійкість письмово закріпленим власним принципам. Через це відкрито і чесно треба пройти, можливо для того, щоб стати кращими. Сподіваюся на це.
Олл

Повідомлення: 653
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 462 раз.

Номер повідомлення:#110

Повідомлення Marysia. » 25 лютого 2010, 16:21

для того,чтоб [qoute]стати кращим[qoute] не следует писать жалоб в прокуратуру и т.д. для этого надо найти общий язык с коллегами. А это Ваше:[QUOTE]Якщо я в чомусь помиляюся і це буде фахово доведено, визнаю свою помилку і щиро вибачуся перед тим, кому завдав шкоди[/QUOTE]Кто вам что доказывать будет? Завдав шкоды ни за что и выбачитеся? За шкоду платить надо! Кому нужны будут ваши извинения после того,как человек получит инфаркт и потеряет работу? О какой спильноте речь ведете вы, который вместо делового разговора завели речь о жалобах только потому,что вам так хочется? А не думаете ли вы, Ол, что палка иметт 2 конца? И что второй конец обязательно треснет вам же по темечку, в тот момент, когда вы и ожидать этого не будете? Посидите, поговорите тихенько с богом(если нет коллег, на которых вы не еще не написали и с которыми вы могли бы поговорить откровенно), позвоните в МЮ или может лучше (по вашему) лучше напишете на них жалобу в Генпрокуратуру?(что это за такие законы, об которые спотыкаются все кому ни лень?) , а потом сходите к своей маме и расскажите ей ситуацию. Поговорите с ней и подумайте, что а если это ваша мама написала завещание , будучи в Москве и завещала вам дачу на Канарах и пару- тройку миллионов в Швейцарском банке. Но вы об этом узнали тогда, когда стало ясно, что оригинал заповита остался там, в России, у других, которые могут все это получить все за вас сами. И что вы будете делать? Писать в Центральную прачечную жалобу на нотариуса который отказал вам выдать дубликат в Москве?или вообще отказался (как вы) отвечать вам и еще ко всему написал на вас жалобу в ваш МЮ с просьбой лишить вас свидетельства за то,[qoute]что вы как юрист не знаете закона о нотариальной тайне[qoute]?Министру Юстиции России будете жаловаться или их Ген прокурору? Подадите жалобу в Европейский суд? Нет - :Ваша дачка, и миллионы достанутся другим, тем кто не записан в вашем треклятом завещании. Потому, что все храбро защищали от вас вашу тайну!!!ЗЫ:исправила описки.
Marysia.

Номер повідомлення:#111

Повідомлення Marysia. » 25 лютого 2010, 16:25

и вообще вы очень напоминаете того почтальона Печкина,который носил посылку каждый день и при этом повторял:[qoute] я вам посылку принес, но я вам ее не отдам,потому что у вас докУментов нету[qoute]
Marysia.

Номер повідомлення:#112

Повідомлення Оленка Справедлива » 25 лютого 2010, 16:34

А вот интересно, что будет, если нотариус выдаст наследство наследнику по Закону, который согласно завещанию лишен права наследовать?Кто будет виноват?
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#113

Повідомлення Ірин@ » 25 лютого 2010, 16:40

0
Ірин@

Повідомлення: 12588
Дякував (ла): 12458 раз.
Подякували: 16626 раз.

Номер повідомлення:#114

Повідомлення Ірин@ » 25 лютого 2010, 16:45

А если серьёзно, Ол, у Вас столько наработок по этому архиважному вопросу, не убивайтесь Вы тут, а лучше напишите письмо Онищуку и Павловой. Только они смогут Вам оказать помощь.
Ірин@

Номер повідомлення:#115

Повідомлення Marysia. » 25 лютого 2010, 16:47

[QUOTE]Ірин@ 25.02.2010, 13:40 №125 [/QUOTE]т.е. :[qoute]мы та тут подискутировали, обсудили, высказали свое мнение, а вы свое мнение и свои аргументы можете уже не высказывать, нам достаточно, все после нас- демагогия[qoute]!.так я вас поняла?ну извините,больше не буду. Извините? Ну, пожалуйста! Можно мне иметь свое мнение по данному вопросу и поискать истину с коллегами в других проблемах, высказать свое видение вопроса? Если все демагогия,то для чего вы опять и опять ходите в эту тему? поучить? Спасибо.
Marysia.

Номер повідомлення:#116

Повідомлення Ірин@ » 25 лютого 2010, 17:03

Никого не хотела обидеть или поучить, просто я работала госнотариусом и пачками эти запросы оправляла, и сама давала ответы. А сейчас это ПРОБЛЕМА. Есть мнение г. Павловой о том, что у нотариуса нет правовых оснований для ответа на запросы. Если так глубоко копать, то нет оснований применять ч. 3 п. 45 Инструкции, что в противном случае, действительно чревато последствиями. С уважением.
Ірин@

Номер повідомлення:#117

Повідомлення Semiramida » 25 лютого 2010, 17:54

На мою думку, інформація по заповітам є нотаріальною таємницею з часу посвідчення до смерті заповідача, а після - нотаріус (особливо той, що посвідчив заповіт) зобовязаний виконати (або посприяти виконанню) [qoute]розпорядження заповідача на випадок смерті[qoute], адже він присягався [QUOTE]поважати права і законні інтереси громадян [/QUOTE]
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#118

Повідомлення Олл » 25 лютого 2010, 19:38

natatmc !Для цього потрібно відповідним чином змінити ст.8 та ст.8-1 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute]. Відомості про особу незалежно від того жива вона чи ні залишаються відомостями про особу і таким чином є нотаріальною таємницею. Із всіма наслідками стосовно цього.trew !Тисну Вашу руку. Дійсно, для того , щоб щось зрозуміти, потрібно дещо пережити.
Олл

Повідомлення: 653
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 462 раз.

Номер повідомлення:#119

Повідомлення Ксюня » 25 лютого 2010, 19:42

[B]trew[/B], я лично вас не хотела Ва не хотела обидеть или задеть каким-то другим образом.Просто я во всей этой ..... варилась.....изнутри..... Вот так.
Ксюня

Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#120

Повідомлення Ксюня » 25 лютого 2010, 19:56

0
Ксюня